ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

petros n

AVClub Enthusiast
16 April 2008
987
καλησπερα σας ,θελω να κανω μια ερωτηση...απο τη 46αρα τηλεωραση σκεπτωμε να μεταπιδησω σε προτζεκτορα ....και βεβαια χρειαζωνται μερικες εργασιες πρωτα και θα υθελα πρωτου προχωρησω σε διαφορες εργασιες τωρα την ανοιξη να ρωτησω τους γνωστες του ειδους
ο χωρος που θελω να φτιαξω ειναι το σαλονι μου που υποχρεωτικα ειναι και τραπεζαρια και εχω ορισμενους περιορισμους οπως ειναι φισικο....και βεβαι ενα αλλο προβλημα την γκρινια της γυναικας
ο χωρος μου ειναι ο εξης διαστασεις ειναι 5χ5.5χ2,75 υψος διλαδη εχω μια επιφανια προβολης 4χ 2,70 υψος και ο οτοιχος ο οποιος θα τοποθετηθη οπροβολεας
3χ2,70 και η αποσταση απο το πανι 5μετρα .και διστασεις γιατο πανι......αν πρεπει να ειναι ηλεκρικο;
η ερωτηση μου σε τη υψος πρεπει να τοποθετηθη ο προβολεας (πανω απο την τραπεζαρια ) και ποσες ιντζες οθονη βγαζω στο πανι
ο προβολεας dεν θελω να ειναι και πολυ ακριβος ,το μπαντζετ περιπου 800-1100 πυστευω να φτανει ,μπορω να τον συνδεσω στον ενυσχητη μου denon 1910 ;
για να εχω εικονα απο conex μεσο av ;η πρεπει να εχει 2 εισοδους hdmi mia για τον av για να εχω εικονα και απο αλλες πηγες kai mia conex ;

Καλημέρα.

Συγγνώμη, αλλά, λίγο μπερδεύτηκα.

Το ύψος του ταβανιού είναι 2,70...οκ. Η απόσταση θέασης ποια είναι ακριβώς? Η απόσταση τοποθέτησης του προβολέα από το πανί? Το ύψος τοποθέτησης του προβολέα? Υπάρχουν εμπόδια στον τοίχο που θα μπει η οθόνη καθ' ύψος (τηλεοράσεις, σύνθετα κ.λ.π.)? Υπάρχουν εμπόδια στον χώρο? (φωτιστικά, πολυέλαιοι κ.λ.π.)

καλημερα σου ,ο προβολεας θα τοποτεθη σε αποσταση απο το πανι γυρω στα 5 μετρα στον πυσω τοιχο ,δεν το θελω με στη μεση στην οροφη , απλος ρωταω ποσο κατω απο την οροφη θα ειναι ο φακος του προβολεα και ποσες ιντζες εικονα θα εχω
ποσο θα ειναι το πανι ; ηλεκτρικο συνφερει η χειροκινητο ; θελω να μαζεβει
συνφωνια με την κυρα αλλιως δεν εχει τιποτα χαχα
δεν θα υπαρχουν εμποδια μπροστα απο τον προβολεα ,συγνωμη που ρωταω επειδη ειμαι ηλεκτρολογος και πιανουν λιγο τα χερια μου ,για να προβλεψω της καλωδιωσεις μην εχω μερεμετια μετα για να μπορω να τον συνδεσω στο υπαρχον συσττημα av denon 1910 με ηχειa klipsch rf 52
και saraound διπολα ,τα οποια τα εχω αγορασει πριν 3,5 χρονια τα οπια ηταν συνδεμενα με μια ττηλεωραση samsung le 46A9561

ποια μαρκα προβολεα προτινεις......ασχετος σε προβολεις μου αρεσουν οι ταινιες και αποφασησα για προβολεα γιατι κανει νουμερακια η τν σχεδον 5 χρονια
και βλεπω σε προβολεα θα μου ερθει φτηνοτερα μιας μια καλη τηλεωραση θα ειναι πολυ ποιο ακριβη μπαντζετ 800-1100 ευρω φτανουν;

το υψος του διαμερισματος ειναι 2,70 .

ο προβολεας μετα τη λειτουργια του δεν θελω να φενετε ,,,ο καναπες θα ειναι σε αποσταση απο το πανι 3,5 μετρα

βεβαα εχω καιρω για την αγορα προβολεα θα γυνει εφοσον τελειωσουν οι εργασιες ,η πρεπει να γυνει η αγορα του ποιο μπροστα ωστε να γυνουν δοκιμες;
συγνωμη που σας ζαλιζω οταν εισαι ασχετος ετσι ειναι

ευχαριστω

Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

καλημερα σου ,ο προβολεας θα τοποτεθη σε αποσταση απο το πανι γυρω στα 5 μετρα στον πυσω τοιχο ,δεν το θελω με στη μεση στην οροφη , απλος ρωταω ποσο κατω απο την οροφη θα ειναι ο φακος του προβολεα και ποσες ιντζες εικονα θα εχω
ποσο θα ειναι το πανι ; ηλεκτρικο συνφερει η χειροκινητο ; θελω να μαζεβει
συνφωνια με την κυρα αλλιως δεν εχει τιποτα χαχα
δεν θα υπαρχουν εμποδια μπροστα απο τον προβολεα ,συγνωμη που ρωταω επειδη ειμαι ηλεκτρολογος και πιανουν λιγο τα χερια μου ,για να προβλεψω της καλωδιωσεις μην εχω μερεμετια μετα για να μπορω να τον συνδεσω στο υπαρχον συσττημα av denon 1910 με ηχειa klipsch rf 52
και saraound διπολα ,τα οποια τα εχω αγορασει πριν 3,5 χρονια τα οπια ηταν συνδεμενα με μια ττηλεωραση samsung le 46A9561

ποια μαρκα προβολεα προτινεις......ασχετος σε προβολεις μου αρεσουν οι ταινιες και αποφασησα για προβολεα γιατι κανει νουμερακια η τν σχεδον 5 χρονια
και βλεπω σε προβολεα θα μου ερθει φτηνοτερα μιας μια καλη τηλεωραση θα ειναι πολυ ποιο ακριβη μπαντζετ 800-1100 ευρω φτανουν;

το υψος του διαμερισματος ειναι 2,70 .

ο προβολεας μετα τη λειτουργια του δεν θελω να φενετε ,,,ο καναπες θα ειναι σε αποσταση απο το πανι 3,5 μετρα

Ας αρχίσουμε από τα τελευταία:

Όταν λες ''δεν θέλω να φαίνεται'' τι εννοείς? Να εξαφανίζεται από το χώρο?

Αυτό γίνεται μόνο αν τον τοποθετήσεις σε τραπεζάκι και τον μαζεύεις έπειτα από κάθε βιντεοπροβολή, αν φτιάξεις μια ιδιοκατασκευή ψηλά ώστε να μην φαίνεται καθόλου (κάτι σαν γυψοσανίδα), είτε να τον ξεβιδώνεις και να τον μαζεύεις μετά από κάθε ταινία (σενάριο ολίγον επιστημονικής φαντασίας...).

Από τα 3,5 μέτρα μπορείς να πας και σε οθόνη 110 ιντσών (πιο μικρή ή πιο μεγάλη, αναλόγως αν σου αρέσει η μεγάλη ή η πολύ μεγάλη εικόνα). Στο μπάτζετ σου, υπάρχει ο Benq 1070, όμως, απορρίπτεται διότι δεν κάνει για το χώρο σου (από τα 5 μέτρα θα σου ανοίξει πολύ μεγαλύτερη οθόνη από τις 110'').

Όσο για την οθόνη, οι ηλεκτροκίνητες κοστίζουν παραπάνω παρότι κάνουν την ίδια δουλειά στην ουσία με τις χειροκίνητες (λόγω μηχανισμού ασφαλώς..). Υπάρχει, βέβαια, και η δυνατότητα, απλά, να βάψεις τον τοίχο σου και να τον χρησιμοποιήσεις ως οθόνη προβολής με κόστος ελάχιστο και επιδόσεις εφάμιλλες των οθονών, συν του ότι ο τοίχος δεν κάνει ζάρες και θα μείνει για πάντα τέλεια επίπεδος.

Ρίξε μια ματιά:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100539-Βαψιμο-τοιχου-για-οθονη

ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου φυλε μου ο προβολεα θα γυνει με κατασκευη με γυψοσανιδα απο οροφη για αυτο ρωτησα τη υψος πρεπει να ειναι ο φακος
η οθονη που πρωτηνεις να βαφτη ο τυχος μου αρεσει αλλα βλεπεις εχει ενδιασμους η γυναικα ,θα δω μυπως κατεβαζω μπροστα οταν δεν παιζει κανα τοπιο
δεν θελη να φενετε μετα .....κυνιματρογραφο θα κανουμε το σαλονι!!!!!! αχ αυτες οι γυναικες που θα παει θα την ψησω ..μετα απο 25 χρονια γαμου καλα να παθω χαχαχα

θα δουμε στη πορεια το βαψιμο γιατι ειναι σε αποχρωση γκρι ,για να σπαει η μεγαλη φωτηνοτητα του προβολεα και ποιον προβολεα προτεινης εσυ για τον χωρο μου
ωστε να εχω σωστη εικονα 5 μετρα απο τον απεναντι τοιχο και 3,5 μετρα απο απο τον καναπε
φωτηστικα δεν θα υπαρχουν στην οροφη λογο οτι θα φτιαξω περιμετρικα του χωρου γυψοσανιδα με φωτισμο

κανω πολες ερωτησεις γιατι απο προβολεις ειμαι ασχετος,το θριντι αξηζει η οχι ; μπεικα σε μεγαλα διληματα;

βεβαια με τη κατα σκευη της γυψοσανιδας ο φακος θα ειναι απο το πανι 4,5 μετρα λογυκα;

ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου φυλε μου ο προβολεα θα γυνει με κατασκευη με γυψοσανιδα απο οροφη για αυτο ρωτησα τη υψος πρεπει να ειναι ο φακος
η οθονη που πρωτηνεις να βαφτη ο τυχος μου αρεσει αλλα βλεπεις εχει ενδιασμους η γυναικα ,θα δω μυπως κατεβαζω μπροστα οταν δεν παιζει κανα τοπιο
δεν θελη να φενετε μετα .....κυνιματρογραφο θα κανουμε το σαλονι!!!!!! αχ αυτες οι γυναικες που θα παει θα την ψησω ..μετα απο 25 χρονια γαμου καλα να παθω χαχαχα

θα δουμε στη πορεια το βαψιμο γιατι ειναι σε αποχρωση γκρι ,για να σπαει η μεγαλη φωτηνοτητα του προβολεα και ποιον προβολεα προτεινης εσυ για τον χωρο μου
ωστε να εχω σωστη εικονα 5 μετρα απο τον απεναντι τοιχο και 3,5 μετρα απο απο τον καναπε
φωτηστικα δεν θα υπαρχουν στην οροφη λογο οτι θα φτιαξω περιμετρικα του χωρου γυψοσανιδα με φωτισμο

κανω πολες ερωτησεις γιατι απο προβολεις ειμαι ασχετος,το θριντι αξηζει η οχι ; μπεικα σε μεγαλα διληματα;

Το γκρι χρώμα στον τοίχο δεν είναι αναγκαίο. Η απόχρωση (γκρι, ανοιχτό-σκούρο, λευκό) εξαρτάται από το πόσο φως βγάζει ο προβολέας σου. Με λίγα λόγια, μπορείς να πας και σε λευκό χρώμα ή ένα γκριζάκι τόσο ανοιχτό που δεν θα γίνεται καν αντιληπτή η διαφορά. Οπότε, πες της να μην ανησυχεί!!:D

Για το 3D δεν μπορώ να σου απαντήσω, διότι δεν είμαι φαν. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι. Εσύ θα το αποφασίσεις αυτό.

Όσο για την τοποθέτηση του προβολέα:

Δεν κάθονται όλοι οι προβολείς στο ίδιο ύψος και στην ίδια απόσταση για ένα δεδομένο κάδρο. Αυτό αλλάζει ανάλογα με τον φακό τους.

Μπορείς να κοιτάξεις τους Epson 3200, 6100 και τους Optoma 33 και 300. Φυσικά, υπάρχει και η λύση του μεταχειρισμένου με θαυμάσια εικόνα.

σε ευχαριστω Γιαννη και μια τελεταια ερωτηση.οποτε χωρεις τεσταρεισμα δεν μπορω να ξερω το υψος του προβολεα ;
αναλογα με τη μαρκα που θα βρω
τη καλωδια χρειαζομαι απο τον προβολεα προς τον av
; 1/ 1HDMI ,2/ παροχη ρευματος, 3/ οπτικη χρειαζεται η οχι λογο του hdmi γιατη μεταφορα ηχου
δευτερο hdmi χρειαζετε για μεταφορα εικονας απο conex+optikh gia metafora eixoy

οσο για το διαβασμα για τα χρωματτα μαλον πρεπει να ξαναπαω σχολειο

Εξαρτάται από τις συσκευές σου και τις θύρες τους.

Π.χ.

Πόσες συσκευές θα έχεις συνδεδεμένες στον προβολέα? Ποιες? Ο Ντένον έχει HDMI input/output? Πόσα?

ΥΓ

Ναι, χρειάζεται πρώτα να αποφασίσεις τον προβολέα ώστε να δούμε που θα κάτσει.

ειναι ο 1910 εχει HDMI 1 ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΙ 3 η μια καλημενη απο το βιντεο

στη εξοδο ο προβολεας τηλεωραση στο σαλονη τερμα

ειναι ο 1910 εχει HDMI 1 ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΙ 3 η μια καλημενη απο το βιντεο

στη εξοδο ο προβολεας τηλεωραση στο σαλονη τερμα

Αφού, λοιπόν, έχεις μία έξοδο, εφόσον θέλεις να δίνεις σήμα από τις συσκευές σου και σε προβολέα και σε τηλεόραση, χρειάζεσαι splitter.