Νεος και βοηθεια!

Dimitris_sg

New member
25 May 2011
25
Εχω ορεξη και μερακι να ασχοληθω λιγο με τα δορυφορικα! Υστερα απο διαβασμα κατεληξα στους εξης δορυφορους: 13Ε, 16Ε, 19.2Ε, 26Ε, 28.2Ε, 39Ε και 42Ε. Οπως καταλαβετε ενδιαφερομαι για αθλητικα καναλια, φορμουλα 1 κτλ.

Πειτε μου την καλυτερη και πιο οικονομικη λυση για να πιασω αυτους τους δορυφορους ή προτεινετε καποιους αλλους!

(Βρισκομαι Πειραια και η τοποθετηση μπορει να γινει στην ταρατσα πολυκατοικιας.)

Εχω ορεξη και μερακι να ασχοληθω λιγο με τα δορυφορικα! Υστερα απο διαβασμα κατεληξα στους εξης δορυφορους: 13Ε, 16Ε, 19.2Ε, 26Ε, 28.2Ε, 39Ε και 42Ε. Οπως καταλαβετε ενδιαφερομαι για αθλητικα καναλια, φορμουλα 1 κτλ.

Πειτε μου την καλυτερη και πιο οικονομικη λυση για να πιασω αυτους τους δορυφορους ή προτεινετε καποιους αλλους!

(Βρισκομαι Πειραια και η τοποθετηση μπορει να γινει στην ταρατσα πολυκατοικιας.)

Η ποιο οικονομική είναι πιάτο αλουμινένιο 1 μέτρο και diseqc μοτέρ.

Η καλύτερη τώρα είναι κάτι το σχετικό. Αν πχ σε ενοχλεί η αργοπορία ενός μοτέρ στην εναλλαγή από δορυφόρο σε δορυφόρο ή αν θες πολλές θέσεις θέασης μέσα στο σπίτι με απόλυτη ανεξαρτησία στο τι θα βλέπουν, τότε η παραπάνω λύση δεν είναι η καλύτερη.

Ανεβαίνοντας σε κόστος, πας είτε σε toroidal πιάτο με πολλά lnb είτε σε περισσότερα του ενός πιάτου, είτε σε μεγαλύτερο πιάτο με polar mount και actuator μοτέρ, είτε, είτε, είτε ...

Είναι πολλές οι επιλογές, πρέπει να εξετάσεις εσύ τις ανάγκες σου ακριβώς ώστε μετά να μπορούμε να πούμε τι είναι το καλύτερο.

Πόσα χρήματα υπολογίζεις να διαθέσεις?
Με δύο πιάτα του 1μ. και ένα 8πλό διακόπτη Diseqc είσαι έτοιμος.
Κατά τ' άλλα ισχύουν αυτά που προτείνει ο Πάνος..

Ευχαριστω για τις απαντησεις! Θα προτιμουσα την λυση των δυο πιατων με το σκεπτικο οτι πρωτα θα τοποθετησω το ενα απο τα δυο και αργοτερα το αλλο αναλογα με τα οικονομικα μου (φοιτητης γαρ). Και εγω αυτο ειχα στο μυαλο μου! πως θα γινει το μοιρασμα των δορυφορων ομως?

13 16 19.2 και 26 με κεντρο το 19.2

28.2 39 42 με κεντρο το 28.2 στο αλλο?

Last edited:
Αν πας σε πιάτα ενός μέτρου (1*1,10 δηλαδή), εγώ θα πρότεινα:

Κέντρο 16, και βγάζεις 7/9-10/13/16/19/23,5 . To 9-10 και το 16 θα πρέπει να είναι στενού λαιμού.

Κέντρο 28,2 και βγάζεις 25,5-26/28,2/39/42. Το 25,5-26 ίσως να χρειάζεται να είναι στενού λαιμού.

Έτσι όμως πας στα 10 lnb, άρα θες 10πλο ή ακόμα καλύτερα τον 16πλο διακόπτη. Αν κάποιος από τους παραπάνω δε σε ενδιαφέρει, αρκείσαι και με τον 8πλο. Ή μπορείς να αρχίσεις με 8πλο και αν τα ξεπεράσεις συνδυάζεις δύο οκταπλούς 1.1 με έναν διπλό 1.0.

Οχι το πολυ για 8πλο δεν θελω παραπανω. Οποτε για αυτα που με ενδιαφερουν( δες 1ο ποστ) κανε μου μια σουμα πως θα τοποθετηθουν και τι θα χρειαστω αν σου ειναι ευκολο.

Οχι το πολυ για 8πλο δεν θελω παραπανω. Οποτε για αυτα που με ενδιαφερουν( δες 1ο ποστ) κανε μου μια σουμα πως θα τοποθετηθουν και τι θα χρειαστω αν σου ειναι ευκολο.

Όπως τα είπες τότε.
13/16/19/26 με κέντρο 19 και 28/39/42 με κέντρο 28.

Δύο πιάτα, 7 lnb και ένας διακόπτης diseqc 8:1.

Αν θες να υποστηρίζεις δέκτη με διπλό tuner ή δέκτη άλλο στην κρεβατοκάμαρα, τότε παίρνεις twin ή quad lnb και αντίστοιχους διακόπτες.

Τον 26 μια μου τον ειπες στο πρωτο πιατο και μια στο δευτερο. Που θα ταν καλυτερα?

Τον 26 μια μου τον ειπες στο πρωτο πιατο και μια στο δευτερο. Που θα ταν καλυτερα?

Καλύτερα από πλευράς σήματος σε αυτό με κέντρο 28, αρκεί να χωράει κανονικό lnb. Αν δε χωράει και χρειάζεται στενού λαιμού, τότε ίσως είναι καλύτερα στο άλλο πιάτο. Επίσης, στο άλλο πιάτο παίζει και το ρόλο αντίβαρου για τα παράκεντρα lnb.

Οποτε σε πρωτη φαση παιρνω το πιατακι μου του ενος μετρου, το 8πλο diseqc, 2 lnb κανονικα, 1 λεπτου λαιμου και ειμαι κομπλε ετσι?

Πιανω 13/16/19.2 με κεντρο το 19.2.

Δεκτη εχω καταληξει σε αυτον : http://www.skroutz.gr/s/325495/Edision-Argus-Piccollo-plus-HDip.html

Τι μαρκες εχεις να μου προτεινεις για τα υπολοιπα? (piato, lnb, diakoptes, kalwdia ktl)

Γιατι να αποφυγω τον 26 σε λυση lnb λεπτου λαιμου? Παιζει ρολο αυτο?

Αφού θα είναι σταθερά τα πιάτα σου θα πρότεινα σιδερένια 100*110. Καλή περίπτωση είναι το Triax/Hirchmann, αλλά και το Gibertini OP100.

lnb single δε μπορώ να προτείνω, γιατί ότι έχω δοκιμάσει ήταν σε quad. Από στενού λαιμού προτίμησε το Alps ή το Megasat, το Inverto λένε πως έχει μεγάλη πτώση σήματος στη βροχή.

diseqc οπωσδήποτε το 8πλο 1.1 της EMP-Centauri. Πρόσεξε γιατί υπάρχει και σε έκδοση που υποστηρίζει μόνο diseqc 1.2 .

Δεν είμαι σίγουρος αν σε πιάτο 100*110 θα χωράει lnb στενού λαιμού στις 26 με κέντρο τις 28.2. Ίσως θα πρέπει να τοποθετηθεί στις 25.5 για να χωρέσει, με αποτέλεσμα τη μειωμένη λήψη. Επιπλέον, όλα τα στενού λαιμού έχουν χαμηλότερη απόδοση στη λήψη, η οποία όμως ίσως ισοσκελίζεται από το ότι στο άλλο πιάτο θα είναι το lnb 6.8 μοίρες παράκεντρα.