Νεος Cine Dlp απο την Christie

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,293
Νεο Ψυχικο
Με αναλυση εως 4Κ με 2 dlp ερχεται το 2011 το νεο θηριο απο την Christie για επαγγελματικη Cine χρηση. Απο το site της εταιριας διαβαζω για 2048x1080 upgradable σε 4096x2160.
Η εταιρια δινει full field on off πανω απο 2100/1. Ξερω μικρο ακουγεται αλλα το λενε με καμαρι. Το ονομα αυτου Christie CP 4230 και θα κυκλοφορησει μεσα στο 2011.

http://www.christiedigital.com/AMEN/Products/christieCP4230.htm

Απάντηση: Re: Νεος Cine Dlp απο την Christie

Βάρος 116 kgr..

Άντε να τον βιδώσεις στο ταβάνι.. :D
Ο πρώτος και βασικότερος λόγος που ακύρωσα την παραγγελία μου . Ο άλλος είναι οτι υποσχέθηκα στη γυναίκα μου ο επόμενος προβολέας μου να είναι σε χρώμα Μοβ για να ταιριάζει με τις κουρτίνες και δυστυχώς αυτοί εκει στην Christie ούτε να το συζητήσουν ...:flipout:

Ακόμα προσπαθείς να φέρεις το σινεμά σπιτι σου με τον χαζοbenq ε ; :P
Έμαθα ότι σε λίγο καιρό ένας hd1 και ένας hd750
θα σε βάλουν σε πειρασμό !

το χαζοbenq ισχυει μονο για τα απαρχαιωμενα μοντελα (τυπου w5000,εντελως τυχαια)) της σεβαστης κατα τα αλλα εταιρειας ... :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Νεος Cine Dlp απο την Christie

Σε 3 - 4 χρονακια θα βλεπουμε στους κινηματογραφους ¨Σπιτικη εικονα" (ελπιζω).

κι εγώ εκεί το νομίζω το πάνε . Πλάκα πλάκα οι προβολείς στο σπίτι που τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιό οικονομικά προσιτοί, έχουν στερήσει εισητήρια από τους κινηματογράφους. Πρέπει όπωσδήποτε να κάνουν κάτι να κερδίσουν τον χαμένο κόσμο. Το ένα ήδη γίνεται και λέγεται 3D. Το άλλο μάλλον θα είναι η ποιότητα εικόνας, (το οποίο κι αυτό γίνεται αλλά πολύ δειλά- δειλά).

Οτι και να λέμε η αίσθηση των πραγματικών διαστάσεων μιας μεγάλης αίθουσας δεν αντικαθίσταται με κανένα software AV ενισχυτή....δεν πας να παίζεις όσο θες με τις αποστάσεις και τα levels...

Αλλο πράγμα το original. Αυτό ίσως εννοεί ο Ντίνος.

Σωστα, το χαμηλο ζηλευω βασικα, αλλα και γενικα το "μεγεθος" του ηχου. Δεν ξερω αν το εκφραζω σωστα, αλλα πιστευω οτι ειναι αδυνατον να δωθει εντος σπιτιου.

Αν και βγαινουμε εκτος θεματος....

Ναι, το ''μεγεθος'' της αίθουσας δεν αντικαθίσταται εύκολα αλλά από την άλλη δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ''original''.

Ισα ισα που στον σπίτι, δεδομένου ότι το τρακ ειναι το ιδιο και στις 2 περιπτωσεις (αν δεν κανω λάθος) έχεις σωστοτερη ''αντιστοιχιση'' ηχειων / καναλιων τρακ.

Επισης σπίτι μπορεις να πετυχεις ευκολότερα μεγαλύτερη καθαρότητα και διαύγεια και επίσης σωστότερη τοποθετηση στο χωρο (τα είπα λίγο ''μπακαλικα'') νομίζω.

Βεβαια μία σωστή αίθουσα με τέλεια ρύμιση μάλλον θα είναι τελικά καλύτερη (λόγω μεγέθους). Αλλά πάλι πόσες τετοιες τελικά υπάρχουν (ειδικά στην Ελλάδα) ;

Συνεχιζοντας εκτος θεματος, νομιζω οτι η "ηχητικη περιποιηση χωρου" που εχει μια καλη κινηματοφραφικη αιθουσα, παιζει καθοριστικο ρολο.
Δυσκολο να το κανεις σπιτι αναιμακτα, κυριως οικονομικα, αλλα και αισθητικα.

Αισθητικά βασικά θα έλεγα.

Αλλα και παλι, δεν ξερω γιατι, εχω την εντυπωση ότι τα ''οικιακα DSP'' εχουν προχωρησει πολύ και ''χτυπανε'' άνετα μη τελεια ''φροντισμενες'' (''δομικα'' και ''ηλεκτρονικά'') αίθουσες.

Στις 2-3 φορες παντως που εχω παει σινεμα τα τελευταία χρονια (ψηφιακές προβολές στο Odeon Μαρούσι και αναλογικές στο Village Mall) δεν ζήλεψα ήχο σε σχεση με το σπιτι μου.