Νέος χώρος..παλαιός και νέος εξοπλισμός

jiovani

New member
17 January 2009
9
Αθήνα
Συνφορουμίτες καλησπέρα.-bye-
Κάθε συμβουλή/βοήθεια ευπρόσδεκτη για το στήσιμο στο νέο χώρο μου,
ενός συστήματος που θα χρησιμοποιηθεί 70% για home cinema και 30% για μουσική.Λόγω των χαλεπών καιρων(sic) θα πρέπει αν είναι δυνατόν να γίνει
συνδυασμός των υπαρχόντων συσκευών με τις νέες για την ολοκλήρωση
του συστήματος,με γνώμονα την οικονομία και για το μέλλον ίσως υπάρξει δυνατότητα για εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων.
Σας ευχαριστώ και παραθέτω τα κάτωθι:

Χώρος : 6Χ3,5
Υπάρχουσες Συσκευές
SONY STR-DB2000
CRYSTAL AUDIO PRISMA TOWER 150RMS 8Ω (2 TEM)
(Ποτέ ο φτωχός sony δεν μπόρεσε να τα οδηγήσει αξιοπρεπώς)
DVDP-PHILIPS upscalle 1080p
Νεοαφιχθεισα TV SONY 40W4500

Με 600-800ευρώ τι προτάσεις υπάρχουν:
συμπλήρωση των ηχείων ή αγορά 5.1 οπως ΗΤ-4000,CANTON,
κάποια σειρά της tayfel ίσως;
:grinning-smiley-043

Παιδιά,σιγά σιγά,ένας ένας γιατί δεν προλαβαίνω να διαβάσω και να σκεφτώ τις προτάσεις/γνώμες σας!!!!!

Συγνώμη που ο A/V δεν έχει 13 HDMI και δεν υποστηρίζει ολα τα format ήχου ενώ τα ηχεία δεν κοστίζουν όσο ένα αυτοκίνητο αλλά τι να κάνω:
Αυτά έχω προς το παρόν και με αυτά προσπαθώ να φτιάξω κάτι καλύτερο.
:nounder:

παρε εναν γιαμαχα 663 και καποιο πακετο 5.1 της κρυσταλ οντιο για να συμπληρωσεις σε 7.1
βρες και ενα ps3 μεταχειρισμενο και εισαι κομπλε
ισως το καλητερο που μπορεις να κανεις ...

Ερωτηση. Μηπως ο sony παιζει αξιοπρεπως αλλα τα crystal δεν μπορουν να παιξουν καλυτερα? Σε ρωταω γιατι ειχαν εναν ολοκληρωμενο σονυ μικροτερο μοντελο απο το δικο σου και εκανε τα dali concept 6 να κελαηδανε.
Εγω στην θεση σου θα ξεκιναγα με νεα ηχεια.

παρε εναν γιαμαχα 663 και καποιο πακετο 5.1 της κρυσταλ οντιο για να συμπληρωσεις σε 7.1
βρες και ενα ps3 μεταχειρισμενο και εισαι κομπλε
ισως το καλητερο που μπορεις να κανεις ...

Φίλε makis1973 ευχαριστώ για την απάντηση, απλά προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα για αγορά ενισχυτή.
Τα crystal είναι καλύτερα απο τα roister κατα την γνώμη σου;

Ερωτηση. Μηπως ο sony παιζει αξιοπρεπως αλλα τα crystal δεν μπορουν να παιξουν καλυτερα? Σε ρωταω γιατι ειχαν εναν ολοκληρωμενο σονυ μικροτερο μοντελο απο το δικο σου και εκανε τα dali concept 6 να κελαηδανε.
Εγω στην θεση σου θα ξεκιναγα με νεα ηχεια.

Ευχαριστώ και εσένα mr_rebelos. Μίλησες όμως για ολοκληρωμένο ενισχυτή ο οποίος δεν έχει σχέση με τους πολυκάναλους κατατην ταπεινή μου
γνώμη.

Last edited:
ημουν μεταξύ roister ht4000 - crystal plasma

τα roister εχουν ελαφρως καλύτερο design. Τα δυο πίσω είναι μικρότερα απο τα μπροστινα. Επίσης η κατασκευή θυμίζει αρκετα τα πλαστικά σετ του κιλου.
Tα plasma (που πήρα τελικά) εχουν 4 ίδια ηχεία + κεντρικό ίδιο σε χαρακτηριστικά.Πολυ καλή ποιότητα κατασκευής που φαίνεται άμεσα και απο το βάρος τους. Το sub ειναι πολυ δυνατό σε βαθμό υπερβολής (το δουλευω με volume 30%).
Πριν αγοράσω τα άκουσα. Τα roister ειχαν πολυ φτωχό ήχο - καλύτερο βεβαια από άλλα σετ που κυκλοφορούν.

Ημουν fun της roister αλλα εχει χρόνια να με συγκινήσει....
Είσαι σίγουρος οτι ο Sony δεν οδηγεί καλα τα ηχεία? Αν δεν κάνω λαθος είναι αρκετά ευκολα τα ηχεια σου...

Προσωπικά θα έριχνα κάποια χρήματα σε τελικό/τελικούς. Θα ακούσεις τεράστια διαφορά σε όλο το φάσμα. Απο εκει και πέρα ένα σετάκι της Teufel ακούγετε σαν πολυ καλή πρόταση.

Οπως το βλεπω με το budget που εχεις η θα παρεις ενα ζευγαρι βασης για surround και ενα κεντρικο της crystal audio που ειναι και αρκετα φθηνα και ισως μπορεις να προσθεσεις και ενα sub, η (επειδη θες πιο πολυ για ταινιες) βαζεις τα crystal που εχεις για surround και μετα ενα ζευγαρι klipsch rf-10 για κυριως μαζι με ενα κεντρικο klipsch rc-10 και θ' ακους παπαδες αλλα και σταθμες (λογω πολυ υψηλης ευαισθησιας των klipsch).
Αυτα ειναι πιστευω ανετα μεσα στο budget σου...βεβαια αν δεν εχεις προβλημα χωρου και waf με 4 ηχεια δαπεδου...-bye-

Φίλοι μου,ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Το βλέπω για κάποια σειρά της taufel ή για τα plasma της crystal γιατί όντως η πιθανότητα 4 δαπέδου είναι μη εργονομική για τον χώρο και αντιwaf.
Tα TANNOY 5.1 (100'η200) πως τα βλέπετε σαν εναλλακτική:
Οσο αφορά τον ενισχυτή δέχεται τελική ενίσχυση και πως γίνεται γιατι
δεν γνωρίζω απαυτά του διαόλου τα μηχανήματα::::
:ernaehrung004: