1.Τα lnb που παίρνει το 99% των χρηστών καλύπτουν όλη την λεγόμενη μπάντα ku (10,7-12,75 GHz). H ποιότητά τους κρίνεται κυρίως απο τον χαμηλό βαθμό θορύβου, εφόσον ειναι πραγματικός και γραμμικός (στην πράξη...κρίνεται με δοκιμές στο πιάτο σου και πολύ συχνά καποια υψηλότερου θορύβου ειναι αποδοτικότερα απο άλλα ...ταχα χαμηλότερου). Γενικότερα το λνβ δεν αξίζει να το ψαχνεις πολύ, βαζεις λίγο μεγαλύτερο πιάτο και παίρνεις καλύτερο σήμα στην ...πηγή (αλλιώς καταλήγεις στην γνωστή ελληνική παροιμία, την κοντή την π....@ τα μαλλιά της φταίνε!)
Τα βυσματα τωρα είναι τυπου F, ενω απλούς δεκτες στανταρ ευκρίνειας βρίσκεις σήμερα απο 50 ευρώ, εσυ μαλλον μιλάς για δεκτες υψηλής ευκρίνειας. Ως πρωτάρης πάντως χρειάζεσαι εναν απλό δέκτη (μη μπλέξεις με λινουξάτους και τα σχετικά, αυτά αφού σιγουρευτείς ότι το χομπι θα έχει διάρκεια). Φυσικά στην Αθήνα υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά που ασχολούνται με δορυφορικά.
2.Δεν έχουμε τιμοκαταλόγους συνδρομών. Γενικότερα ή μπαίνεις στην επίσημη ιστοσελίδα του πακέτου που σε ενδιαφέρει και μαθαίνεις τιμές στη χώρα διάθεσης (σημειωτέον υπάρχει πάντα καποιο φτηνό βασικό πακέτο με λίγα κανάλια, διάφορα ενδιάμεσα και η κατάληξη το ...φούλ πακέτο που ειναι ακριβότερο) ή ρωτάς σε ελληνες εμπορους που χρεώνουν βεβαια περισσότερα αλλα σε απαλάσσουν απο διαδικασίες ευρεσης γνωστου στην χωρα του εξωτερικού κλπ. Θα πρεπει να ξερεις ότι λίγες ξένες συνδρομές διατίθενται νόμιμα σε αλλες χώρες (πχ τα ερωτικά), αλλα γενικά ο ...ψαχνων βρίσκει!