Νεος Αντίπαλος???

Emilot

AVClub Fanatic
18 June 2006
32,823
Εξάρχεια
Μετά τις εξελίξεις με την Nova και την εξαγορά της απο την Forthnet, η ΟΝ μπαίνει στο παιχνίδι....

Συνδρομητική τηλεόραση από την On Telecoms
04/06/2008

Το νέο πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών τηλεόρασης ON TV παρουσίασε σήμερα η On Telecoms. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 100.000, πλέον, συνδρομητές της On Telecoms, αλλά και όσοι θα συνδέονται από εδώ και πέρα, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν όχι μόνο τα ελεύθερα κανάλια και την υπηρεσία Video on Demand με πάνω από 1.200 ταινίες και 20 πρεμιέρες κάθε μήνα, αλλά και νέες παροχές, με κόστος μόλις 15 ευρώ το μήνα.

Στο περιεχόμενο που προσφέρεται συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων:

1) Τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το καλοκαίρι, από όλα τα στάδια της Κίνας, με πλήρη ζωντανή κάλυψη από 12 κανάλια. Η μετάδοση θα γίνεται στα πλαίσια της υπηρεσίας OnLive Events, που δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της On να απολαμβάνουν ζωντανά από το σαλόνι του σπιτιού τους αθλητικά και ψυχαγωγικά γεγονότα.

2) Το κινηματογραφικό κανάλι On Multiplex, αποκλειστικά για τους συνδρομητές της On! Ένα πολυκινηματογράφο σε κάθε σπίτι που δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να βλέπει κάθε μέρα την ταινία πρώτης προβολής που τον ενδιαφέρει, όποτε το επιθυμεί, από μια επιλογή 6 ταινιών.

3) Τα συνδρομητικά θεματικά "μπουκέτα" φημισμένων δημοφιλών καναλιών, όπως Discovery (Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel and Living), National Geographic (NatGeo Wild, NatGeo Music), On Sports (ESPN CLASSIC, NASN, EXTREME Sports, Sailing Channel) καθώς και επιπλέον κατ’ επιλογή κανάλια.

4) Ατέλειωτες ώρες απόλαυσης με 8 κατ’ αρχήν δημοφιλή παιχνίδια κατ’ ευθείαν στην Τηλεόραση, χρησιμοποιώντας μόνο το τηλεκοντρόλ. Η υπηρεσία On TV Games θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο περιεχόμενο και εφαρμογές.

5) Την υπηρεσία On Rec που αποθηκεύει όλο το πρόγραμα τελευταίων τριών ημερών για να μη χάνει κανείς ποτέ τις αγαπημένες του εκπομπές.

Τα νέα "μπουκέτα" προσφέρονται και μεμονωμένα με μικρότερη συνδρομή για το καθένα – από 2 ευρώ μέχρι 8 ευρώ – και όλα μαζί στην τιμή των 15 ευρώ το μήνα.

Η On Telecoms συνεχίζει να προσφέρει και όλα τα κανάλια της NOVA, χωρίς επιπλέον εξολισμό, με ξεχωριστή συνδρμή, καθώς και τα επίγεια ψηφιακά, μιας και το ON Video Box λειτουργεί και σαν δέκτης- αποκωδικοποιητής ψηφιακών καναλιών.

Σημειώνεται πως η On συμμετέχει και στην παραγωγή νέων ελληνικών ταινιών όπως «Ο Ηλίας του 16ου», «Πεθαίνω για σένα», καθώς επίσης και στο «Eden is West» του Κώστα Γαβρά.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως είναι η "πρώτη και μοναδική στην ελληνική αγορά" εταιρεία που προσφέρει μέσα από μια μόνο σύνδεση και δωρεάν απεριόριστη τηλεφωνία σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς επίσης και σταθερό Internet έως 16 Mbps.

Πηγή
http://www.capital.gr/news.asp?Details=516317

Σε θεωρητικό επίπεδο ακούγεται πολύ καλό. Στην πράξη όμως?

Δεν διάβασα τίποτα για ελληνικό σχολιασμό, όπου αυτός χρειάζεται ή ελλ. υπότιτλους στα κανάλια ντοκιμαντέρ.

Ακριβώς Αλέξη,
μας πουλάνε πακέτα καναλιών και δεν βάζουν ούτε καν υποτίτλους στα ελληνικά. Και φυσικά δεν μιλάει καμμία αρχή προστασίας. Κανονικά όπως όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ελληνικά μάνουαλ και μενού για να κυκλοφορήσουν στην ελλάδα, έτσι έπρεπε και τα κανάλια, που πωλούνται στα πακέτα να έχουην υποχρεωτικά ελληνικούς υποτίτλους ή audio.

Εγώ που έχω ΟΝ κάτι μήνες τώρα, δεν μπορώ να πω ότι έχω αντιμετοίσει σοβαρά προβλήματα (ευτυχώς δηλαδή). Μόνο κάτι ψιλά στην αρχή.
Φυσικά ξέρω από 1ο χέρι αρκετούς άλλους που έχουν.

Όσο αφορά την ποιότητα του TVBox της, θεωρώ ότι έχει πολύ καλή ποιότητα σε γενικές γραμμές. Φυσικά δεν είναι HD η εικόνα ούτε καν wide αλλά τουλάχιστον είναι καθαρή και σίγουρα δεν προβληματίζει σε όχι πολύ μεγάλες τηλεοράσεις.
Ελάχιστα (που και που) ψιλοκολλήματα στην κίνηση.

Όσο αφορά τις νέες υπηρεσίες πάντως, πέρα από το απαράδεκτο και για εμένα θέμα της έλλειψης υποστήριξης των ξένων καναλιών με Ελληνικούς υπότιτλους (όπως κάνει π.χ. το nova), τις θεωρώ κομμάτι ακριβές συνολικά.
Καλό είναι που υπάρχουν έστω κι έτσι αλλά εγώ περίμενα να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της μέσα στο υπαρκτό κόστος της αρχικής συνδρομής ή έστω με ακόμα μικρότερο επιπλέον κόστος.

@CosmosKGR
Ποια τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδει σήμερα η ΟΝ?

Μια και είσαι συνδρομητής ίσως έχεις καλύτερη ενημέρωση απο εμάς. Πότε θα ξεκινήσουν οι μεταδόσεις της ανακοίνωσης? (πόστ Νο 1)

@CosmosKGR
Ποια τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδει σήμερα η ΟΝ?
Επειδή τώρα είμαι στη δουλειά και όχι στο σπίτι που έχω ΟΝ κι επειδή δεν έχω αποστηθίσει όλα τα κανάλια ώστε να μπορώ τα πω από μνήμης κι επειδή δεν θέλω να πω μόνο όσα θυμάμαι γιατί νομίζω ότι δεν θα κάλυπτε η απάντησή μου άρα δεν θα είχε νόημα (ουφ, ανάσα), θα τα δω από κοντά επί τούτου και θα πω κάποια άλλη στιγμή. Και λέω "θα δω από κοντά και θα πω" γιατί θα μπορούσα απλά να μπω στην σχετική ιστοσελίδα τους όπως ο καθένας μας βέβαια, όχι μόνο τα μέλη της, και να τα δω "χαρτί και καλαμάρι" αλλά προφανώς εσύ θες να πω ότι ακριβώς βγάζει στα μενού της. Πάντως θα με... "κουράσεις" λίγο γιατί είναι αρκετά!

Μια και είσαι συνδρομητής ίσως έχεις καλύτερη ενημέρωση απο εμάς. Πότε θα ξεκινήσουν οι μεταδόσεις της ανακοίνωσης? (πόστ Νο 1)
Αν θα είχα κάποια καλύτερη ενημέρωση θα ήταν καθαρά από δικό μου ενδιαφέρον και ασχολία με το να τους ρωτώ πράματα συνέχεια γιατί από μόνοι τους δεν κάνουν τίποτα μα τίποτα περισσότερο στους συνδρομητές τους σχετικά με το θέμα "καλύτερης ενημέρωσης". Και ποιος κάνει βέβαια (ρητορικό!);!Σχεδόν ότι μπορεί να βρει ο καθένας το ίδιο κι εγώ λοιπόν. Αν συμπεριλάβεις το ότι δεν το ψάχνω και τόσο από μόνος μου δεδομένου ότι δεν είμαι όλη τη μέρα κολλημένος σε τηλεόραση άρα πολύ λιγότερο στα της ΟΝ, καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να σου πω και πολλά για πολλά.
Π.χ. σχετικά με αυτό με τα κανάλια αναμετάδοσης των Ολυμπιακών αγώνων, ούτε εγώ το ήξερα με τόση λεπτομέρεια όση αναφέρθηκε εδώ! Τα υπόλοιπα βλέπω ότι λειτουργούν ήδη, από την άποψη ότι μου τα παρουσιάζει διαθέσιμα στα μενού της. Ωστόσο πέρα από preview τους δεν έχω δει κάτι ολοκληρωμένο αφου δεν έχω γίνει συνδρομητής τους λόγω του επιπλέον κόστους συνδρομής τους που τουλάχιστον ακόμα δεν είμαι διαθέσιμος να το δώσω.

Μιας και μιλώ γι αυτά όμως, να διευκρινίσω κάτι που έτσι όπως αναφέρεται στο 1ο ποστ στο νούμερο 5, μάλλον παραπλανεί λίγο.
Συγκεκριμένα η υπηρεσία On Rec δεν είναι νέα για την ΟΝ. Συμπεριλαμβάνονταν από την αρχή και μάλιστα κοστολογικά είναι ενσωματωμένη στη γενικότερη συνδρομή της. Άρα την έχουν όλοι από την αρχή χωρίς επιπλέον κόστος.

Θεωρώ δε, ότι είναι κυριολεκτικά η πιο χρήσιμη από τις TV υπηρεσίες της αφού αυτό που κάνει είναι ως τώρα μοναδικό στην Ελλάδα.

Η καταγραφή των προγραμμάτων γίνεται στην ΟΝ κι όχι με κάποιο σύστημα στον δέκτη της που έχουμε στο σπίτι μας. Απλώς την αναμετάδοση σε μη real time βλέπουμε, στο επιθυμητό από αυτά πρόγραμμα όπως δηλαδή αν θα βλέπαμε κάποια από τις βιντεοταινίες της.

Καταγράφονται πάνω από δέκα από τα μεγαλύτερα ελεύθερα Ελληνικά κανάλια σε όλο τους το πρόγραμμα σε βάθος τριών ημερών πίσω, μόνο που όσο "παλιότερη" είναι η επιλεγμένη μέρα, τόσο λιγότερες είναι εκεί, οι διαθέσιμες εκπομπές μέσα από το πρόγραμμα του επιλεγμένου καναλιού.

Οι διαθέσιμες εκπομπές παρουσιάζονται προς επιλογή, με βάση την δηλωμένη από τα κανάλια ώρα προβολής τους κι αυτό γιατί έτσι έχει γίνει και η καταγραφή τους από την ΟΝ. Όμως αυτό έχει κι ένα μείον λόγω της Ελληνικής νοοτροπίας των Ελληνικών καναλιών στο να μη τηρούν και πολύ τις ανακοινώσιμες ώρες έναρξης των εκπομπών τους.
Κατά συνέπεια, μπορεί να επιλέξεις να δεις κάτι που γράφει ότι ξεκίναγε π.χ. στις 22:00 και μόλις ξεκινήσει να διαπιστώσεις ότι βλέπεις σημαντικό χρονικά κομμάτι, από την προηγούμενη ακόμα εκπομπή του καναλιού επειδή στην αρχική προβολή πολύ απλά είχε παραταθεί η έναρξη της και άρα συμπαρέσυρε και αυτό που ήθελες να δεις. Βέβαια να είναι καλά το FF (Fast Forward) της ΟΝ που το προχωράς όσο θες και (σχεδόν) όσο γρήγορα θες, ώστε να φτάσεις στην επιθυμητή σου πια εκπομπή.

Για όσους δεν το ξέρουν η ON διαθέτει υπηρεσίες μόνο για την Αθήνα.
Απλά το αναφέρω για να μην ασχολούνται άδικα κάποιοι...

Απάντηση: Re: Νεος Αντίπαλος???

Για όσους δεν το ξέρουν η ON διαθέτει υπηρεσίες μόνο για την Αθήνα.
Απλά το αναφέρω για να μην ασχολούνται άδικα κάποιοι...
Σωστός!

Απλά θέλω να ελπίζω να μην κρατήσει πολύ ακόμα αυτός ο "περιορισμός" και φυσικά όχι μόνο για την ΟΝ αν και... στην Ελλάδα ζούμε.