New PP 6550 ΑΒ60W/ch

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

aroS3

Senior Member
19 June 2006
555
Αθήνα
Παιδιά δεν έιναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά προκειμένου να παρουσιάζουμε καμμιά κατασκευούλα ... ειπα να το βάλω.
Προκειται για ένα κλασσικό PP με τις ΕΗ6550 στην έξοδο σε τάξη ΑΒ.
Στην είσοδο υπάρχει μια 6n1p-EV ( ground cathode) με παραλληλισμένα τριοδικά, Va=165, Ia=10 mA.
Ακολουθεί μια 6n6p σε διάταξη LTP με πηγή ρεύματος στις κοινές καθόδους ένα ΙΧΥS 10m45s στα 18 mA. Va της 6n6p στα 230 Volt.
Στην έξοδο οι γνωστές ΕΗ6550. Va=465, Ia=55mA (fixed bias).
Μ/Τ εξόδου οι επίσης γνωστοί Hammond 1650N. O M/T τροφοδοσίας ειναι παραγγελία στον γνωστο μας Γιατρά.
Τα ρωσάκια μπροστά δειχνουν ότι κανουν μια χαρά τη δουλεια τους ... και η 6Ν6P με την πηγή ρεύματος ακο κάτω ... δινει απόλυτα συμμετρικές εξόδους. Απο swing δε ... παει στο Θεό ... !!
Το μηχανάκι εδειξε να ανεβαινει μεχρι τα 60 βατακια με THD=2.5%, ενω στα 50 ειναι 1.8%. Περισσότερη ανάλυση και spectrum δεν έχω.
Οι μετρήσεις THD έγιναν με ένα εγγλέζικο παραμορφοσίμετρο που υπαρχει στο πάγκο.
Από απόκριση συχνότητας έχουμε : 25hz - 36Khz, 0db, (50 Watts) καθολου ασχημα θα έλεγα.
Για τους κατέχοντες ευαισθητα ηχεια ειναι κομματακι υπερβολή, για τους υπόλοιπους ...δωσε και σε μενα μπαρμπο.
Ευχάριστος στο άκουσμα όσο προλαβα να τον ακουσω,απο τζαζιές και φωνές έως μεταλλιές..
Ελπ'ίζω η 45 που ειναι στα σκαριά να με αποζημιώσει σε γλύκα σε σχέση με το θηρίάκι αυτό ... και το λέω θηριάκι γιατί αυτ;h την εποχή ακούω με ηχειάκια 97 db..

Attachments

• PP 6550 BIAS_s.jpg
    PP 6550 BIAS_s.jpg
    71.9 KB · Views: 187
  • PP6550_60 Watts.jpg
    PP6550_60 Watts.jpg
    51.7 KB · Views: 189

aroS3

Senior Member
19 June 2006
555
Αθήνα
είπα κι εγώ, δεν θα τον ανεβάσεις και εδώ ?

well done George !!
Thanks Jim,
Ε δεν πρεπει να ζωηρέψει λιγο το παρέακι ... ?? ..
Αντε Jim.... βάλε κανα χεράκι ..όλο και κάτι θα έχεις ... μαστορέψει..
Χαιρετισμούς ....

D I M __ Z

AVClub Fanatic
27 June 2006
11,106
Ελλάδα
φυσικά να ζωηρέψει ...

εγώ αν ήμουν στο μεξικό πιό γρήγορα θα μαστόρευα .... έχουν πέσει πολλά μαζί ...

κάτι ψήνεται όμως ....

28 June 2006
2,941
Άψογος Γιώργο. Δε μου λες, οι 6Ν6 πώς είναι από ματσάρισμα? Και μεταξύ τους τα 2 τριοδικά,αλλά και η μια με την άλλη. Έχουν οι 4 230 στις ανόδους? Ra πρέπει να έχεις από 22 μέχρι 27 κΩ (αν δεν παρεμβάλλεται κανένα RC πριν τις ανόδους τους.

aroS3

Senior Member
19 June 2006
555
Αθήνα
Re: Απάντηση: New PP 6550 ΑΒ60W/ch

Άψογος Γιώργο. Δε μου λες, οι 6Ν6 πώς είναι από ματσάρισμα? Και μεταξύ τους τα 2 τριοδικά,αλλά και η μια με την άλλη. Έχουν οι 4 230 στις ανόδους? Ra πρέπει να έχεις από 22 μέχρι 27 κΩ (αν δεν παρεμβάλλεται κανένα RC πριν τις ανόδους τους.
Ευχαριστώ Κώστα, τις 6n6p δεν μπήκα στο κόπο να τις ματσαρω.....απλα τις πηρα απο το κουτι και τις έβαλα .... Το περίεργο είναι δε ... ότι οι εξοδοι σε καθε τριοδικό διαφέρουν μεταξύ τους ελαχιστα όπως και απο κανάλι σε κανάλι ..... δηλαδή απόκλιση ~1% μεταξύ τριοδικών και 1,5% από καναλι σε κανάλι ...δεν μπηκα στον κόπο να κανω οτιδήποτε άλλο για να ματσαρω περισσότερο ....Μπορει απλα να ήμουν κωλοφαρδος ...... (π.χ μεταξύ της ίδιας (LTP) στα 30Vpp του 1ου, το 2ο τριοδίκό έδινε 30,5 Vpp και το αλλο κανάλι 30,8 Vpp με 31,2 Vpp.
Για την ανάδραση, που συζητούσαμε,δεν έβαλα ακόμα, αλλα μπορεί να μπει ως επιλογή με διακόπτη γύρω στα 6db, ή και 9 db μια που τα 50 Watts έρχονται μόλις με 250mV είσοδο.
Ειδικα με χρήση προ, θέλει πολυ λεπτους χειρισμούς το ποτ ...

aroS3

Senior Member
19 June 2006
555
Αθήνα
Re: Απάντηση: New PP 6550 ΑΒ60W/ch

Κώστα στις Ra των 6n6p .. έπεσες μέσα..... στα 23κ είναι. Παρεμβάλεται δε και άλλο RC κύκλωμα στη τροφοδοσία που έτσι κι αλλοιως θα εβαζα αλλά ένα λογος παραπανω που είναι και λίγο τσιμπημένη. Με φορτίο είναι στα 465 - 470 Volts, ανάλογα την ώρα και τπ τάση του δικτύου.

Dim.AR

Established Member
26 May 2012
290
Aθηνα - Βυρωνας
Το αδικεις το μηχανημα λεγοντας """""" Παιδιά δεν έιναι κάτι ιδιαίτερο """"" , μια χαρα κατασκευη το βλεπω , μπραβο συγχαρητηρια .