Newbie- βοήθεια για οικονομικό hi-fi

Parolo

New member
28 November 2016
6
Καλησπέρα σε όλους του μύστες!
Ξεκαθαρίζω ότι είμαι σχεδόν τελείως άσχετος αλλά μου αρέσει η καλή ακρόαση καλής μουσικής σε μέτρια ένταση.
Έχοντας παιδιόθεν ενα τέτοιο συστηματάκι χωρίς το πικαπ, το οποίο και με έχει απελπίσει

Quality-SONY-Hi-Fi-with-Speakers-Full-System-Made-_57.jpg

κονόμησα άξαφνα.. χωρίς να το καταλάβω τα dali zensor 3 και δεν ξέρω τι να τα κάνω!
Ο σκοπός είναι να ακούω μουσική μέσω pc, σπάνια cd, και να ειναι και συνδεδεμένο και με την τηλεόραση για καμιά ταινία.
Χωροταξικά: σαλόνι με έπιπλα κλπ περίπου 20τμ και στην άλλη άκρη άλλος ενας χώρος τραπεζαρίας ~ 12 τμ, απέναντι του σε απόσταση 4 μέτρων θα έχει καναπέ.
Αρχική ερώτηση:
συνδέονται τα ηχεία με αυτόν τον ενισχυτή?
φαντάζομαι ότι τώρα εμπλεξα και πρέπει να πάρω κάποιον καινούργιο ενισχυτή
Η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω αν δεν το ακούσω αν θα με καλύπτει το σύνολο οπότε και δεν ξέρω σε τι να επενδύσω - αν επενδύσω κάπου.
Μια σκέψη είναι για ένα σύστημα 2.0 οικονομικό, γενικά απτην ελάχιστη εμπειρία μου προτιμώ την ύπαρξη sub για τα χαμηλά αλλα δεν ξέρω αν αξίζει και πόσο μπλέκω οικονομικά για σύστημα 2.1
Άλλη βασική ερώτηση είναι πως θα συνδέσω το pc/laptop/tv με τον ενισχυτή (πες οτι παίρνω καινούργιο ικανό για τα dali)(κάτι είδα κάποιους που συνδέονται με usb με το pc για υποτίθεται καλύτερο ήχο) γιατι νιώθω οτι κάτι μου διαφεύγει στο θέμα εξοπλισμός και θα θελα να ξερω το κόστος από τώρα

Το ξέρω οτι τα έχω μπλέξει, γιαυτό και ζητώ ταπεινά τη βοήθεια σας μπας κι ακούσει καμια νότα το αυτάκι μας
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας

Καταρχήν να σου πω καλωήρθες στο φορουμ και καλή συνέχεια να έχεις.

Επίσης ότι τα ηχεία που βρέθηκαν στα χέρια σου είναι ιδανικά για το ξεκίνημά σου.
Πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσουν στο συγκεκριμένο χώρο, αν και είναι πιθανόν να επωφελούνταν απο την προσθήκη sub (2.1)

Επι των προβληματισμών σου τώρα:
1) Ο ενισχυτής του συστήματός που έχεις μάλλον δεν κάνει, όμως θα πρέπει να ξέρουμε τα specs του για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.
2) Απο CDp θα μπορείς να παίξεις εύκολα χρησιμοποιώντας της αναλογικές εξόδους του.
3) Απο PC/laptop θα χρειαστεί είτε ένας επιπρόσθετος μετατροπέας ψηφιακού σήματος σε αναλογικό (DAC) είτε ένας ενισχυτής που θα έχει ψηφιακές εισόδους (ενσωματωμένο DAC).
4) Aπό την ΤV μπορείς να έχεις ήχο, είτε συνδέοντας την αναλογική της έξοδο σε line in του ενισχυτή, είτε την ψηφιακή της έξοδο σε dac και απο εκεί στον ενισχυτή.

Όταν επιλέξεις πως θα κινηθείς οριοθέτησε και το διαθέσιμο μπάντζετ καθώς και τις βασικές απαιτήσεις σου σε εντάσεις-πιστότητα-τονικότητα ώστε να σου προτείνουμε κάτι όσο το δυνατόν κοντύτερα σε αυτό που ψάχνεις.

Καλώς ήρθες κ από εμένα στο φόρουμ !!! :ernaehrung004:

Όπως είπε ο προλαλήσαντας, μάλλον δεν πρέπει να κάνει ο συγκεκριμένος ενισχυτής αλλά για σιγουριά χρειάζονται τα χαρακτηριστικά του ή να γράψεις το μοντέλο του για να το ψάξουμε λίγο.
Από εκεί κ πέρα, θες dac για οποιαδήποτε ψηφιακή πηγή προς έναν ενισχυτή, είτε εξωτερική συσκευή, είτε να είναι ενσωματωμένο, όπως πολύ σωστά ήδη αναφέρθηκε.
Θέσε μας οικονομικό όριο για να ξέρουμε τι να προτείνουμε. :a0210:

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

ο ενισχυτής ειναι sony ta d607

20161128_174033.jpg

το μόνο που βρήκα online..
HI630.jpg

αρχικά ξεκινάμε να μου πείτε αν έχει νόημα να παίξουν τα ηχεία με τον παραπάνω ενισχυτή.

αν όχι, ψαχνουμε για ενισχυτή -οπότε ξεχνάμε το sub προς το παρόν και help για το αν αξίζει να επενδύσω σε έναν ενισχυτή που να μπορεί να οδηγήσει τα dario και sub στο μέλλον
διατίθονται επί του παρόντος περίπου 500Ε αλλα δεν εχω ιδέα για τι τιμές μιλάμε οπότε το συζητώ.

Το ανωτέρω σύστημα έπαιζε με αυτά

20161128_195702.jpg20161128_195647.jpg

και δεν είμαιευχαριστημένος ούτε από ένταση,ούτε ποιότητα.

'Οτι προαιρείστε λοιπόν δώστε από γνώσεις-πληροφοριες κλπ..!

Μια χαρά συνδέονται τα ηχεία με τον ενισχυτή σου. Γιατί δε τα βάζεις να ακούσεις;
Το πιο σημαντικό πράγμα στον ήχο είναι τα ηχεία. Ακούς αρχικά και βλέπεις μετά αν δεν σου αρέσει το ηχητικό αποτέλεσμα.
Όσο για το pc συνδέεται με ένα απλό καλώδιο από την έξοδο ακουστικών του pc με κάποια είσοδο στον ενισχυτή πίσω.
Το ίδιο και η τηλεόραση από την έξοδο ακουστικών σε μια είσοδο του ενισχυτή. (αν έχει η τηλεόραση σου line out ακόμα καλύτερα, παίρνεις έξοδο από κει)
Κάνε πρώτα αυτά που έχουν κόστος ούτε 5 ευρώ και μετά βλέπεις :)

Δεν έχουμε πλήρη στοιχεία αλλά απο αυτά που μας έδωσες φαίνεται αρκετός για να τον χρησιμοποιήσεις έστω στην αρχή.
Δοκιμάζεις λοιπόν και αναλόγως αποτελέσματος, προχωράς.

Με αυτόν βέβαια δεν θα έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις sub, μιας και δεν διαθέτει έξοδο προενίσχυσης (sub-out).

Το μπάντζετ σου είναι πλήρως ικανοποιητικό για τα zensor 3 (αρχική τιμή περίπου 350ευρά). Αν δεν μείνεις ικανοποιημένος απο τον sony προσπάθησε να δοκιμάσεις με τους παρακάτω:
- ΝΑD C326 είναι μια δοκιμασμένη και καλή πρόταση για τα zensor.
- Μarantz PM6005

Eπίσης μπορεί να είναι πολύ συμφέρουσα η αγορά μεταχειρισμένου, που θα σου αφήσει περιθώρειο να πάρεις και dac ή sub συντομότερα (αν χρειαστεί).
πχ ο 326 βρίσκεται με περίπου 300-350ευρώ ενώ με περίπου 500ευρώ βρίσκεις ακριβότερα και καλύτερα μοντέλα πχ creek, xindak κ.α. που επίσης αποτελούν ασφαλές ματσάρισμα για τα zensor 3.
(αν επιλέξεις μεταχειρισμένο μόνο μετά απο έλεγχο - όχι στα τυφλά - και ακόμα καλύτερα να ζητήσεισ κάποια εγγύηση, έστω και 6 μηνών)

Last edited:
Βλέποντας τα χαρακτηριστικά του από εδώ : http://img.manualscenter.com//manua...E5822AAF031B24B49909B8411880793EF7AEFD001.png

Παρατηρώ ότι δίνει 60watt rms @ 6ohms. Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις αυτό που είπαν οι προλαλήσαντες, δλδ να δοκιμάσεις να τα ακούσεις με τον ενισχυτή αυτόν για κάποιες ημέρες και μετά να αποφασίσεις αν θα προβείς σε αγορά άλλου ενισχυτή.

Οκ λοιπόν, με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω.

Απορίες για τη συνδεσμολογία, ως εξής: pc - έξοδος ακουστικών--> μετατροπέας κόκκινου-μαύρου σε jack --> κόκκινο-μαύρο καλώδιο κάμποσων μέτρων --> ενισχυτής video 1/dat το μαύρο στο ασπρο in και το κόκκινο στο κόκκινο in --> μετά έχει clips για γυμνό καλώδιο που φεύγει απτον ενισχυτή για τα loudspeakers σωστά όλα αυτό???

το dac που κολλάει σε όλα αυτό δεν καταλαβαίνω, θα δίνει καλύτερο σήμα δηλαδή?
Επίσης αφού θα το δοκιμάσω πρώτα ως έχει το σύστημα, παίρνει κάτι απο τα συνδεσμολογικά βελτίωση που θα παράγει καλύτερο αποτέλεσμα εν τέλει??

Όσο για το service, που πως πόσο, ενδεικτικά επί του παρόντος βέβαια μέχρι να δρομολογηθούν όλα τα ανωτέρω!

Κι αυτό σου κάνει την δουλειά.
Όταν όμως με το καλό κάνεις τις δοκιμές σου θα πάρεις ένα πιο σωστό για αυτή την δουλειά σαν αυτό που ποστάρισε ο φίλος παραπίσω ή και κάτι καλύτερο.
Όσο λιγότερες και καλύτερης ποιότητας συνδέσεις,τόσο το καλύτερο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι ακόμα καλύτερα αν η κάρτα ήχου σου έχει ανάλογη ρύθμιση να ορίσεις fixed έξοδο κι όχι variable που είναι για ακουστικά.
Φυσικά θα ελέγχεις την ένταση από τον ενισχυτη μόνο μετά από αυτό.
Επίσης δώσε προσοχή στην ποιότητα των αρχείων που θα παίζεις (mp3 καλής ποιότητας ή ακόμα καλύτερα flac ) και στο πρόγραμμα αναπαραγωγής.

για αρχη χαλαρωσε λιγο...

επειτα ο ενισχυτης σου κανει και δεν χρειαζεται απαραιτητα dac αλλα αυτο θα χει κοστος στον ηχο. Με εκεινο τον μετατροπεα για προσωρινη λυση και βλεπεις. Μετα βλεπεις τι δεν σ αρεσει και μας το λες :)

Απο κει και περα βασικος παραγοντας ολων ειναι το μπατζετ. Αυτο πρεπει να κανεις σαν 1η φαση. Να πεις εγω θελω να ξοδεψω 500 ευρο...ή 1000 ευρο. Οποτε αναλογα το ταβανι θα χεις και τις αναλογες επιλογες. Αυτα ουσιαστικα που σου λειπουν ειναι ενας ενισχυτης και ενα dac. Οποτε με τα 500ευρο μπορεις ....να παρεις εναν ενισχυτη και ενα φθηνο dac των 60 ευρο...και αργοτερα αμα θες το αναβαθμιζεις.με 500 ευρο θα παρεις κατι καλο απο ενισχυτη παντως.

Σαββατοκύριακο γαρ.. έγινε η σύνδεση!
Σαφής βελτίωση μεν χωρίς να εντυπωσιαστώ δε.. θα δείξει αφού τα συνηθίσω λίγο

σύνδεσα κανονικά τα ηχεία στο speaker - ερώτηση: στο δεξί(R) συνδέεις το δεξί ηχείο όπως τα βλέπεις από μπροστά?

ο ενισχυτής έχει αυτό (στον κόκκινο κύκλο)

0202020.jpg

αν δεν φαίνεται καλά, λέει surround speaker, impendance use 16Ω, note only for surround speaker system,και έχει υποδοχείς για rca
από περιέργεια σύνδεσα σ'αυτό το παλιό μου ηχείο(rca σε rca, το rca που πήγαινε στο ηχείο τα έβαλα στα κλιπς του ηχείου, δεν έπιανε καλα αλλα επιανε) και έπαιζαν τα dali όπως πριν αλλά έπαιζε και το παλίο μου ηχείο- χάλια βέβαια. Μπας και είναι έξοδος για sub ή κάτι σαν κεντρικό ηχείο??

το λέω γιατί σκέφτηκα οτι έχω ένα αχρησιμοποίητο sub από ηχοσύστημα αυτοκινήτου μπας και εμπαινε για δοκιμή
(έχει νόημα sub από ηχοσύστημα αυτοκινήτου να μπεί αργότερα σε ενισχυτή με sub out αν πάρω, λεμε τώρα)
είναι αυτό
http://www.kris-karras.gr/subwoofer/helix/helix-subwoofer-db-12-dark-blue.html

μην μπλέκεις ότι σου ρθει :-p
λεει surround ηχειο max 16Ω, αρα μην πηγαίνεις γυρεύοντας και βαζεις ότι ηχείο σου ρθει. οντως μπορεις να βαλεις 2 ηχεια εκει 16Ω αντίστασης και φανταζομαι θα σου δινουν ένα απλο εφε surround. το ειχαν αρκετα συστηματακια εκεινη την εποχη. δεν μπορεις να βαλεις τιποτα άλλο αφου γραφει only for surround. ουτε sub ουτε κεντρικο.
Το χαλια που λες για τον ηχο είναι γιατι τα ηχεια σου εχουν άλλη αντισταση, και επισης τα surround τοτε ειχαν περιορισμενη αποκριση συχνοτήτων κατι σαν 100Hz-10.000Hz (και πολύ λεω μαλλον)

επισης για το sub που λες από αμαξι, μαλλον θα σου θωλοσει τον ηχο, θα εχεις μεν μπασο αλλα δεν νομιζω να ταιριαξει με τα ηχεια και μπορει μεν να εντυπωσιαστείς αλλα καπως θα μπερδευτεί το κατω μερος των συχνοτήτων.
Βέβαια ποτέ δε ξέρεις, ισώς για ένα παρτυ να σου αρεσει το αποτέλεσμα, αλλα για να ακουσεις κατι πιο απαιτητικο δε το νομιζω να αξιζει το πειραμα. (επίσης δε ξερω αν είναι ενεργό το subwoofer στα αμαξια, άλλο θεμα αυτό)