Nextwave suc-2900c και Nocacinema1,ΣΚΑΙ κ.α

ArtifexEfr

New member
24 January 2007
17
Χαίρετε,
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.Εχω τον συγκεκριμένο δέκτη για Nova(Nextwave suc-2900c),σχεδόν σε όλα τα κανάλια η εικόνα στην tv είναι κανονική(τηρείται το aspect ratio 16:9,δεν έχω απώλειες στην εικόνα,όλα νορμάλ δηλαδή)

Σε κανάλια όπως πχ ο ΣΚΑΙ,και κατά διαστήματα και σε άλλα 'όπως πχ το novacinema1,η εικόνα είναι λες και έχω κάνει zoom με αποτέλεσμα να 'χάνεται' εικόνα πλευρικά.

Άλλο παράδειγμα,στο novacinema1 στις διαφημίσεις το aspect ratio ήταν κανονικό.Στην ταινία λες και είχε γίνει zoom(δεν φαινόταν καν ολόκληρο το λογότυπο του σταθμού)
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει...
Ευχαριστώ!

Τα κανάλια που έχεις πρόβλημα εκπέμπουν σε format 16:9.
Παίξε με τις ρυθμίσεις εικόνας του δέκτη (letterbox, pan & scan κλπ) και θα λύσεις το πρόβλημα.
(δεν αναφέρεις και σε τι τηλεόραση βλέπεις..)

AlexT σε μια 50 plasma της Samsung (PS50B450B1W)
O δέκτης στις ρυθμίσεις ουσιαστικά μου δίνει μόνο τις επιλογές 4:3 και 16:9 'ξερά'.
Δεν έχει κάποιο submenu για letterbox, η pan & scan κτλ.
Πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον δέκτη αλλά δεν βγάζω άκρη από τις ρυθμίσεις

AlexT σε μια 50 plasma της Samsung (PS50B450B1W)
O δέκτης στις ρυθμίσεις ουσιαστικά μου δίνει μόνο τις επιλογές 4:3 και 16:9 'ξερά'.
Δεν έχει κάποιο submenu για letterbox, η pan & scan κτλ.
Πιστεύω ότι έχει να κάνει με τον δέκτη αλλά δεν βγάζω άκρη από τις ρυθμίσεις
Ωραία. Τότε το πρόβλημα σου προέρχεται από την ρύθμιση που έχεις επιλέξει στην τηλεόραση.
Πήγαινε: μενου/λειτουργία/επιλογές εικόνας και όρισε "σε πλήρη οθόνη"

Φίλε AlexT το σε 'πλήρη' οθόνη το έχει,αλλά δεν μου δίνει την δυνατότητα να το επιλέξω(το έχει λίγο πιο μαυρισμένο...).

Ευχαριστώ πολύ πάντως για την βοήθεια

Εξαντλήθηκαν οι προτάσεις μου!
Το παλεύεις μόνος σου.
Η επιλογή "σε πλήρη οθόνη" είναι μάλλον απενεργοποιημένη σε scart σύνδεση.