Nikon 55-200mm vr ή Tamron 70-300mm ;;

bmw318cabrio

Established Member
9 August 2007
214
Καλημερα..η μηχανη ειναι η D3200 με τον kit φακο 18-55 και δε με καλυπτει απο θεμα zoom...
Βρηκα μετ/νο τον Nikon 55-200 στα 100 , οπου εχει και vr ..αλλα ειδα οτι υπαρχει και ο Tamron 70-300 (χωρις σταθεροποητη) καινουριος , στα 126...
Τι κανω;; ο σταθεροποιητης ειναι τοσο σημαντικος ωστε να μη σκεφτω καν τον Tamron ;
Η χρηση του φακου θα ειναι για καμια moon shooting , φωτογραφιση πουλιων εν πτηση και κανα τοπιο..
Τι λετε ;

Ο ταμρον που είδες είναι παλιό μοντέλο και δεν έχει καθόλου καλή απόδοση. Αν ήταν ο 70-300 usd αλλα´ζει το θέμα, αλλά δεν είναι. Στα 100 ευρώ πάρε τον 55-200.

Για φωτογράφηση πουλιών το vr είναι παντελώς άχρηστο. Ξεκίνα με όποιον φακό διαλέξεις, ανέβασε το iso στο 1600 ώστε να έχεις αρκετή ταχύτητα, βάλε το διάφραγμα στο φακό στο 6.3 και τράβα. Όχι στο single shot αλλά στο Multiple shot. Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις τα πουλιά, συνέχισε την εξάσκηση. Αν δεν μπορείς και πάλι να ακολουθείς τα πουλια, συνέχισε την εξάσκηση. Αν και πάλι δεν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να πουλήσεις το σετάκι σου και να πάρεις άλλο σετάκι που στοιχίζει 3000 ευρώ, δηλαδή nikon d7100 + nikon 70-200 2.8. Συγνώμη αλλά το bird shooting είναι το πιο δύσκολο και ακριβό είδος φωτογράφησης μαζί με τα σπορ.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση...σιγουρα αργοτερα θα ανεβω σε setup αλλα τωρα επειδη ακομα ειμαι σε επιπεδο learning θα μεινω με την d3200 και τον 55-200 :)
Στο αλλο θεμα που ειχα ανοιξει για την d3200 , στη τελευταια απαντηση εχω βαλει μερικες φωτο και απο πουλια και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος..οποτε παω για τον 200αρι , που στα 100 ειναι vfm..

Φυσικα , δε διαφωνω ουτε κ εγω..απλα πριν παω σε full frame θα εξαντλησω τις δυνατοτητες της d3200...εξαλλου ερασιτεχνικα κανω οτι κανω...
Απλα το ερωτημα ηταν βαση τιμης/αποδοσης ποιον απο τους δυο φακους..αλλα λυθηκε..θα παω για τον 55-200 :)

Δεν εχει η νικον και εναν που φτανει τα 250mm? Αν δεν ειναι σημαντικα ακριβοτερος ή χειροτερος ας δεις και γι αυτον...

Οχι Ηλία, δεν έχει ..

Εκτός από τον 55-200 έχει τον καινούργιο 55-300 VR και τον παλαιότερο κλασσικό και αρκετά καλό 70-300 f4-f5.6 VR (ο οποίος κάνει και για full frame). Βέβαια σε αυτό το εύρος τιμών παιζει και ο Tamron 70-300 VC USD (οπτικά ειναι μάλλον ενα σκαλί καλύτερος σαν πιο νέα σχεδίαση)

Τον 55-200 τον βρηκα μετ/νο με ελαχιστη χρηση στα 100 .. αν ηταν για καινουριο τοτε θα πηγαινα στον Tamron που λεει και ο Geo...