New (budget) entries from Canada.

Απάντηση: Re: New (budget) entries from Canada.

to oti exei to BBC mikra nxeia kai to oti eivai polloi pou ta agorazouv, dev eivai epixeirnma oti a3izouv ta 3.000Eu tous. To BBC prepei va exei mikra sta OB-bus logw xwrou kai sto ka8nstiko dev xreiazetai va exeis nxeia twv 3.000 Eu, ektos av 8eleis va kaveis epidn3n stov geitova sou

Δηλαδή όποιος έχει τέτοια ηχεία γιατί έτσι του αρέσει ή γιατί έτσι πρέπει,τα έχει για τον γείτονα;Τι λέτε ρε παιδιά!

Οσοι έχουν ATC,GRADIENT,WILSON,PROAC,ROGERS, HARBERTH................τα έχουν για τον...γείτονα;Ημαρτον.

Εκεί που είσαι,ξέχασες μου φαίνεται πως είναι τα μικρά δωμάτια των 10-12 τμ και τα μικρά καθιστικά-σαλόνια του μέσου ελληνικού σπιτιού.

Προφανώς η ένσταση του Σπύρου είναι στην τιμή. Το ηχείο μπορεί να σκοτώνει αλλά πως δικαιολογεί την τιμή του ;
Αυτή είναι η απορία του.

Πάντως ένα από τα καλύτερα μικρά ηχεία που έχω ακούσει κάνουν 200 ευρώ.

τρομερη αγορα σαν μεταχειρισμενο!

(το αγοραζει ο πρωτος σκαει 3000 ευρω, καταλαβαινει τι ΔΕΝ μπορει να κανει -λογο μεγεθους και φυσικης μπλα μπλα μπλα- και το πουλαει σε τιμη... λιωμα!)

ο δευτερος ιδιοκτητης θα ειναι πραγματικα ευτυχισμενος που εδωσε τα μισα!

:a0210:

Πάρα πολύ σωστά! Το κράτος πήρε τον ΦΠΑ του, ο έμπορας το markup του, ο πρώτος ιδιοκτήτης την καινουργίλα και ο δευτεροχεράς την εξκλουσιβιά (only 2000 units -1000 pairs- built), κι ακούει και κανένα βιολί κάπως σωστά. Έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι.

(Όσο για τις χαμηλές, ο σωλήνας εξακολουθεί να είναι στενός και προφανώς θα εξακολουθεί να κάνει τσουφ - τσουφ, αλλά είναι πίσω και δεν ακούγεται τόσο. Πρώτα βγαίνει η -καναδέζα- ψυχή και μετά το χούι...)

Μια εταιρία με ήχο πραγματικά άριστο ως πρός την αξία είναι η Blue Circle. www.bluecircle.com .

Παιδιά, έχει ακούσει κανένας τα full range της AER από Γερμανία ? Κορυφή. Στα 3000 δεν πα να φτιάξω κανένα ηχείο ανοιχτής μπάφλας με ΑΕR ιδιοκατασκευή... να παίζει και με 2 watt !

Αν κάτι είναι ακριβό κι ακατάλληλο για σένα ή τον χώρο σου απλά δεν το παίρνεις.

Τώρα αφορισμοί και γενικεύσεις δεν έχουν νόημα.Βάλτε λοιπόν ένα τρίδρομο με 12αρι γούφερ σε 15 τμ.Ικανοποιημένοι;Τώρα το τι θα ακούτε είναι ένα άλλο ζήτημα.

Παρουσίαση νέων μοντέλλων είναι το θέμα κι όχι ηχεία βάσης vs δαπέδου.

Μήτσο με την ευκαιρία το Usher,που εννοείς είναι πολύ καλό στα 200,αλλά εγώ το σύγκρινα Α-Β μ' άλλο που έκανε 160 κι έπαιζε εξίσου καλά.Αυτά που έπαιζαν εξίσου καλά ήταν ντενεκέδες μπροστα στα Proac σε επόμενη σύγκριση στο σπίτι μου.Τώρα άν αξίζουν τα Proac για 2000 θα το κρίνει όποιος ακούσει τις διαφορές και θέλει να τα πληρώσει.

Last edited:
Προφανώς η ένσταση του Σπύρου είναι στην τιμή. Το ηχείο μπορεί να σκοτώνει αλλά πως δικαιολογεί την τιμή του ;
Αυτή είναι η απορία του.

Πάντως ένα από τα καλύτερα μικρά ηχεία που έχω ακούσει κάνουν 200 ευρώ.

Το Guarneri γιατί κάνει 15.000 δηλαδής ? Το Magico Mini το έχετε ακούσει ? Περίπου στο μέγεθος του Totem. 16 χιλιαρικάκια. :) http://www.6moons.com/audioreviews/magico/mini.html.

Προσωπικά άκουσα το Wilson Duette πρόσφατα. Το ηχείο έχει περίπου 8 χιλιάρικα στην Ελλάδα, εαν θυμάμαι καλά. Παιδιά , το ηχείο είναι αδιανόητο για τα χρήματα (!) τολμώ να πώ ότι με εναν καλό ενισχυτή άνω των 30 watt (κατα προτίμηση ΚΤ88-6550) η απόδοσή του είναι μυθική. Θα το προτιμούσα σίγουρα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο ιδίου μεγέθους στην τιμή.

Μία απο τις επιλογές που άκουσα γι' αντικατάσταση των Proac.Πράγματι εξαιρετικό ηχείο χωρίς περιορισμούς για μικρομεσαίους χώρους.

Με την βάση και το εξωτερικό κροσσόβερ βάλε άλλα 4000.

Last edited:
Μην σκάς,έτσι κι αλλιώς το θέμα έχει γίνει...πολυσυλεκτικό.Απο νέα μοντέλλα περάσαμε σε σύγκριση με τα ηχεία δαπέδου και μετά στην τιμολόγηση των ηχείων...

Το Guarneri γιατί κάνει 15.000 δηλαδής ? Το Magico Mini το έχετε ακούσει ? Περίπου στο μέγεθος του Totem. 16 χιλιαρικάκια. :) http://www.6moons.com/audioreviews/magico/mini.html.

Προσωπικά άκουσα το Wilson Duette πρόσφατα. Το ηχείο έχει περίπου 8 χιλιάρικα στην Ελλάδα, εαν θυμάμαι καλά. Παιδιά , το ηχείο είναι αδιανόητο για τα χρήματα (!) τολμώ να πώ ότι με εναν καλό ενισχυτή άνω των 30 watt (κατα προτίμηση ΚΤ88-6550) η απόδοσή του είναι μυθική. Θα το προτιμούσα σίγουρα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο ιδίου μεγέθους στην τιμή.

Δεν ξέρω για το Guarneri, αλλά επειδή έτυχε να έχω τα Signum αρκετό καιρό σπίτι μου και μου άρεσαν πάρα πολύ, αν ισχύει όπως ισχυρίζονται κάποιοι, ότι το Signum είναι μια γεύση από Guarneri, τότε μιλάμε για απίστευτο ηχείο. Ίσως ένα από τα καλύτερα βάσης που υπάρχουν.

Για τα magico δεν ξέρω, αλλά άμα ήταν να τα σκάσω, πιο εύκολα θα έπαιρνα τα Sonus Faber.
Είναι θέμα του "ξέρω τι αγοράζω" περισσότερο...

filos poulnse Sonus Faber, otav agorase apo to flea market eva zeugari Tandberg coaxial gia merika Eu. A-B test ntav gia gelia me tnv e3eli3n(blepe ypoba8misn) tou nxou kai tis times pou exouv to trend twv rologiwv kai allwv frou-frou gia veoploutous!
Alla tetoia nxeia dev prokeitai va breite pote stnv Ellada gia A-B test.
PS: Exei kapoios apo esas dei ti element exei mesa to Faber kai ti vomizete oti kostizei n kataskeun tous? Pavtws egw kai o filos gelagame otav avoi3e ta dika tou gia va alla3ei eva megafwvo pou xalase(xwris va paizxei dyvata) kai ti lefta n8ele o mafiozos gia eva kaivourgio.malov egw gelaga, autos eklege.

filos poulnse Sonus Faber, otav agorase apo to flea market eva zeugari Tandberg coaxial gia merika Eu. A-B test ntav gia gelia me tnv e3eli3n(blepe ypoba8misn) tou nxou kai tis times pou exouv to trend twv rologiwv kai allwv frou-frou gia veoploutous!
Alla tetoia nxeia dev prokeitai va breite pote stnv Ellada gia A-B test.
PS: Exei kapoios apo esas dei ti element exei mesa to Faber kai ti vomizete oti kostizei n kataskeun tous? Pavtws egw kai o filos gelagame otav avoi3e ta dika tou gia va alla3ei eva megafwvo pou xalase(xwris va paizxei dyvata) kai ti lefta n8ele o mafiozos gia eva kaivourgio.malov egw gelaga, autos eklege.

Αγαπητε φιλε και συνχομπιτη charles-marie-widor,

μην ταραζεις τα νερα, θολωνουν.

ειναι καλυτερα να μενει η "μουργα" κατω, επειδη μας κανει να πιστευουμε οτι ειναι καθαρα.

θα μας παρουν με τις πετρες. και εσυ εισαι στη σουηδια, τυχερε...!

γραφε αβαδιστα, απολαμβανω το γραψιμο σου.

η αληθεια δεν ειναι καλο πραγμα.

Υ.Γ μη μου στειλει κανενας προσωπικο μηνυμα με τιποτα διαφωνιες, συμφωνω με τον c-m-w και εχω το δικαιωμα να το κανω, οπως και οποιοσδηποτε αλλος εχει το δικαιωμα να διαφωνει με μενα και τον σεβομαι απεριοριστα.

και αν ειμαι :offtopic: να μου διαγραφει το μηνυμα απο τον αναλογο διαχειριστη, δεν θα στεναχωρηθω καθολου.

Hmmm, parola auta grafw tnv aln8eia kai mallov kati 3erw apo mousikn kai nxo, dev eimai xtesivos sto hobby.(gia va kavw lign autodiafnmisn edw)!
Snmera to programma exei nlektrostatika me Futternan vs Yamaha NS2000
Tnv marka 8a tnv avakoivwsw to brady pou 8a gyrisw pisw.

Πάντως τα παλιά Guarneri μου φαίνεται ότι είχαν ακριβότερα μεγάφωνα από τα καινούργια. Ειδικά το τουίτερ είχε τα διπλάσια λεφτά από το ring radiator του νέου.