Newbie in apple world

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,041
Λάρισα
Ηρθε σημερα επιτελους το mac mini Θα χρησιμοποιηθει αποκλεισιτκα για ηχο. Ξεκινωντας κατεβασα τους drivers για το Hiface με επιτυχια και μετα κατεβασα το Audirvana+, τωρα στην trial εκδοση με σκοπο την αγορα του. Εχω ομως το παρακατω προβλημα, αφου φορτωσει το κομματι πριν αρχισει την αναπαραγωγη μου βγαζει το μηνυμα
Error starting device playback
Audio device does not support Direct Mode
Unselect Direct Mode in User Preferences to be able
to play with this device

Το θεμα ειναι οτι δεν βρισκω που να διαλεξω direct mode και γενικα τι error ειναι αυτο.

Στο Mac oi οι προτιμήσεις των εφαρμογών βρισκονται 99% στο αναδυόμενο μενου/συρτάρι κάτω απο το όνομα της εφαρμογής..

Η λειτουργία, Direct Mode παρακάμπτει το CoreAudio, δηλαδή τη διαχείριση ήχου του OS X. Είναι κάτι που κάνει η εφαρμογή για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Κοινώς, "φτιασιδώνει" τον ήχο για να αποκτήσει επιθυμητά χαρακτηριστικά. Πριν υιοθετήσεις τη χρήση τέτοιας εφαρμογής, κάνε μια σύγκριση με το iTunes (σκέτο) και μετά αποφάσισε για τα πιθανά ή μη πλεονεκτήματα.
Έτσι ή αλλιώς, καλές ακροάσεις μέσω του Mac Mini σου!

Η λειτουργία, Direct Mode παρακάμπτει το CoreAudio, δηλαδή τη διαχείριση ήχου του OS X. Είναι κάτι που κάνει η εφαρμογή για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Κοινώς, "φτιασιδώνει" τον ήχο για να αποκτήσει επιθυμητά χαρακτηριστικά. Πριν υιοθετήσεις τη χρήση τέτοιας εφαρμογής, κάνε μια σύγκριση με το iTunes (σκέτο) και μετά αποφάσισε για τα πιθανά ή μη πλεονεκτήματα.
Έτσι ή αλλιώς, καλές ακροάσεις μέσω του Mac Mini σου!

Δεν τίθεται θέμα πως το Α+ παίζει καλύτερα απο το iTunes ... (είναι σχεδόν αντικειμενικό -bye- ).

@ ΚΙΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: Μιλάμε για το Hiface 1; Προφανώς δεν χρησιμοποιείς Mavericks...

Τωρα ο Audirvana και το jriver ενω φορτωνουν το κομματι δεν ξεκινανε να παιζουν. Να πω οτι στο συστημα σαν εξοδο οριζω το Hiface M2tech, αλλα ουτε και με τα εσωτερικα ηχεια ουτε και απο την HDMI εξοδο παιζουν.

Δεν τίθεται θέμα πως το Α+ παίζει καλύτερα απο το iTunes ... (είναι σχεδόν αντικειμενικό -bye- ).
...
Φίλε μου παίζει διαφορετικά, για το σχεδόν αντικειμενικά καλύτερα, να μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου. To bit transparency, εξασφαλίζεται από το σκέτο iTunes, που από το 2001 που εμφανίστηκε και μετά, διαθέτει τον αγνότερο και πιο ισορροπημένο ήχο, βέβαια κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο.

Τέλος πάντων για το πρόβλημα του φίλου μας, θα πρότεινα να ελέγξει τις ρυθμίσεις του μέσω του Audio MIDI Setup (μέσα στο ντοσιέ Utilities) και εάν σιγουρευτεί ότι ο ήχος έχει ανακατευθυνθεί στη κάρτα ήχου του να δοκιμάσει με σκέτο το iTunes. Εάν έχει ήχο, εξετάζει το προγραμματάκι αλλιώς ελέγχει τις ρυθμίσεις του ήχου του. Επαναλαμβάνω, οι "καλλίφωνες" εφαρμογές παρακάμπτουν το CoreAudio.

AudioMIDISetup.png

Τωρα ο Audirvana και το jriver ενω φορτωνουν το κομματι δεν ξεκινανε να παιζουν. Να πω οτι στο συστημα σαν εξοδο οριζω το Hiface M2tech, αλλα ουτε και με τα εσωτερικα ηχεια ουτε και απο την HDMI εξοδο παιζουν.

Αυτό που λες είναι χαρακτηριστικό της ασυμβατότητα που υπάρχει ανάμεσα στον driver της m2tech και στο mavericks.
Το hiface 1 δεν μπορεί να παίξει στο mavericks με τον driver της m2tech.
Μιας και η εταιρία δεν έχει βγει λύση στο πρόβλημα πολλοί χρήστες ανά τον κόσμο έχουν εγκαταστήσει και παίζουν με τον driver της wired4sound αν θυμάμαι καλά (και της Northstar design αλλά ο πρώτος λειτουργεί πιο καλά λένε) . Έχει μια σχετική διαδικασία αλλά αν το Googleαρεις θα βρεις το πως. Δες στο computer audiophile.
Δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω γιατί πλέον δεν έχω hiface.

Βαγγέλη, αν θυμάμαι καλά το Dac σου έχει οπτική είσοδο. Η έξοδος ακουστικών του macmini μπορεί να είναι και οπτική έξοδος. Κόλλα ένα καλώδιο οπτικής ίνας (ξέρω ότι έχεις) στην υποδοχή και στείλε ψηφιακό σήμα με αυτό τον τρόπο στο dac (χειρίζεται μέχρι 24/192). Θα χρειαστείς έναν αντάπτορα, ο οποίος κάνει 2-3 ευρώ στη Σαλτζή. Αν δε βιάζεσαι σου στέλνω το δικό μου αντάπτορα (έχω δύο και δε χρειάζομαι κανένα).

Έχω το hiface 1 και αυτό εχω και σαν συσκευή εξοδου. Τώρα λειτουργικό είναι το mac os 10.9........
Κώστα τα ιδια είχα κάνει και τοτε που ειχα του Πέτρου και δούλευε θαυμάσια γιαυτό και ψηθηκα να αλλαξοπιστήσω απο τα παραθυρα. Τώρα δεν ξέρω γιατί μου το κάνει αυτί. Αν υπάρχει ασυμβατότητα Hiface και λειτουργικού θα περιμένω το ifi nano που παρήγγειλα και θα δώ.

Απάντηση: Re: Newbie in apple world

Έχω το hiface 1 και αυτό εχω και σαν συσκευή εξοδου. Τώρα λειτουργικό είναι το mac os 10.9........
Κώστα τα ιδια είχα κάνει και τοτε που ειχα του Πέτρου και δούλευε θαυμάσια γιαυτό και ψηθηκα να αλλαξοπιστήσω απο τα παραθυρα. Τώρα δεν ξέρω γιατί μου το κάνει αυτί. Αν υπάρχει ασυμβατότητα Hiface και λειτουργικού θα περιμένω το ifi nano που παρήγγειλα και θα δώ.

Βαγγέλη τότε δεν υπήρχαν τα Mavericks -αν αυτά είναι τό πρόβλημα,επομένως τό δικό μου τό δοκίμασες μέ τό παλιότερο λειτουργικό

Βαγγέλη το πρόβλημα είναι αυτό που σου λέει ο Μιχάλης...
Δεν είναι συμβατό με Mavericks (10.9).

Δοκίμασε να γκουγκλάρεις αυτό που σου γράφει παραπάνω.

Αλλιώς μπορείς να κάνεις και το εξής απλό για να σιγουρευτείς:

Κάνεις 2ο partition στο οποίο εγκαθιστάς 10.8.
Και δοκιμάζεις να παίξεις απο εκεί.

με το ifi δεν θα έχεις πρόβλημα!!
οι άτιμοι -της ifi- μας έχουν πεθάνει στην αναμονή... αλλά μάλλον είναι πολύ κοντά πλέον! ;)