nikon d3000 ή....

johmil_gr

Established Member
3 December 2009
207
Θέλω να αγοράσω dslr και είμαι ανάμεσα σε nikon d3000,d5000,d3100. Δεν θέλω να ξοδέψω αρκετά χρήματα γιατί το ΔΝΤ καραδοκεί και στα χρήματα που παίζει στην αγορά η d3000 με τους 18-55 & 55-200 (500 ) είναι καλά. Το θέμα είναι οτι με τα εν λόγω κιτ οι άλλες 2 ανεβαίνουν οικονομικά.
Η ερώτηση μου σε εσας που ξέρετε περισσότερο) είναι η εξής: Αξίζει τόσο πολύ τα παραπάνω χρήματα η 3100 ή η 5000 για μένα που θέλω μια μηχανή για γενική χρήση για αρχή και βλέπουμε? Αν πχ πάρω την 3000 με τους 2 φακούς μήπως θα μου ήταν πιο χρήσιμη για αρχή απ οτι να δώσω και κάτι παραπάνω και να παρω μια απο τις αλλες 2 με 1 φακό όμως. Ξέρω οτι η 5000 πχ έχει καλύετερα ηλεκτρονικά ή οτι η 3100 έχει καλύτερο βίντεο (αυτο δεν με ενδιαφέρει - φωτογραφίες θέλω να τραβάω), αλλά είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στην ποιότητα του σώματος.
Σημ. Θα λέγατε τι είναι ίσως καλύτερα να πάρω μια "φθηνή" όπως η 3000 για να μάθω κι άλλο και να πάρω σιγά σιγά καλύτερους φακούς αν μου χρειαστεί ανάγκη?

H d3000 είναι πολύ κάτω από τις άλλες 2. Εγώ δε θα την έπαιρνα με τίποτα. Δηλαδή να δώσω χρήματα σε κάτι που έχει τεχνολογία 3+ ετών και μεταπωλητική αξία σήμερα 0, θα το θεωρούσα κακή επιλογή. Οι άλλες 2 αξίζουν τα λεφτά τους πιστεύω.

Θα σου πρότεινα λοιπόν d5000 'h d3100 με ένα φακό μέχρι να σου προκύψει ότι χρειάζεσαι τηλεφακό. Αν δε σε ενθουσιάζει το video θα σου έλεγα να προτιμήσεις την d5000. Φυσικά αν μπορείς να την βρείς και μεταχειρισμένη με κάτω απο 10000 κλικ θα ήταν πολύ καλή επιλογή.

Μάλιστα , ευχαριστώ πολύ. Σαν φακός γενικής χρήσης για αρχή θα προτείνατε ας πούμε τον 18-55 του κιτ ή καλύτερα ένα 18-105 και βλέπουμε μετά σιγά σιγα?

αν μπορεις πηγαινε στον 105...

με την D5000 θα εχεις ενα εξαιρετικο πακετο για να ξεκινησεις...

(δες εδω και στο dpgr.gr για μεταχειρισμενα σωματα και φακους σε αριστη κατασταση...

ριξε μια ματια και τα ξαναλεμε...

πολυ φιλος πηρε το πακετο που σου περιγραφω πριν λιγο καιρο στα 4οο ευρω περιπου...)

Last edited: