Νεος και Ενδιαφερομενος για Δορυφορικα

Χαριλαος

New member
13 April 2008
14
Χαιρετω την παρεα σας.
Προσφατα ενας φιλος μου απο την Τεχερανη και ενας αλλος απο το Αμπου Νταμπι μου ειπαν διαφορα πραγματα περι Δορυφορων, Περι δωρεαν Τηλεοπτικων Καναλιων, περι πολλων πραγματων.
Μου εδωσαν κατι τεχνικες οδηγιες αλλα επειδη δεν ηξερα πολλα ηρθα εδω να μου πειτε τα βασικα που πρεπει να ξερω.
Ελπιζω να με βοηθησετε να μπω στο "Δορυφορικο Κοσμο" σας!

Καλώς ήρθες!

Δεν μας είπες ποιες ακριβώς είναι οι προτεραιότητες σου και τι θέλεις να δεις.
Τι εννοείς με "δωρεάν κανάλια"? Ποια θα είναι η περιοχή λήψης? Πόσα χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι όμως. Για παράνομη θέαση συνδρομητικών υπηρεσιών δεν θα κάνουμε συζήτηση.
-bye-

Βασικα δεν ξερω σε "ειδικο επιπεδο" τι θελω.
Μου ειπαν οτι μπορω να δω καποια καναλια τηλεορασης απο αλλες χωρες και επισης οτι μπορω να παιξω παιχνιδια με αλλους και να βλεπω διαφορες ταινιες στα Αραβικα και οχι μονο οπως Ντοκυμαντερ, και να δω ποδοσφαιρο και αλλα 1002 πραγματα.
Εχω ενα Gibertini πιατο Σειρας L, 80cm το οποιο ειναι ανοξειδοτο και θελω να μαθω τι αλλο χρειαζεται να προμηθευτω για να βλεπω στον υπολογιστη μου τηλεοραση (δεν εχω κανονικη τηλεοραση).
Μου εδωσαν κατι συχνοτητες,και κατι αλλες πληροφοριες αλλα εγω δεν καταλαβα γρι.
Ελπιζω να με βοηθησετε εσεις.

Επισης να προσθεσω οτι στον Υπολογιστη μου εχω καρτα τηλεορασης Aver Media Hybrid Tv Tuner Με Modes οπως DVB,Composite,Analog,S-Video.
Δεν ξερω τι κανουν αλλα μαλλον καπου χρειαζονται και αυτα.

Καλησπερα! Διαβασα σημερα αρκετα θεματα εδω μεσα στο φορουμ.
Κατι καταλαβα...Ελπιζω να τα καταλαβα σωστα.
Για να συνδεθω σε ενα οποιονδηποτε δορυφορο, χρειαζομαι ενα πιατο, καποια feeder(εσεις τα λετε lnb) Καλωδιο, και εναν αποκωδικοποιητη εαν ειδα καλα DVB-S και οχι DVB-T. Ειδα επισης καποιο νεο μελος να λεει οτι θελει να δει τηλεοραση και ποδοσφαιο δωρεαν διχως να πληρωσει και καποιοι του απαντησαν οτι υπαρχουν δωρεαν καναλια/δορυφοροι.
Εχω λοιπον καποια βασικα ερωτηματα, στα οποια επειτα απο ερευνα στο φορουμ δεν βρηκα καποιες σαφεις απαντησεις...
Το πρωτο θεμα που σας ερωτω ειναι τι βασικο εξοπλισμο χρειαζομαι ωστε να κανω "συνδεση" με ενα δορυφορο.
Δευτερον θα ηθελα να μαθω ποσο κανουν οι συνδρομες.
Τριτον θα ηθελα να μαθω εαν μπορω να βλεπω Δορυφορικη τηλεοραση μεσω την καρτας τηλεορασης στον Υπολογιστη μου.
Τεταρτον το φιλαρακι μου απο Τεχερανη μου εδωσε καποιες πληροφοριες που θα ηθελα να μου τις μεταφρασετε ωστε να καταλαβω τι λενε.
Οι πληροφοριες ειναι οι εξης.
Sat: EutelSat W6 Frequency: 11449 Symbolrate: 30000 Polarization: Vertical. BWBP MAC: xxxxxxxx PID: 8015 MOVIE MAC: xxxxxxxx PID: 512

Περιμενω να με διαφωτησετε.
Ευχαριστω Προκαταβολικα.

Last edited by a moderator:
Χαρίλαε οι ερωτήσεις σου ειναι πολύ γενικές (λογικό βέβαια εφόσον τωρα μολις ξεκίνησες το ψαξιμο), αντίστοιχα όμως γενικές θα είναι και οι απαντήσεις
1.Ο βασικός εξοπλισμός στην δορυφορική ξεκινά απο ενα μικρό πιάτο (πχ 60-80 εκ) για λήψη ενός δορυφόρου και φτάνει σε ...πιάτα 5μέτρων και ανω κινητά. Φυσικά χρειάζονται και lnb-καλώδια-βύσματα και το κυριότερα ενας δορυφορικός δεκτης dvb-s τουλάχιστον ή αντίστοιχη καρτα για υπολογιστή
2.Οι συνδρομές ...παιζουν πολύ σε τιμές, μπορείς να βρεις πακέτο με κάτω απο 100 ευρώ τον χρόνο ή να φτάσεις (πχ φουλ νοβα) και σε 800 ευρώ τον χρόνο
3.Ναι μπορείς αλλά μέσω ειδικής δορυφορικής PCI κάρτας
4.Ο φιλος σου αναφερει μία συχνότητα στον δορυφόρο EutelSat W6 21.5 ανατολικά, όπου όμως συμφωνα με τους πίνακες υπάρχει δορυφορικό ίντερνετ και όχι καποιο καναλι (συνεπώς δεν γνωρίζω τι υπονοεί...πιθανότατα είναι στοιχεία για να συνδεθείς και ίσως δεν θα ήταν φρόνιμο να τα βγαλεις στην φόρα γιατι ...μπορεί να μπουν διάφοροι άλλοι απρόσκλητοι!)

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σας.
Τωρα θα επεκταθω αναλυτικοτερα μιας και σε πρωτο πλανο με καλυψατε.
1)Τα lnb σε τι συχνοτητα παιζουν(αποτι καταλαβα οσο μεγαλυτερο πιατο και οσα περισσοτερα lnb τοσο καλυτερη ποιοτητα?), τι μου συνιστατε να αγορασω για αρχη, τα καλωδια τι τυπου ειναι(aircom+?,lmr400?,bnc-100?) τι βυσματα εχουν στις ακρες(n-type female?,bnc rf?), ετοιμα μπορω να βρω?(μενω Πατησια), εχω πιατο Gibertini 80cm(με το μεγαλο μπρατσο), ενας δορυφορικος καλος δεκτης για πρωταριδες ποσο κανει(ειδα σε καποο ποστ με δοκιμες οτι ο Humax και ο pace δεν ειναι καλοι).
2)Θα ηθελα να μαθω για συνδρομες στους Αραβο-Ασιατικους Δορυφορους και στον "πολωνικο τον Αστρα"(δεν ξερω αν τον ειπα σωστα), ισως με καποιο λινκ μεσα στο φορουμ σας που λεει τις τιμες.
Αυτα απο μενα!
Παρακαλω απαντηστε με επιεικια αμα εχω πει καμια χαζομαρα.
Ευχαριστω Πολυ.

1.Τα lnb που παίρνει το 99% των χρηστών καλύπτουν όλη την λεγόμενη μπάντα ku (10,7-12,75 GHz). H ποιότητά τους κρίνεται κυρίως απο τον χαμηλό βαθμό θορύβου, εφόσον ειναι πραγματικός και γραμμικός (στην πράξη...κρίνεται με δοκιμές στο πιάτο σου και πολύ συχνά καποια υψηλότερου θορύβου ειναι αποδοτικότερα απο άλλα ...ταχα χαμηλότερου). Γενικότερα το λνβ δεν αξίζει να το ψαχνεις πολύ, βαζεις λίγο μεγαλύτερο πιάτο και παίρνεις καλύτερο σήμα στην ...πηγή (αλλιώς καταλήγεις στην γνωστή ελληνική παροιμία, την κοντή την π....@ τα μαλλιά της φταίνε!)
Τα βυσματα τωρα είναι τυπου F, ενω απλούς δεκτες στανταρ ευκρίνειας βρίσκεις σήμερα απο 50 ευρώ, εσυ μαλλον μιλάς για δεκτες υψηλής ευκρίνειας. Ως πρωτάρης πάντως χρειάζεσαι εναν απλό δέκτη (μη μπλέξεις με λινουξάτους και τα σχετικά, αυτά αφού σιγουρευτείς ότι το χομπι θα έχει διάρκεια). Φυσικά στην Αθήνα υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά που ασχολούνται με δορυφορικά.
2.Δεν έχουμε τιμοκαταλόγους συνδρομών. Γενικότερα ή μπαίνεις στην επίσημη ιστοσελίδα του πακέτου που σε ενδιαφέρει και μαθαίνεις τιμές στη χώρα διάθεσης (σημειωτέον υπάρχει πάντα καποιο φτηνό βασικό πακέτο με λίγα κανάλια, διάφορα ενδιάμεσα και η κατάληξη το ...φούλ πακέτο που ειναι ακριβότερο) ή ρωτάς σε ελληνες εμπορους που χρεώνουν βεβαια περισσότερα αλλα σε απαλάσσουν απο διαδικασίες ευρεσης γνωστου στην χωρα του εξωτερικού κλπ. Θα πρεπει να ξερεις ότι λίγες ξένες συνδρομές διατίθενται νόμιμα σε αλλες χώρες (πχ τα ερωτικά), αλλα γενικά ο ...ψαχνων βρίσκει!

Ενδιαφεροντα αυτα που μου ειπατε Βορειε.
Ας ξεκινησω λοιπον.
Το φορουμ σας συνεργαζεται με καποια μαγαζια και εχει καποια ειδικη εκπτωση σε Δορυφορικα Συστηματα? Εχετε καποια "στανταρ" ποιοτητας στις μαρκες?(οπως πχ οτι τα Gibertini ειναι καλυτερα απο τα αλλα επειδη ειναι ανοξειδοτα).
Τι ισχυ εχουν τα lnb και ποια μαρκα να προτιμησω?
"Σκαναρισμα" πως κανω? Μεσω καποιοι ειδικου εργαλειου η μεσω προγραμματος του αποκωδικοποιητη? Ποιον αποκωδικοποιητη/δεκτη θεωρει, δοκιμασμενα και εμπρακτα το φορουμ σας σαν ιδανικο για την ευκολια του, στον πρωταρη?

ΥΓ. Να θυμησω πως Δεν εχω τηλεοραση κανονικη, αλλα καρτα τηλεορασης στον Υπολογιστη μου και λογικα ο δεκτης/αποκωδικοποιητης θα πρεπει να μπορει να συνδεθει πανω της.

Ευχαριστω Πολυ.

Το Avclub, δεν συνεργάζεται με κανένα μαγαζί και δεν αναμειγνύεται στις αγορές των μελών του καθ οιονδήποτε τρόπο.
Λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά και αυτό με βάση τις καταθέσεις των μελών του.

Για λήψη Astra - Hotbird δεν χρειάζονται απαιτήσεις. Ενα τυπικό κάτοπτρο 1μ. και δύο οποιαδήποτε universal lnb.

Η εγκατάσταση στην περίπτωση σου θα γίνει απο τεχνικό οπότε πρέπει να συνυπολογίσεις το σχετικό κόστος.

Συνεπώς σου προτείνω να επισκεφτείς κάποια καταστήματα πώλησης δορυφορικών ειδών, να πάρεις προσφορές και έλα να τις συζητήσουμε.

Καλωσόρισες στο Δορυφορικό αστερισμό φίλε!
Βέβαια πρέπει να κάνεις μια βόλτα από τα μαγαζία ή από τα site για να δείς τις τιμές.
Πρώτα απ'όλα βάλε τα πράγματα στην σειρά στο τι πρόκυτε ή έχεις σκοπό να κάνεις πριν αγοράσεις κάτι. Αποφάσισε τι κανάλια σ' αρέσουν και πόσο μπορείς να πληρώνεις μια συνδρομή για αυτά. Αλλά μπορεί να είσαι ικανοποιημένος και με τα Free to Air κανάλια οπότε να μην χρειαστείς πολλά χρήματα.
Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω δυστυχώς! Είναι μεγάλο κομμάτι.
Αναμένουμε περισσότερα!

Γεια σου Βερμπατιμ!
Θα ηθελα να ρωτησω κατι περιεργο, αλλα καλιο αργα παρα ποτε.
Αλλωστε πιστευω οτι εδω μεσα ολοι ειστε σχετικοι.
Μπορω να κανω συνδεση με Δορυφορο που παρεχει ιντερνετ με τον εξοπλισμο που μου προτεινετε? Δηλαδη λεω εγω ενα παραδειγμα. Θελω να πληρωσω μια συνδρομη στην Ελλας Σατ για 6 μηνες και εφοσων εχω ενα ταδε εξοπλισμο για να βλεπω Δορυφορικη Τηλεοραση, να χρησιμποιησω τον ιδιο εξοπλισμο για την ληψη ιντερνετ. Υφιστανται κατι τετοιο η δεν ισχυει?

Ευχαριστω Προκαταβολικα.

Ίντερνετ από δορυφόρο υπάρχει αλλά να ξέρεις ότι χρειάζεται ταυτόχρονα να είναι συνδεδεμένη και η τηλεφωνική σου γραμμή (και να πληρώνεις τη τηλεφωνική κλήση).

Πάντως με τις τιμές που έχει το ADSL σήμερα δεν αξίζει το κόπο. Το δορυφορικό ίντερνετ καλύτερα μη το σκέφτεσαι καθόλου.

Αν βαλεις δορυφορική κάρτα λήψης στον υπολογιστή θα βλέπεις και κανάλια και θα έχεις και δορυφορικό ίντερνετ (εφόσον γραφτεις συνδρομητής σε κάποια τετοια υπηρεσία και η κάρτα που θα πάρεις ειναι συμβατη με την συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλωστε οι κάρτες αυτές για υπολογιστές κυκλοφόρησαν πρώτα για δορυφορικό ίντερνετ).
Ομως, εφόσον εισαι στην Αθήνα που καλύπτεται απ άκρου εις άκρην απο ...κανονικό adsl , δεν έχεις κανένα σοβαρό λόγο να σκεφτεσαι δορυφορικό ίντερνετ γιατι θα σου στοιχίσει πολύ περισσότερα για πολύ χαμηλότερες ταχύτητες! Μόνο αν ήσουν σε μερος που δεν καλύπτεται απο adsl θα άξιζε ίσως να το σκεφτεις...
Υπάρχει ακόμη και αμφίδρομο ίντερνετ απο δορυφόρο (χωρίς ανάγκη τηλεφωνικής γραμμής) αλλά σε τιμές....λίαν απαγορευτικές για κοινούς θνητούς!

Τα φιλαρακια μου απο τον Αραβικο κοσμο μου λενε οτι χρειαζομαι μια dvb-s card, ενα lnb, ενα πιατο και μου εχουν δωσει συντεταγμενες και προσωπικους κωδικους για να συνδεομαι με ενα δορυφορο,ο οποιος λενε οτι κλειδωνει στα 622mbps (Αναλογα την ωρα και την μερα και συγκεκριμενα μου λενε για Ελλαδα, μετα τις 12 το βραδυ, μεχρι τις 8 το πρωι) και ειπα να το ψαξω να δω τι παιζει. Ελπιζω να μην μου κανουνε πλακα και σας μπερδευω.
Εκτιμω την προσπαθεια σας κυριοι να με διαφωτησετε.

Σε 6 ωρες που ανοιγουν τα μαγαζια λεω να πεταχτω και να ριξω μια ματια να δω τι παιζει απο τιμες, και εγκαταστασεις και εσεις μου λετε τις αποψεις σας.
Σας Ευχαριστω Πολυ.

Αυτά που ειχες γραψει και στα έκανε edit o Αλέξανδρος ήταν στοιχεία για να συνδεθείς με το δορυφορικό ιντερνετ στη συχνότητα και τον δορυφόρο που ανέφερες με την κατάλληλη δορυφορική κάρτα στον υπολογιστή και κάποιοες ρυθμίσεις (που θα πρεπει να σου τις πουν αυτοί αναλυτικά). Παντως για να στοχεύσεις τις 21.6 ανατολικά (τον δορυφόρο W6 που σου ανέφεραν) με σταθερό πιάτο...δεν λεει, χαραμίζεται το πιάτο ή απλά το lnb γιατι δεν έχει κατι αλλο αξιόλογο ο δορυφόρος. Εκτός αν βαλεις κινητό ή βαλεις ενα πιάτο με 2 lnb για Astra-Hot Bird (η πιο κλασσική περίπτωση λήψης που θα σου την προτείνουν όλοι) και προσθεσεις 3ο λεπτό lnb για 21.6 ανατολικά ...

Απ' ότι γνωρίζω δεν μπορεί να υπάρξει δορυφορικό ιντερνετ χωρίς σύνδεση και με το τηλέφωνο για να στέλνει τα requests. Πρόσεξε λοιπόν μήπως πρέπει να έχεις συνδεδεμένο και το modem σε κανένα "περίεργο" αριθμό και τελικά ξοδέψεις πολλά λεφτά στα τηλέφωνα...

(Ναι, γνωρίζω ότι υπάρχει αμφίδρομο δορυφορικό ιντερνετ αν έχει κανείς τη δυνατότητα να εκπέμψει ΠΡΟΣ το δορυφόρο, αλλά σίγουρα εδώ δεν μιλάμε για κάτι τέτοιο ... το κόστος είναι εξωφρενικό)

Το αμφίδρομο δορυφορικό στον Hellas Sat ξεκινάει απο ...117 ευρώ τον μήνα (+ΦΠΑ) για 512/256 (χωρια τον εξοπλισμό).
Σαφώς αρμυρό, αλλά είναι λίγο πάνω απο τα λεφτά που δίναμε τις πρώτες μέρες του adsl για 384/128...(να μην τα ξεχνάμε!)
Αμφιδρομο εχουν και πολλοι αλλοι δορυφόροι (astra, eutelsat klp)
Αν ήμουν ομως σε κανένα νησάκι των 200 κατοίκων (και όχι απαραίτητα ...κροίσος με νησί) θα τα ακουμπούσα και θα έλεγα και ευχαριστώ!