Νέος ζητάει βοήθεια για σύστημα 7.1 μέρος 2ο

vagleiva

New member
1 June 2010
26
Θεσσαλονίκη!
Καλησπερά σε όλους !

Έχω ένα σαλόνι τετραγωνισμένο στα 25 τετραγωνικά και σκέφτομαι να αγοράσω το 7.1 σύστημα της Crystal Audio TX-2-7.1-BL .
Για ενισχυτή σκέφτομαι τον Onkyo TX-NR 808 7.2 ή τον Onkyo TX-NR 708 .
Στο σπίτι θα υπάρχει Δίκτυο Gigabit Ethernet με έναν Nas Server που θα μοιράζει ταινίες και μουσική σε όλο το σπίτι. ΤΑ ηχεία τα θέλω περισσότερο για ταινίες όπως καταλαβαίνετε.
Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι :
Ποιον από τους δύο ενισχυτές να προτιμήσω ή μήπως δεν επαρκούν για αυτά τα ηχεία?Αξίζει η διαφορά τιμής του 808 από τον 708?
Τα ηχεία είναι υπερβολικά για τα τετραγωνικά μου?Με ενδιαφέρει περισσότερο η καθαρότητα του ήχου και όχι η ένταση καθώς μένω σε πολυκατοικία.
Και τέλος.
Η καλωδίωση μου θα γίνει επιτοίχια καθώς στο σπίτι κάνω ανακαίνηση και η σύζηγος δεν θέλει να φαίνεται ούτε μισό καλώδιο!ΝΑ προσέξω κάτι στην αγορά καλωδίων και τι χρήματα περίπου θα χρειαστεί να δώσω ώστε να αξίζει τον κόπο?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :BDBDG54:

Έχεις κάνει πολύ καλές επιλογές. Τα ηχεία θα παίζουν μια χαρά , όποιον από τους 2 και να διαλέξεις. Δεν έχω μελετήσει τις διαφορές των 2 ενισχυτών, αλλά πάντα το ακριβότερο δίνει κάτι παραπάνω σε ευκολίες και ίσως και σε ποιότητα, οπότε αν αντέχεις οικονομικά πας στο πιο ακριβό, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο. Τα ηχεία θα υπερκαλύψουν το χώρο σου, μόνο αν δυναμώσεις την ένταση, οπότε πρόβλημα δε θα έχεις.
Ως προς τα καλώδια , πήγαινε σε ένα μαγαζί, που πουλάει ηλεκτρονικά εξαρτήματα (τύπου ράδιο κατουμα δηλαδή) και πάρε καλώδια ηχείων μεγάλης διατομής (χοντρά με άλλα λόγια, χωρίς όμως υπερβολές). Αν μπλέξεις με επώνυμα καλώδια θα δώσεις μια περιουσία (που εγώ, όπως κι πολλοί άλλοι θεωρω ότι δεν αξίζει!, φυσικά υπάρχει και η αντίθετη άποψη). Κατά τη γνώμη μου βάλε και καμία αναμονή (κανένα επιπλέον καλώδιο), είτε για μελλοντική επέκταση, είτε για την περίπτωση προβλήματος.