ΝΕΤΒΟΟΚ ΜΕ USB/DAC ?

εγώ από την άλλη το χέρι μου στη φωτιά δε θα το έβαζα. Ειδικά σε 24άρι αρχείο πέραν των μεταφυσικών μυθοπλαστικών εμπειριών μου που μάλλον πρέπει να λύσω με ψυχανάλυση θα υπάρχουν και ρεαλιστικά θέματα αδυναμίας στην αναπαραγωγή με τσικ τσικ κλπ κλπ.

ένα αρχαίο netbook χρησομοποιώ (eeepc) ως music server, τρέχει linux και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

κατά το πάιξιμο flac 16/44 η χρήση cpu κυμαίνεται από 0 ως 1% (με 24/196 τσιμπάει λίγο και κυμαίνεται από 1 ως 2% το πολύ)

Απάντηση: Re: ΝΕΤΒΟΟΚ ΜΕ USB/DAC ?

Επειδή ''έπεσε'' στα χέρια μου αυτές τις ημέρες ένα παλιό netbook Dell,θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο Linux λειτουργικό για αναπαραγωγή μουσικής,γιατί οι διακοπές ήχου απο το Toshiba laptop που χρησιμοποιώ αρχίζουν και μου τη δίνουν στα νεύρα,
αλλά δεν ξέρω αν το τσιπάκι cm6331a που χρησιμοποιώ σαν μετατροπέα στο mambo dac υποστηρίζει linux.
Πρέπει να μάθω τι γίνεται με αυτό τελικά.

αν ο DAC υποστηρίζει αναπαραγωγή σε Linux είναι εξαιρετική περίπτωση!!

Το Teac ud501 δεν παιζει Λινουξ! Τωρα: κατα ποσον επεμβαινει στην ποιοτητα του ηχου (ποσο την επηρεαζει δηλ) ενα pc (δυνατο ή αδυναμο);

Re: Απάντηση: Re: ΝΕΤΒΟΟΚ ΜΕ USB/DAC ?

Το Teac ud501 δεν παιζει Λινουξ!

κακώς! :HTEHETH63:

Τωρα: κατα ποσον επεμβαινει στην ποιοτητα του ηχου (ποσο την επηρεαζει δηλ) ενα pc (δυνατο ή αδυναμο);

μεγάλη συζήτηση κάναμε, άκρη δεν ξέρω αν βγάλαμε, προσωπική άποψη είναι ότι δεν επηρεάζει καθόλου, αρκεί να "σηκώνει" το λειτουργικό και το πρόγραμμα που θα τρέχεις

Εχω βρει ενα παλιο netbook toshiba (επεξεργαστη 1.00 ghz , μνημη 1,2 gb και windows xp)για να του βαλω πανω την emu0404 και εναν εξωτερικο σκληρο.
dedicated αποκλειστικα και μονο για μουσικη μεσω foobar κυριως 44-16 και λιγα 24-96 και 24-192 flac. Θα ειναι ικανος;
Πειτε μου την γνωμη σας...

Επειδή ''έπεσε'' στα χέρια μου αυτές τις ημέρες ένα παλιό netbook Dell,θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο Linux λειτουργικό για αναπαραγωγή μουσικής,γιατί οι διακοπές ήχου απο το Toshiba laptop που χρησιμοποιώ αρχίζουν και μου τη δίνουν στα νεύρα,
αλλά δεν ξέρω αν το τσιπάκι cm6331a που χρησιμοποιώ σαν μετατροπέα στο mambo dac υποστηρίζει linux.
Πρέπει να μάθω τι γίνεται με αυτό τελικά.

Επειδή στο σπίτι δεν υπάρχει ούτε anroid κινητό (εκτός της κόρης μου,που δεν υπάρχει περίπτωση να μου το δίνει να το χρησιμοποιώ σαν τηλεχειριστήριο),ούτε κάποια ταμπλέτα,ώστε να μπορέσω να δοκιμάσω την μέθοδο του φίλου kiriak,ποιό λειτουγικό τύπου linux που θα είναι ελαφρύ,για αναπαραγωγή μουσικής και σερφάρισμα στο διαδύκτιο,μου προτείνετε να δοκιμάσω σε αυτό το παλιό Dell netbook δεδομένου και ότι δεν έχω ξανασχοληθεί με τέτοιου τύπου λειτουργικά;

Re: Απάντηση: Re: ΝΕΤΒΟΟΚ ΜΕ USB/DAC ?

Μιχάλη ευχαριστώ,θα δοκιμάσω να το περάσω,αφού διαβάσω πρώτα τις σχετικές οδηγίες.
Θα επανέλθω με εντυπώσεις,σύντομα,θέλω να πιστεύω.
Να είσαι καλά!!! -bye-
Κοίτα να το περάσεις απο dvd και όχι απο usb stick γιατί όπως λένε δεν υποστηρίζεται... επίσης συνφορουμίτης μου είπε πως η 1η έκδοση είναι πιο light και πιο γρήγορη