Νεος Κατοχος iPhone 3GS 8GB - Εντυπωσεις & Αποριες

blind guardian

AVClub Enthusiast
6 November 2007
1,071
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μολις Πριν 1 εβδομαδα παρελαβα το νεο μου Κινητο το iPhone 3GS.
Για μενα ηταν μια μεγαλη αλλαγη επειδη ποτε δεν ειχα φυγει απο τη ΝΟΚΙΑ εδω και 10 χρονια!
Μετα απο συζητησεις με κατοχους iPhone με καταφεραν και το πηρα!
Θα μου πειτε γιατι δεν πηρα το 4 , αλλα για εμενα το 3 ειναι ηδη αρκετο!
Πηρα το 3GS 8GB!
Αφου περασα με απιστευτη ευκολια τις επαφες και οτι αλλο με ενδιεφερε απο το Outlook , εκανα και την αναβαθμιση σε 4,02 λογισμικο και ολα καλα!
Ειμαι ξετρελαμμενος μαζι του σε βαθμο που οτι αλλο κοιταζω μου φαινεται πλεον λιγο!
Εντυπωσεις:
Απιστευτη και σε επιδοσεις και σε αφη!
Πολυ γρηγορο!
Τελειο το τμημα του Ipod (Αναμενομμενο)
Ευκολη η εγκατασταση των εφαρμογων
Τελειο το Multitasking (που ευτυχως το εχει σε σχεση με τα προηγουμενα 3G)
κ.τ.λ...

Εχω καποιες αποριες που μου εχουν δημιουργηθει και θα ηθελα να με βοηθησετε με αυτες!
Θα τις συγκεντρωσω και θα σας τις αναφερω παρακατω!

Καποιες αποριες που εχω παρολο που εχω διαβασει το εγχειριδιο ειναι οι εξης:
1.Ο ποιος ευκολος τροπος να ριχνω μουσικη στο Iphone ποιος ειναι?
Εβαλα καποια μεσω Itunes αλλα δεν τα καταλαβαινω και καλα!
Αν ειναι ευκολα με πατε βημα-βημα! Εδω να ρωτησω και πως σβηνω ενα αλμπουμ η' τραγουδι απο το Iphone.
2.Οταν ειμαστε εξω π.χ σε ενα Cafe και εχουν Wifi πως ειμαι σιγουρος (αφου ανοιξω το Wifi στο Iphone) οτι δεν θα χρησιμοποιησει του δικτυου τα δεδομενα παρα μονο το Wifi εκει του μαγαζιου (η' γενικα καποιο στην εμβελεια του)
Το λεω γιατι χθες που το ανοιξα και συνδεθηκα σε ενα μαγαζι δεν κατεβαζε δεδομενα απο εκει αλλα απο το δικτυο!
Δηλαδη , θελω να δινει προτεραιοτητα στο Wifi παρα στο δικτυο , εκτος αν δεν υπαρχει καποιο εκει διαθεσιμο και εν γνωση μου μπω στο Διαδικτυο μεσω Cosmote.
3.Σε ολα τα προηγουμενα κινητα που ειχα, ειτε SmartPhones ειτε απλα , οταν εβαζα ενα ξυπνητηρι αυτο κτυπουσε παρολο που ειχα κλεισει το κινητο.
Εδω παρατηρω οτι οταν το ''Μηλαρακι'' μου ειναι κλειστο δεν ''Ξυπναει'' για να χτυπησει το ξυπνητηρι (Ειδοποιηση οπως το λεει).
4.Οταν το πρωτοπηρα εκανα το Registration , περασα τις επαφες μου μεσω Outlook (πανευκολο αν και με ειχαν απογοητευσει πολλοι οτι δεν γινεται) και ολα καλα.
Τωρα που εχω κανει καποιες αλλαγες η' νεες καταχωρησεις (στο κινητο μου) πως μπορω να κανω ενα Back-Up προς το Pc Μου?
Μονο επαφες , οχι ημερολογια και σημειωσεις!
Γιατι οχι κιολας να τα ριχνει Και στο Outlook τις νεες μου αλλαγες!
5.Τις πρωτες μερες μπορουσα και εκανα τακτοποιηση των εικονιδιων του μενου και μεσω ΙTunes στο Pc μου.
Απο προχθες που προσθεσα καποιες εφαρμογες και εφτιαξα και καποιους φακελους σαν ομαδοποιηση , δεν μου δινει την δυνατοτητα το Itunes να τακτοποιησω τα εικονιδια μεσω υπολογιστη!
Μου τα δειχνει σαν θολα να πω και δεν επηρεαζεται!

Αυτα προς το παρον , μη σας κουραζω και καποια αλλη μερα θα σας ρωτησω και αλλα!
Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οταν αλλαζει γενια iphone παντα δινουν το απερχομενο σε 8gb και με μικροτερη τιμη. Ετσι εγινε και στα αλλα.

Απάντηση: Re: Νεος Κατοχος iPhone 3GS 8GB - Εντυπωσεις & Αποριες

εβγαλαν και 3gs 8αρι?Ηξερα μονο 16/32 ...

Εβγαλαν το 3GS σε 8GB και οχι πια σε 16-32GB γιατι εχουν δωσει βαρος στο iPhone4.
Τωρα για το θεμα της τιμης δεν θα το ελεγα φθηνο.
539 ευρω το πηρα!
Οποτε δεν κανουν χαρη.
Αλλο το οτι τα αξιζει μεχρι και του τελευταιου του Cent (και ακομη παραπανω)

Καποιες αποριες που εχω παρολο που εχω διαβασει το εγχειριδιο ειναι οι εξης:
1.Ο ποιος ευκολος τροπος να ριχνω μουσικη στο Iphone ποιος ειναι?
Εβαλα καποια μεσω Itunes αλλα δεν τα καταλαβαινω και καλα!
Αν ειναι ευκολα με πατε βημα-βημα! Εδω να ρωτησω και πως σβηνω ενα αλμπουμ η' τραγουδι απο το Iphone.

Ο μοναδικός τρόπος να συγχρονίζεις την συσκευή σου είναι μέσω itunes. Μουσική, ταινίες, εφαρμογές, επαφές κτλ. "Παίξε" λίγο μαζί του κ θα το μάθεις, δεν είναι κάτι το φοβερό. Στην ουσία όλα τα κάνεις από τον υπολογιστή σου κ τα μεταφέρεις στο τηλ σου. Αν βέβαια έχεις κάποιο κομμάτι εξτρά στο τηλ σου, στον συγχρονισμό θα το έχει κ ο υπολογιστής σου.

2.Οταν ειμαστε εξω π.χ σε ενα Cafe και εχουν Wifi πως ειμαι σιγουρος (αφου ανοιξω το Wifi στο Iphone) οτι δεν θα χρησιμοποιησει του δικτυου τα δεδομενα παρα μονο το Wifi εκει του μαγαζιου (η' γενικα καποιο στην εμβελεια του)
Το λεω γιατι χθες που το ανοιξα και συνδεθηκα σε ενα μαγαζι δεν κατεβαζε δεδομενα απο εκει αλλα απο το δικτυο!
Δηλαδη , θελω να δινει προτεραιοτητα στο Wifi παρα στο δικτυο , εκτος αν δεν υπαρχει καποιο εκει διαθεσιμο και εν γνωση μου μπω στο Διαδικτυο μεσω Cosmote.

Για να είσαι 100% σίγουρος, πάς Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Δίκτυο και απενεργοποιείς το 3g και τα Δεδομένα. Μετά ανοίγεις wifi κ σίγουρα θα είναι συνδεδεμένο σε αυτό.

3.Σε ολα τα προηγουμενα κινητα που ειχα, ειτε SmartPhones ειτε απλα , οταν εβαζα ενα ξυπνητηρι αυτο κτυπουσε παρολο που ειχα κλεισει το κινητο.
Εδω παρατηρω οτι οταν το ''Μηλαρακι'' μου ειναι κλειστο δεν ''Ξυπναει'' για να χτυπησει το ξυπνητηρι (Ειδοποιηση οπως το λεει).

Ναι αυτό ισχύει. Για να δουλέψει θα πρέπει να είναι ανοιχτό το τηλ. Μπορείς όμως να ενεργοποιήσεις την επιλογή Χρήση σε πτήση από τις Ρυθμίσεις, έτσι ώστε να κλείσει το τηλ σου όλες τις κεραίες του, να μην εκπέμπει δλδ ακτινοβολία καθόλου και να καταναλώνει λιγότερη μπαταρία.

4.Οταν το πρωτοπηρα εκανα το Registration , περασα τις επαφες μου μεσω Outlook (πανευκολο αν και με ειχαν απογοητευσει πολλοι οτι δεν γινεται) και ολα καλα.
Τωρα που εχω κανει καποιες αλλαγες η' νεες καταχωρησεις (στο κινητο μου) πως μπορω να κανω ενα Back-Up προς το Pc Μου?
Μονο επαφες , οχι ημερολογια και σημειωσεις!
Γιατι οχι κιολας να τα ριχνει Και στο Outlook τις νεες μου αλλαγες!

Κάνοντας συγχρονισμό με το itunes, θα μεταφέρει τις αλλαγές σου και στον υπολογιστή σου. Επίσης, μπορείς στις ρυθμίσεις του itunes να επιλέξεις να κάνεις backup ότι θες. Τέλος, στο itunes του επιλέγεις τι είδους συγχρονισμό θες να κάνεις.

5.Τις πρωτες μερες μπορουσα και εκανα τακτοποιηση των εικονιδιων του μενου και μεσω ΙTunes στο Pc μου.
Απο προχθες που προσθεσα καποιες εφαρμογες και εφτιαξα και καποιους φακελους σαν ομαδοποιηση , δεν μου δινει την δυνατοτητα το Itunes να τακτοποιησω τα εικονιδια μεσω υπολογιστη!
Μου τα δειχνει σαν θολα να πω και δεν επηρεαζεται!

Πιο itunes έχεις στον υπολογιστή σου ; Είναι το 9 ή το νέο 10 ; Κανονικά θα έπρεπε στον υπολογιστή σου να μπορείς να κάνεις τέτοιες αλλαγές χωρίς θέμα.

Αυτα προς το παρον , μη σας κουραζω και καποια αλλη μερα θα σας ρωτησω και αλλα!
Thanks!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-bye-

Κατ'αρχας ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Σχετικα με το iTunes εχω το 10 το καινουργιο.
Τα παρακολουθω αυτα!
Επισης σχετικα με το Wifi αν απενεργοποιω το 3G & Τα Δεδομενα τοτε σιγουρα δεν μπαινει?
Παντως θα επρεπε By Default να προτιμει το Wifi εφ'οσον ειναι ανοιχτο!
Τωρα σχετικα με τη μουσικη πως σβηνεις ενα τραγουδι?
Επισης σχετικα με την φορτιση επειδη καθε φορα που συνδεω το ''Μηλαρακι'' ολο φορτιζει , μηπως του καταπονω την μπαταρια ετσι?
Τελος περι συγχρονισμου οτσν κανω συγχρονισμο τις επαφες για παραδειγμα τις βαζει μονο στο outlook η' κραταει και καποιου ειδους αρχειου πως εκανε το Nokia Pc Suite σε ολα τα ΝΟΚΙΑ που ειχα?

Sorry για τις ερωτησεις αλλα θα μπω στο νοημα!

Κατ'αρχας ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
Σχετικα με το iTunes εχω το 10 το καινουργιο.
Τα παρακολουθω αυτα!
Επισης σχετικα με το Wifi αν απενεργοποιω το 3G & Τα Δεδομενα τοτε σιγουρα δεν μπαινει?

Σίγουρα !

Παντως θα επρεπε By Default να προτιμει το Wifi εφ'οσον ειναι ανοιχτο!

Αν δεν κάνω λάθος, ναι χρησιμοποιεί το wifi. Αν θες πάντως να το δοκιμάσεις, μπορείς να τα έχεις όλα ανοιχτά, να έχεις δει από πριν στο Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Χρήση το σημείο που γράφει Δεδομένα κινητού δικτύου, να μπεις πχ σε μια σελίδα στο διαδίκτυο και να ξαναδεις εκεί τι έχει γράψει.

Τωρα σχετικα με τη μουσικη πως σβηνεις ενα τραγουδι?

Διαγραφή τραγουδιού γίνεται από το iTunes.

Επισης σχετικα με την φορτιση επειδη καθε φορα που συνδεω το ''Μηλαρακι'' ολο φορτιζει , μηπως του καταπονω την μπαταρια ετσι?

Ναι πάντα φορτίζει η μπαταρία του. Θα πρότεινα τώρα που είναι καινούργιο το τηλ σου, να το φορτίσεις κ να το αφήσεις να κλείσει μόνο του 1-2 φορές, έτσι ώστε να 'στρώσει' η μπαταρία του.

Τελος περι συγχρονισμου οτσν κανω συγχρονισμο τις επαφες για παραδειγμα τις βαζει μονο στο outlook η' κραταει και καποιου ειδους αρχειου πως εκανε το Nokia Pc Suite σε ολα τα ΝΟΚΙΑ που ειχα?

Τις αποθηκεύει στο outlook. Από το outlook αν θες μπορείς να κάνεις backup/export σε αρχείο της μορφής που θες.

Sorry για τις ερωτησεις αλλα θα μπω στο νοημα!

:a0210:

Καλησπερα , αν και τα εχω βρει ολα περι συγχρονισμου επαφων , εχω καποιες αποριες.
Κανοντας καποιες τροποποιησεις στον τηλ καταλογο μεσω τηλεφωνου οπως επεξεργασια ετικετων , προσθηκη καποιων στοιχειων σε επαφες κ.τ.λ , οταν παω να δω τι μου ριχνει στο outlook μετα απο καποιον συγχρονισμο , παρατηρω οτι λειπουν απο το Outlook καποια στοιχεια.
Θεωρω το Outlook δεν ειναι τοσο πληρες σαν ''πεδια'' και για αυτο δεν βλεπω καποια πραγματα!
Υπαρχει λοιπον καποιο προγραμμα στυλ Outlook αλλα πιο πληρες για PC?
Ο προβληματισμος μου , περα απο το οτι δεν μπορω να τα βλεπω και μεσω Outlook ειναι οτι σε μελλοντικη (Κουφια Ωρα) Ανακτηση δεδομενων , θα τα περασει ολα αυτουσια?
Θα μου πεις θα γινει BackUp Restore μεσω Itunes αλλα γιατι να μην γινεται και καπως αλλιως?
Τελος ενα θεμα που οσο και αν το εχω ψαξει δεν το εχω βρει καπου.
Εχω μαθει να ριχνω φωτο μεσω Itunes στο Iphone , αλλα οχι πως να ριχνω φωτο απο το αλμπουμ του Τηλεφωνου (Αυτες που εχω τραβηξει με το Τηλ) στο Pc.
Αυτα και συγνωμη για το μεγαλο κειμενο!!!!

Re: Απάντηση: Νεος Κατοχος iPhone 3GS 8GB - Εντυπωσεις & Αποριες

Εχω μαθει να ριχνω φωτο μεσω Itunes στο Iphone , αλλα οχι πως να ριχνω φωτο απο το αλμπουμ του Τηλεφωνου (Αυτες που εχω τραβηξει με το Τηλ) στο Pc.
Αυτα και συγνωμη για το μεγαλο κειμενο!!!!

Αμα θα πας στο my computer στο εμφανιζει σαν φωτογραφική μηχανή. Το ανοιγεις και τραβας τις φωτογραφιες σου. Ετσι τουλάχιστον δουλευει στα XP.

Κανοντας καποιες τροποποιησεις στον τηλ καταλογο μεσω τηλεφωνου οπως επεξεργασια ετικετων , προσθηκη καποιων στοιχειων σε επαφες κ.τ.λ , οταν παω να δω τι μου ριχνει στο outlook μετα απο καποιον συγχρονισμο , παρατηρω οτι λειπουν απο το Outlook καποια στοιχεια.
Θεωρω το Outlook δεν ειναι τοσο πληρες σαν ''πεδια'' και για αυτο δεν βλεπω καποια πραγματα!
Ο προβληματισμος μου , περα απο το οτι δεν μπορω να τα βλεπω και μεσω Outlook ειναι οτι σε μελλοντικη (Κουφια Ωρα) Ανακτηση δεδομενων , θα τα περασει ολα αυτουσια?

Λογικά στο restore που θα κάνεις θα σου τα φέρει και αυτά τα πεδία στο τηλέφωνο. Εγώ όμως θα δοκίμαζα να αλλάξω κάτι στο τηλέφωνο σε πεδίο που υπάρχει στο Outlook για να δω ότι σίγουρα συγχρονίζει σωστά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το ότι δε βλέπεις κάποια πεδία μάλλον έχει όντως να κάνει με το ότι ίσως να λείπουν από το Outlook.

Σχετικα με υγρασια εχει βιωσει κανεις τιποτα?
Σημερα επεσε επανω στο τηλεφωνο μια μικρη ποσοτητα νερου (καθαρου).
Επι τοπου το σκουπισα.
Δεν παρατηρω καποιο προβλημα!
Απλα καινουργιο κοσκινακι...καταλαβαινετε!
Καπου διαβασα οτι εχει αισθητηρες υγρασιας?
Αν καποιος μπορει να με καθησυχασει καλα θα ητανε!
Thanks!!!!

Σιγουρα το τηλ δεν είναι αδιάβροχο, όπως δεν είναι κανένα.

Το νεράκι μόνο καλό δεν του κάνει, αλλά με 1-2-3-4 σταγόνες δεν πρόκεται να πάθει κάτι.
:BDGBDGB53:

Σχετικα με υγρασια εχει βιωσει κανεις τιποτα?
Σημερα επεσε επανω στο τηλεφωνο μια μικρη ποσοτητα νερου (καθαρου).
Επι τοπου το σκουπισα.
Δεν παρατηρω καποιο προβλημα!
Απλα καινουργιο κοσκινακι...καταλαβαινετε!
Καπου διαβασα οτι εχει αισθητηρες υγρασιας?
Αν καποιος μπορει να με καθησυχασει καλα θα ητανε!
Thanks!!!!

Μην ανησυχείς, τα φαινόμενα απατούν, γενικά πρόκειται μάλλον για αρκετά γερό τηλέφωνο, από τα πιο στιβαρά που είχα ως τώρα (με εξαίρεση τα παλιά Nokia - τούβλα που δεν καταλάβαιναν τίποτα :D) Αυτό βέβαια δε σημαίνει να το πετάς καθημερινά στο τραπέζι, ή να το βάζεις στη θάλασσα. Με κανονική και ελάχιστα προσεκτική χρήση δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.

Αισθητήρες υγρασίας έχει (μεγάλη τσατσιά), αλλά μάλλον θα πρέπει να πέσεις στην περίπτωση για να τους "μολύνεις" με λίγες μόνο σταγόνες.

Και η οθόνη γενικά είναι απίστευτων αντοχών. Μόνο μελανό σημείο η πλάτη του τηλεφώνου, που ειλικρινά μη έχοντας ακουμπήσει καν σε σκληρή επιφάνεια (και ποτέ φυσικά γδάρει, ξύσει ή οτιδήποτε) είχε γεμίσει μικρές μικρές γρατζουνιές. Απ'αυτό θεωρώ ότι δε γλυτώνεις με τίποτα, οπότε απλά μην του δίνεις σημασία.

Last edited:
Παιδες ευχαριστω για τα καθησυχητικα σας λογια!
Παντως δεν παρουσιαζει κατι.
Θεωρω κατι δεν θα μου ειχε δειξει?
Πιο πολυ αγχωθηκα μην εχει παρει νερο απο το μεγαφωνο που ακουμε την κληση η' γυρω γυρω απο την οθονη πριν το νικελακι (σαν να λεμε το λαστιχο γυρω απο το παρμπριζ στα αυτοκινητα) για να καταλαβετε!
Μονο απο εκει φοβαμαι!
Πουθενα αλλου δεν πηγε νερο , ουτε επανω στα κουμια ενεργοποιησης , ουτε απο κατω εκει που φορτιζει!
Μακαρι να εχει απο μεσα καποιο ειδος προφυλαξης και να μην πηρε απο εκει καποια υγρασια!
Πιστευω οτι ολα καλα και Sorry αν σας κουρασα!

Νερό νομίζω είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να πέσει στο κινητό μας...θα πάθει ότι μπορεί να πάθουν όλα τα κινητά...οπότε ψυχραιμία. :a0210: