Nέος δέκτης Novabox της Nova (Pace)

hercoulis

AVClub Addicted Member
7 September 2008
2,388
Όπως παρουσιάζεται στα περιοδικά και στα φόρα, αυτός είναι ο νέος δέκτης της νόβα, (pace).

Attachments

• pic_02.jpg
    pic_02.jpg
    71.5 KB · Views: 629
  • pic_09.jpg
    pic_09.jpg
    36.2 KB · Views: 629
  • pic_10.jpg
    pic_10.jpg
    26.7 KB · Views: 640
Σε λίγες μέρες θα τον έχω και
βλέποντας την 2η εικόνα απο πίσω και τις εξόδους, ψάχνω να βρω τρόπο πως μπορώ να τον συνδέσω σε κεντρική εγκατάσταση με ενισχυτή ιστού.
Έχει μόνο rf in.

Ενας τετοιος δεκτης δυσκολα λαμβάνει σωστή κριτική (όπως οι δεκτες του εμπορίου-τεχνική υποστηριξη, ευαισθησια δεκτη, ποιότητα απεικόνισης κτλ) οπότε μένει μονο στην εμφάνιση, συνδεσιμότητα και ταχυτητα. Λίγους απασχολεί η εμφάνιση, αρκετούς η συνδεσιμότητα και όλους η ταχύτητα. Εμφανισιακά ειναι συμπαθητικός, αλλα δεν τρεχει και κάτι. Η συνδεσιμότητα ειναι χειροτερη απο τον 831- προσωπική αποψη, το scart και το modulator θα επρεπε να υπάρχουν, αν και προφανως εγινε για οικονομια χώρου. Το composite παρεχει απαραδεκτη ποιοτητα εικόνας και ειναι τουλαχιστον ξεπερασμένο. Όλα λοιπόν θα κριθουν απο την ταχυτητα του. Μπορεί καποιος ακομη και να φτιαξει σεναρια φαντασίας ή συνωμοσιας (δεν υποστηριζω την αποψη), ως προς το γιατί "επέβαλαν" την μεγάλη και βαριά αναβαθμιση στον παλαιό 831 και δεν το αφηναν στην επιθυμια του συνδρομητη αν θελει να αναβαθμιστει ή όχι (ξανα όσο αφορά εμένα, δουλευε πολυ καλα με την παλαιότερη εκδοση λογισμικού και δεν υπηρχε λόγος υποχρεωτικής αναβάθμισης).

παει το Modulator οποτε για να δεις σε δευτερη τηλεραση θες 35-40 ευρω επιπλεον και παει και το σκαρτ οποτε με τα rca πρεπει να πατησεις και το κουμπι tv/av για να πας στο καναλι του βιντεο..
λογικα το rf in θα το εχει μηπως πιανει και τα ψηφιακα μαζι

Μπορεί καποιος ακομη και να φτιαξει σεναρια φαντασίας ή συνωμοσιας (δεν υποστηριζω την αποψη), ως προς το γιατί "επέβαλαν" την μεγάλη και βαριά αναβαθμιση στον παλαιό 831 και δεν το αφηναν στην επιθυμια του συνδρομητη αν θελει να αναβαθμιστει ή όχι (ξανα όσο αφορά εμένα, δουλευε πολυ καλα με την παλαιότερη εκδοση λογισμικού και δεν υπηρχε λόγος υποχρεωτικής αναβάθμισης).

Την αναβαθμιση την επεβαλαν γιατι θελανε ολοι οι αποκωδικοποιητες τους να εχουν το ιδιο interface και να κανουν τα ιδια πραγματα,κατι που προσωπικα το βρισκω λογικο.Δεν μπορουν πχ να διαφημιζουν timeshift και να εχουν υποσημειωση ότι είναι διαθεσιμο μονο αν δεχτεις την αναβαθμιση στον 831.Ασε που ετσι κι αλλιως από ότι εχω καταλαβει από τις κουβέντες εδώ μεσα,δεν παραδέχονται ότι υπαρχει πρόβλημα με καθυστερησεις του δεκτη,κολληματα κλπ οποτε για τη ΝΟΒΑ δεν συντρεχει λογος να μην γινει αναβαθμιση σε ολους ανεξαιρέτως από τη στιγμη που κατά την αποψη τους ο αποκωδικοποιητης λειτουργει απροβληματιστα

Την αναβαθμιση την επεβαλαν γιατι θελανε ολοι οι αποκωδικοποιητες τους να εχουν το ιδιο interface και να κανουν τα ιδια πραγματα,κατι που προσωπικα το βρισκω λογικο.
Φυσικά και δεν σχετίζεται με το μαρκετινγκ. Αλλη αντιδραση εχει το κοινό αν δεν μπορεί να λάβει μια αναβάθμιση και άλλη αν αποφασίζει το ιδιο αν θα την κάνει. Οι δυνατότητες της αναβαθμισης διαφημιζονται κανονικά, οπότε διάλεξε και παρε. Απο τι στιγμη που ειχαν φτιαξει την επιλογή για αμεση ενημερωση απο το myaccount δεν υπήρχει καημός να επιβαλλουν κάτι.
Το γεγονός ειναι πως δυσκολα μπορει να χρησιμοποιηθει το ίδιο λογισμικό σε hardware 7ετίας ( ;; ). Όταν γινεται, υπάρχουν τα αποτελέσματα που βλεπουμε όλοι. Πριν κανουμε κηδεια όμως, ας περιμένουμε και την επομενη εκδοση λογισμικού για τον 831.

Ναι αλλα θα εχει και Ondemand οπως ο 865; Η εγγραφη στον νεο φανταζομαι θα εχει νοημα με εναν sata σκληρο, οταν και αν ενεργοποιηθει αυτη η λειτουργια.
Το on demand απαιτεί δευτερο δεκτη (ο οποιος δεν υπάρχει) ή ενεργοποιηση της ethernet (κάτι το οποιο έχει αναφερθεί παλαιότερα πως δεν θα γινει).

Ναι αλλα θα εχει και Ondemand οπως ο 865; Η εγγραφη στον νεο φανταζομαι θα εχει νοημα με εναν sata σκληρο, οταν και αν ενεργοποιηθει αυτη η λειτουργια.

το ondemand θα δωθει λογικα απο την ethernet. αυτο εχουν αφησει αν εννοιηθει

το ondemand θα δωθει λογικα απο την ethernet. αυτο εχουν αφησει αν εννοιηθει

Το on demand απαιτεί δευτερο δεκτη (ο οποιος δεν υπάρχει) ή ενεργοποιηση της ethernet (κάτι το οποιο έχει αναφερθεί παλαιότερα πως δεν θα γινει).
Τελικα τι θα ισχυσει με την ethernet; Και το Ondemand γιατι απαιτει δευτερο δεκτη; Οι γονεις μου κανονικα το εχουν με τον 865 μονο.... Απλα ρωταω αν θα δωθει και στου μικρους δεκτες.

Εχει γραφτει παλαιότερα εδω πως δεν σκεφτονται αυτή την πιθανότητα. Ίσως μου διαφευγει κάτι. Ωστόσο η σωστή απάντηση, σημερα, ειναι πως κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά.

Είχε γραφτεί πως στον 831 δεν θα ενεργοποιηθεί η έθερνετ αλλά σε αυτόν θα ενεργοποιηθεί.
Ουδέν μονιμότερο εκ του προσωρινού.
Θεωρητηκά πάντα αφού ο 831 είναι προς αντικατάσταση δε θα ασχοληθούν με τις θύρες.
Όταν θα έρθουν για την εγκατάστασή του θα θέλω να ακούσω τι θα μου προτείνουν για τη μοιρασιά της εικόνας σε άλλο δωμάτιο

Απάντηση: Re: Nέος δέκτης Novabox της Nova (Pace)

Όταν θα έρθουν για την εγκατάστασή του θα θέλω να ακούσω τι θα μου προτείνουν για τη μοιρασιά της εικόνας σε άλλο δωμάτιο

modulator στην A/V έξοδο, modulator από HDMI σε DVB-T, HDMI HDBase-T extender κτλ κτλ. Λύσεις υπάρχουν πολλές. Το κόστος βέβαια δεν θα είναι όπως παλιά.

Re: Απάντηση: Re: Nέος δέκτης Novabox της Nova (Pace)

, modulator από HDMI σε DVB-T, HDMI HDBase-T extender κτλ κτλ..

Αν πρεπει να αγορασει κανεις hdmi stripper, modulator, εξτρα καλωδια κτλ κτλ για να κανει την ιδια δουλεια με πριν, αυτό δεν θεωρείται αναβαθμιση..

Είναι ο Pace 3001..

DSC_0040_zpsnabhsmf2.jpg

DSC_0041_zpswgb4ru8b.jpg

DSC_0042_zpsmjpv3tou.jpg

γιατι μειονεκτει? επειδη δεν εχει scart? υπαρχει ακομα καποιος που πληρωνει συνδρομητικη και δεν εχει hdmi. το ps4 δεν εχει πλεον καν αναλογικες εξοδους

Εγω επειδη εχω hdmi spitter το 1 hdmi παει παντα εκει, αρα για να εχω παντα και νοβα και οτε πρεπει 1 απο τα 2 να το εχω στο scart. Αρα και για μενα ειναι μειονεκτημα.