Νέος Marantz Network Player NA6005

raindog

Established Member
22 June 2009
292
Πειραιάς
Αναρωτιόμουν γιατί η Marantz δεν έχει κάποιον οικονομικό network player στη σειρά της (ο NA7004 δεν βγαίνει πια και ο NA8005 είναι ακριβούτσικος)

Επιτέλους προσθέτει στη σειρά 6 και network player (ΝΑ6005)

Εδώ έχει και φωτογραφία καθώς και κάποια χαρακτηριστικά... (θα παίζει και DSD από δίκτυο)
http://www.computeraudiophile.com/f...na6005-under-cover-darkness-22096/#post359718

Αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2015

Πιθανόν για να δικαιολογήσει τη διαφορά από τον NA8005 να μην έχει USB DAC, αλλά μικρό το κακό...

Όμορφο player όπως και τα περισσότερα βέβαια μηχανήματα της marantz. Αν βγει και σε ανταγωνιστική τιμή θα πάει πολύ καλά.

Είναι στα 600 ευρώ. Δεν είναι κι άσχημα.
Με μια γρήγορη αναζήτηση, ένα κατάστημα (http://www.afmerate.com) που τον έχει προπαραγγελία στα 599, έχει στην ίδια τιμή και τον ενισχυτή PM6005.
Άρα, θα είναι αρκετά φτηνότερος, αν κρίνω από την τιμή πώλησης του PM6005 (και είναι λογικό να έχει παρόμοια τιμή με τα άλλα μοντέλα της σειράς PM6005, CD6005)

Tι εννοουμε χωρις usb dac. Και γενικα αν μπορουσε καποιος να μου πει λιγα πραγματα για τα Dac. Ποτε χρειαζονατι, τι δουλεια κανουν. Θελω και εγω να αγορασω εναν all in one , δηλαδη ενισχυτή - internetradio-netwprkplayer-usbplayer και αν εχει και cd akoma kalytera οπως ο Marantz mcr610.
Δεν εχω καταλαβει ομως τι ειναι αυτό που ανεβαζει τοσο πολυ την τιμή. Πχ ειδα https://www.naimaudio.com/product/unitilite
που εχει 2000.- ενω της marantz τα αντιστοιχα στο 1/3 της τιμης. Απο την άλλη εχω δει συσκευασιες Dac με 600.-
Aν μπρορει κανεις να μου τα εξηγησει θα το εκτιμούσα πολύ.

Tι εννοουμε χωρις usb dac. Και γενικα αν μπορουσε καποιος να μου πει λιγα πραγματα για τα Dac. Ποτε χρειαζονατι, τι δουλεια κανουν. Θελω και εγω να αγορασω εναν all in one , δηλαδη ενισχυτή - internetradio-netwprkplayer-usbplayer και αν εχει και cd akoma kalytera οπως ο Marantz mcr610.
Δεν εχω καταλαβει ομως τι ειναι αυτό που ανεβαζει τοσο πολυ την τιμή. Πχ ειδα https://www.naimaudio.com/product/unitilite
που εχει 2000.- ενω της marantz τα αντιστοιχα στο 1/3 της τιμης. Απο την άλλη εχω δει συσκευασιες Dac με 600.-
Aν μπρορει κανεις να μου τα εξηγησει θα το εκτιμούσα πολύ.

Το Dac είναι αυτό που αναλαμβάνει να μετατρέψει τα ψηφιακά αρχεία μας σε αναλογικό σήμα.
Υπάρχουν είτε μόνα τους,αυτόνομα ως συσκευές αλλά υπάρχουν επίσης μέσα στα CD players,σε κάποιους ενισχυτές,στους υπολογιστές,στα τηλέφωνά μας,γενικώς όπου υπάρχει ανάγκη μετατροπής ψηφιακού σήματος σε αναλογικό.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

USB-DAC σημαίνει ότι δεν παρεμβάλλεται ενσωματωμένος player της συσκευής που έχει (ή δεν έχει) το DAC. To 6005 δεν έχει, το 8005 έχει (USB-DAC).

Όταν βλέπεις USB τύπου Α, τότε από εκεί παρεμβάλλεται ο player της συσκευής, όταν βλέπεις USB τύπου B σημαίνει ότι δεν υπάρχει player συνήθως.

USB-DAC σημαίνει ότι δεν παρεμβάλλεται ενσωματωμένος player της συσκευής που έχει (ή δεν έχει) το DAC. To 6005 δεν έχει
Δηλαδη το DAC του 6005 δεν εχει player? Και πως παιζει μουσική απο τα ψηφιακα αρχεια?
Σε οτι αφορα το DΑC , ειναι αυτο που μετατρέψει τα ψηφιακά αρχεία μας σε αναλογικό σήμα άρα περιεχεται σε ποιαδηποτε συσκευή που παιζει πχ mp3.Σωστα?
Αν ειναι ετσι τοτε γιατι καποιοι ενισχυτές ή streamer γραφουν οτι εχουν DAC kai αλλες οχι?

Αν ειναι ετσι τοτε γιατι καποιοι ενισχυτές ή streamer γραφουν οτι εχουν DAC kai αλλες οχι?

Στους ενισχυτές παρέχεται πιο πολύ σαν ευκολία όπως παλιότερα συμπεριλαμβανόταν ραδιόφωνο για παράδειγμα.
Το ερώτημα είναι ποια ακριβώς χρήση ζητάμε.

Καταλαβαίνεις πως σε ένα φορτωμένο μηχάνημα οι ευκολίες τις πιο πολλές φορές είναι σε πολύ τυπικό επίπεδο απλώς για να πιάσουν κάποιο μερίδιο στην αγορά.
Αν έχουμε απαιτήσεις,πάμε σε κάτι πιο εξειδικευμένο και προσεγμένο.

Αυτός βέβαια δεν είναι κανόνας αλλά στις μικρές κατηγορίες καλύτερα να είμαστε υποψιασμένοι.

Re: Απάντηση: Νέος Marantz Network Player NA6005

Δηλαδη το DAC του 6005 δεν εχει player? Και πως παιζει μουσική απο τα ψηφιακα αρχεια?
Σε οτι αφορα το DΑC , ειναι αυτο που μετατρέψει τα ψηφιακά αρχεία μας σε αναλογικό σήμα άρα περιεχεται σε ποιαδηποτε συσκευή που παιζει πχ mp3.Σωστα?

Ανάποδα. Το 6005 έχει player και το 8005 έχει και player από το εμπρός USB τύπου Α, και USB-DAC από το πίσω USB τύπου Β.

Όταν λέμε USB-DAC εννοούμε ότι μπορούμε να συνδέσουμε το DAC της συσκευής για την οποία μιλάμε, με εξωτερικό player μέσω του USB, το οποίο θα μας δώσει και την ασύγχρονη σύνδεση του player του εξωτερικού με το DAC.
Ασύγχρονη βεβαίως είναι και η σύνδεση του εσωτερικού player με το DAC της συσκευής, αλλά οι ενσωματωμένοι players δεν είναι αυτό που θέλουμε πάντα, για να μην πω ποτέ.

Last edited:
Να στε καλα, μια και το θεμα περι Dac ξεφευγει απο το thread, θα ανοιξω ενα σχετικό για να συμετεχουν και αλλοι στην συζητηση.

USB-DAC σημαίνει ότι δεν παρεμβάλλεται ενσωματωμένος player της συσκευής που έχει (ή δεν έχει) το DAC. To 6005 δεν έχει, το 8005 έχει (USB-DAC).
Kai τοτε πως θα παιξει η μουσικη? Ο 8005 πχ ειναι τετοιος και εχει 1100 ευρω.
Τι λετε αναμεσα τον NA6005 και M-CR610?
Aξιζει ο κοπος να δψσε κανεις περιπου τα διπλασια για τον 8005? Τοση μεγαλη ειναι η διαφoρα λογω DAc?
http://us.marantz.com/us/Products/P...x?CatId=WirelessMusicSystems&ProductId=MCR610

Αν και όντως off-topic να προσθέσω κάτι στα βασικά ερωτήματα περί DAC του φίλων που μάλλον δεν έχουν καταλάβει οι Pleo, Static

Όλες οι συσκευές αναπαραγωγής ήχου σε ψηφιακή μορφή έχουν ενδωματωμένο dac (CD player, Network player, DVD player, media player κλπ). Τo DAC είναι υπεύθυνο με απλά λόγια για την μετατροπή του ψηφιακού σε αναλογικο σήμα που θα πάει στον ενισχυτή.

Αυτό που αλλάζει είναι αν σου δίνουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το DAC και για άλλη εξωτερική πηγή, δηλ αν έχουν ψηφιακές εισόδους (π.χ. ο NA6005 έχει μια ψηφιακή είσοδο-οπτική). Έτσι το DAC που ούτως ή άλλως έχει μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για μια άλλη πηγή (π.χ. ένα DVD player) της οποίας το dac δεν είναι πιθανόν τόσο καλό.

Επιπλέον κάποιες συσκευές επιπλέον είσοδο (USB-B) και μπορούν έτσι ουσιαστικά να λειτουργήσουν ως κάρτα ήχου σε έναν υπολογιστή (έχουν όποως λέμε USB-Dac), να παίζεις δηλαδή μουσική απο υπολογιστή αλλά σαν DAC να μην χρησιμοποιείς την κάρτα ήχου του υπολογιστή αλλά της συσκευής αυτής (π.χ. ο NA8005). Δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο ή καλύτερο. Κάποιος μπορεί να μην το χρειάζεται αν δεν παίζει μουσική από υπολογιστή.

Τι δεν κατάλαβε ο Pleo? :rolleyes:

Παίδες, διαβάζετε πρώτα πριν ποστάρετε έτσι; Για τη διαφορά μεταξύ των εισόδων USB λέμε.

Ανοίξαμε άλλο νήμα για αυτό.Καλύτερα να το συνεχίσουμε εκεί,θα είναι πιο χρήσιμο για όλους τους φίλους που τους απασχολεί.

Re: Απάντηση: Νέος Marantz Network Player NA6005

Μήπως ξέρει κάποιος αν υπάρχει σε κάποιο κατάστημα ανοιχτός προς δοκιμή; με ενδιαφέρει να δω περισσότερο πόσο εύκολος (ή όχι) είναι στη χρήση του

Ακόμα καλύτερα, μήππως τον έχει πάρει κάποιος για να πει εντυπώσεις;

Επειδή το "έξυσα" λίγο, ξεθάβω το νήμα ελαφρώς.

11110208_795961757125237_9071124231112461008_o.jpg

Μην περιμένετε να δείτε το παραπάνω σε wi-fi, θα βήχει και θα έχει λόξυγγα. Το λέει και ο κατασκευαστής να προτιμάτε τη σύνδεση δικτύου ενσύρματα. Στα μεγάλα bit-rate από "αέρος" δεν τα καταφέρνει, μέχρι τα 96Khz όμως δεν έχει θέμα. Για 24bit/192KHz σε flac βάλτε καλώδιο για να το συνδέσετε στο δίκτυο, και οπωσδήποτε σε DSD.

Από ήχο σκίζει πάντως. Κυρίως γιατί είναι ένα CD6005 στα σωθικά του, που εδώ έχει τη δυνατότητα να παίζει hi-rez και αυτό το απογειώνει. Αυτή την πλατφόρμα δεν την είχε μέχρι τώρα η Marantz να έχει τη δυνατότητα για hi-rez (είχε μεγαλύτερες πλατφόρμες να το κάνουν αυτό).