Νεος Sigma 17-70 2.8-4 DC OS HSM

Γιώργος.Χ

Moderator
Staff member
23 June 2006
5,880
Αττική
To συζητάγαμε λιγο σε παράλληλο θεμα με τον Γιαννη (Σπυρου) αλλά επειδή ο φακος αυτός είναι αρκετά δημοφιλης σκεφτηκα να ανοιξουμε ξεχωριστό θεμα

Οπως αναμενόταν λοιπόν, η Sigma aνακοινωσε σήμερα τον αντικαταστάτη του δημοφιλέστατου 17-70, με νεα οπτική σχεδιαση (17 elemens/13 Groups) μικροτερο (wider) διαφραγμα στο τελε ακρο (4 αντι 4,5) , σταθεροποιηση και 40 γραμμάρια βαρύτερο από τον προκατοχό του

http://www.dpreview.com/news/0912/09120402sigma1770OSHSM.asp#press

Αν παιξει σε λογική τιμή και δεν έχει τα γνωστά "προβληματάκια" των Sigma μαλλον θα ξεπεράσει σε φήμη και πωλήσεις τον προκάτοχό του....

Κι εγω ψαχνω εδω και καιρο για την 7d ενα φακο περιπου σαν κι αυτον (με αρκετο ευρυγωνιο εως 70-80mm) και γρηγορο.
Ο μονος που υπηρχε ηταν αυτος, χωρις το OS , αλλα τωρα μαλλον θα κανω υπομονη λιγο ακομη να τον παρω.
Αν προβλημα εννοεις το Back - front focus , αυτο λυνεται σχετικα ευκοα αν τον πας στον Tσακναριδη για ρυθμιση, ή αν εχεις μηχανη με microfocus adjustement οπως η 7d , τοτε λυνεται ευκολα επισης.

Εγω μεχρι τωρα ειχα πολλους φακους sigma και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα.

Αυτο που θελω να ρωτησω , ειναι αν ο 17-70 ειναι parafocal , δηλ. αν δεν αλλαζει η εστιαση οταν ζοομαρεις....
Υπαρχει καποιο νημα για κατι τετοιο (που να αναφερει δηλ. ποιο φακοι ειναι parafocal) ?
Mε ενδιαφερει πολυ, ιδιως στην 7d που τραβαει και βιντεο και δεν μπορει να κανει ευκολα focus οταν κανεις zoom.

Last edited:
Γιαννη δεν γνωρίζω την απάντηση σε αυτό που θέλεις, αλλά δεν κρύβω οτι κοιτάζω με ενδιαφέρον τον συγκεκριμένο φακό για την D90.. (αν δεν αργησει πολύ να εμφανιστεί ..)

Το εύρος του είναι όντως δελεαστικό, και είναι και αρκετά γρήγορος από διάφραγμα. F/4 στα 70mm δεν είναι άσχημα, 1 στοπ πιο γρήγορα από το τυπικό f/5.6 των ανταγωνιστών στανταρ ζουμ των Canon/Nikon.

Kαι η σελιδα με τα χαρακτηριστικά του

http://www.sigma-photo.co.jp/english/lens/digital/17_70_28_4_os.htm

Φημολογείται (και ως συνήθως καπου εκει ειναι η αλήθεια) οτι η τιμή του θα ειναι κοντά στα 450-480 Ευρώ. (50-60% premium σε σχέση με τον παλαιό)..

Καλόμαθε και η Sigma :smash:

Kαι η σελιδα με τα χαρακτηριστικά του

http://www.sigma-photo.co.jp/english/lens/digital/17_70_28_4_os.htm

Φημολογείται (και ως συνήθως καπου εκει ειναι η αλήθεια) οτι η τιμή του θα ειναι κοντά στα 450-480 Ευρώ. (50-60% premium σε σχέση με τον παλαιό)..

Καλόμαθε και η Sigma :smash:

375-390 θα παίξει η τιμή μετά τον πρώτο μήνα. Εκεί φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τους εμπόρους της Μπενάκη που ρώτησα πριν 10 μέρες και δεν είναι αρβύλα, καθώς κι εκείνοι είχαν έλθει ήδη σε επαφή με τον αντιπρόσωπο.

Άλλωστε και για τον νέο SIGMA 24-70 2.8 που τον περιμέναμε στα 950 ευρώ, ήδη η τιμή του παίζει στα 850 μαρκέ, ενώ αν πάτε με μετρητά παίζει στα 800 πάνω-κάτω.

Μάλλον απογοητευτικό όμως το τεστ του photozone.de για τον 24-70 σε FX...

Το είδα κι εγώ. Πολύ μεγάλη η διαφορά από τον αντίστοιχο 24-70 της ΝΙΚΟΝ ακόμη και στο 5.6 στα άκρα. Και να πεις ότι δεν θα το δούμε... από τις 1500 γραμμές στις 4000 γραμμές είναι τεράστια η απόσταση.

εχω τον 24-70 hsm 2.8 τον καινουργιο...
ναι σε σχεση με 24-70 νικον εχουν τεραστια διαφορα.αλλα και διπλασια λεφτα

εχω τον 24-70 hsm 2.8 τον καινουργιο...
ναι σε σχεση με 24-70 νικον εχουν τεραστια διαφορα.αλλα και διπλασια λεφτα

εμείς φίλε μου μιλούμε γαι το πλήρες καρέ (24Χ36) , όχι για το μικρό. Και φυσικά είναι πολύ καλός φακός στο APSC.

ναι το καταλαβα και σε αυτο αναφερομαι και εγω..
απλως απαντησα στον send

Ειδα σε FF συγκριτικα μεταξυ 24-70 HSM 2.8 vs nikon 24-70 2.8
Εκει λεω οτι εχει διαφορα αλλα επισης εχει και διπλασια λεφτα ο νικον

Συγκριτικό τεστ από Έλληνα στο photography.net, μεταξύ του Sigma 17-70 OS, του Tamron 17-50 VC και του Canon 15-85. Προκύπτει σαφής ανωτερότητα του Tamron, αλλά επίσης αναφέρεται η πιθανότητα bad copy του Sigma.

Last edited:
Ολοι υποθετουν οτι ο canon και ο sigma ειναι bad copy...

Θα ειχε ενδιαφερον και μια συγκριση μεταξυ των δυο Ταμρον, του απλου και του καινουριου.

Σε αλλες λιγο και σε αλλες πολυ κερδιζει παντως.

Last edited:
Γκρρρρ τελικά τον φακό αυτό ή τον TAMRON AF SP 17-50mm f/2.8 VC?????? πανω που ειχα κατασταλάξει στον tamron μολις ειδα την τιμή του sigma κουμπώθηκα...