Νευρικός Κλονισμός

mozzergr

New member
28 August 2008
54
Λοιπόοοοον..
Ας ξεκινήσω από την αρχή. Πέρυσι το καλοκαίρι αγόρασα το πρώτο μου πικάπ [project debut III] από τη Γερμανία. Μετά από μάταιη αναζήτηση ηχείων και ενισχυτή, αγόρασα τελικά από το ίδιο κατάστημα στη Γερμανία, [και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο που το πικάπ μου σκονιζόταν στο κουτί του] τον denon pma-710ae και τα KEF iQ10 [400 & 200 αντίστοιχα, παρεμπιπτόντως, ελπίζω να μη με ****πιασαν..]

Φυσικά, είναι τέτοια η ανικανότητα και η ασχετοσύνη μου, που δεν τα έχω καταφέρει [εδώ και μια βδομάδα] να συνδέσω το όλο σύστημα. Εσωκλείω φωτογραφίες:

1. τα ηχεία όπως τα άνοιξα
2. το καλώδιο που μου δώσανε
3,3a,3b. οι υποδοχές του ενισχυτή

1a, 1b, 1c ότι έκανα, σύμφωνα με το πρώτο σκίτσο του manual
3c η αντίστοιχη σύνδεση των καλωδίων στον ενισχυτή

[δεν κατάφερα,λόγω αριθμού / μεγέθους να ανεβάσω τις φωτό εδώ, γι'αυτό έκανα αυτό]

Όσο για τη ρύθμιση της κεφαλής του πικάπ, ας πούμε απλά ότι δεν έκλαψα όταν πέθανε η μαμά του μπάμπι, το έκανα όμως προσπαθώντας να στήσω την κεφαλή.. Κάποια στιγμή την έφερα σε μια κατάσταση όπου καταλαβαίνω ότι αν οι συνδέσεις ηχείων / ενισχυτή είχαν γίνει σωστά κάτι θα έπρεπε να ακούγεται, έστω και χάλια.

Αυτό όμως, φυσικά, δε συμβαίνει.Όλο και κάποια βλακεία έχω κάνει [πιθανότατα περισσότερες από μία] με αποτέλεσμα να βρίσκομαι στα πρόθυρα του νευρικού κλονισμού.

Κάθε βοήθεια δεκτή.. μερσί!

1) Υποθέτω ότι τα καλώδια τα έχεις γυμνώσει έτσι;
2) Ο ενισχυτής ανάβει;
3) Γυρίζεις την επιλογή στο Phono;
4) Ακούς κάτι γενικά αλλά όχι μουσική ή είναι η απόλυτη ησυχία;

Φιλε μου δωσε τη διευθυνση σου ωστε αν καποιος συμφορουμιτης μενει κοντα και μπορει να σε βοηθησει πανω στα μηχανηματα ειναι η καλυτερη λυση...

Όσα έχεις κάμει στις φωτογραφίες φαίνονται σωστά.
Δεν έχεις κάποια άλλη πηγή για να συνδέσεις στον ενισχυτή? DVD / cd / radio ?
Εάν έχεις βάλε κάτι να παίζει με τον ενισχυτή / ηχεία ώστε τουλάχιστον να αποκλείσεις όποιο εκεί πρόβλημα.
Την κεφαλή την έβαλες πάνω μόνος σου?

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
1. όχι, δεν έχω cd player ή κάτι τέτοιο, αν κ νομίζω ότι πρέπει να επισπεύσω την αγορά [και να μην περιμένω του χρόνου από το ίδιο μαγαζί στο βερολίνο]
2.ενισχυτής ανοιχτός:τσεκ, speakers A πατημένο:τσεκ, διακόπτης στο phono:τσεκ, καλώδια γυμνωμένα:τσεκ.
3. όταν γυρίζει ο δίσκος [η κεφαλή ήταν προτοποθετημένη] ακούω ανεπαίσθητα την ηχογράφηση πλησιάζοντας το αυτί μου στο αυλάκι, αλλά τίποτε από τα ηχεία. Προφανώς κάτι δεν έχω κάνει σωστά στις συνδέσεις.Ότι και να είχα κάνει με την κεφαλή [που είμαι σίγουρος κι εκεί ότι δεν τη ρύθμισα σωστά, έκανα ότι μου κατέβηκε ώσπου να πετύχω στην τύχη μια σχετική ισορροπία στο βραχίονα έτσι ώστε να μην πέφτει πάνω στο δίσκο], κάτι δε θα'πρεπε να ακούγεται από τα ηχεία?
4.αυτά τα μικρά καλώδια στο πίσω μέρος των ηχείων είναι τόσο απαραίτητα? μήπως να τα έβγαζα?
5.φίλε σταύρο, γιατί κάτι μου λέει ότι δεν αστειεύεσαι? δεν ξέρω, θα αισθανόμουν πολύ άσχημα να βάλω κάποιον άνθρωπο σε τέτοιο κόπο..

και πάλι ευχαριστώ

Δεν ακούς τίποτα απολύτως από τα ηχεία;

Μήπως να δοκιμάσεις ένα άλλο καλώδιο για το πικάπ;

Δεν μπορείς να συνδέσεις ενα dvd player σε μια άλλη είσοδο του ενισχυτή και να προσπαθήσεις να ακούσεις από εκεί;

Διάβασες το manual του ενισχυτή;

Σε ποια περιοχή είσαι; Μπορεί κάποιος φίλος να είναι κοντά και να έχει χρόνο και διάθεση να σε βοηθήσει.

Χωρίς να ξέρω και πολλά πράγματα σχετικά με πικάπ, βλέπω στο site της Denon οτι ο ενισχυτής (710?) http://www.denon.co.uk/site/frames_main.php?main=prod&ver=0&MID=3&sub=2&action=detail&Pid=421 έχει είσοδο phono (και μαλλον phono stage) για κεφαλές ΜΜ μόνο. Μήπως το πικάπ έχει κεφαλή MC; Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό έχει κάποια σχέση καθότι δεν ασχολούμαι καθόλου με πικάπ. Μια ιδέα λέω

Ας μας πει την περιοχή που είναι.Αν είναι σαλονίκη είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω από κοντά.

1. όχι ότι την ήξερα την απάντηση, αλλά από εδώ νομίζω ότι προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το MM που αναφέρεις [άλλωστε ο τύπος είχε το ίδιο πικαπ συνδεδεμένο στον ενισχυτή όταν τον αγόρασα τώρα που το σκέφτομαι]

2. όχι δεν ακούω τίποτε απολύτως από τα ηχεία. Τι εννοείς άλλο καλώδιο? το πικαπ έχει μόνο ένα fixed καλώδιο που καταλήγει στην είσοδο phono του ενισχυτή ή κάνω λάθος? [ή μήπως δεν είναι και τόσο fixed? μα να φταίει αυτό??]

3. η αλήθεια είναι ότι τώρα που ξαναδιάβασα το φακιν μάνιουαλ βλέπω ότι το φωτάκι του ενισχυτή δε γίνεται ποτέ πράσινο όπως αναφέρεται μέσα. Αναβοσβήνει κόκκινο μόλις ανοίξω τον ενισχυτή και όταν πατήσω το power στο remote control τότε γίνεται μονίμως κόκκινο. Πήρα τηλ. στην αντιπροσωπεία και μου είπαν να τον πάω από'κει. Είναι δυνατόν να είμαι τόσο γκαντέμης και να έχει πρόβλημα ο ενισχυτής?

τελικά έχω πειστεί ότι ο θεός υπάρχει, μόνο και μόνο για να με τιμωρεί που δεν πιστεύω ότι υπάρχει..

Αν και το πιθανότερο είναι να έχει κάτι ο ενισχυτής , κάνε το εξής :
Πάρε ένα καλώδιο βάλτο στην είσοδο cd και ακούμπα το με το χέρι ( το εσωτερικό του) πρέπει να ακούς ένα θόρυβο στα ηχεία . αφού βάλεις βέβαια την είσοδο στο cd και την ένταση αρκετά ψηλά . αν δεν ακούς τίποτα έχει πρόβλημα ο ενισχυτής ή τα ηχεία ή η σύνδεση μεταξύ τους.
Τα ηχεία δοκίμασε τα με μια μπαταρία . βγαλτα πάνω από τον ενισχυτή και βάλτους την μπαταρία στιγμιαία πρέπει να κάνουν μπουπ .