nikon d3300 παρακαλω βοηθεια

voas

New member
23 July 2016
1
καλησπέρα και απο εμένα!μου κάνανε δωρο μια φωτογραφική d3300 και δεν γνωριζω τιποτα σχεδόν!
εχω ένα ενυδρείο και θελω να βγαζω ωραίες φωτογραφίες!
είναι εύκολο να μου πείτε 5-6 πραγματα και κανενα δυο "τρικακια" γιατί μου φαινεται βουνο όταν πήγα μονος μου να κανω κατι!

Μιας και το θέμα είναι πρόσφατο και αφορά την d3300 ας ρωτήσω κάτι.

Μέσα στο viewfinder οι ρυθμίσεις (τις βγάζει στο κάτω μέρος όπως κοιτάμε) δεν φαίνονται καλά. Τις βλέπεις θολές λες και έχεις μυωπία ας πούμε και δεν ξεχωρίζεις τί λένε. Έχει κάποια ρύθμιση για να δείχνουν καλύτερα ή να είναι σε μεγαλύτερο μέγεθος;

Σε μια bridge fujifilm s2500hd θυμάμαι μια χαρά φαινόντουσαν οι ρυθμίσεις στο viewfinder.

έχει στο πλάι του viewfinder ένα λεβιέ με τον οποίο ρυθμίζεται αυτό για όσους έχουν μυωπία/πρεσβειωπεία. μάλλον έχει κουνηθεί
Τώρα για μεγέθυνση βγάζει η νικον κάτι πρόσθετους φακούς που βιδώνουν πάνω στο viewfinder, βασικά αντικαθιστούν τον υπάρχοντα φακό του vf με άλλον που προσφέρει μεγαλύτερη μεγέθυνση, αλλά νομίζω ότι μόνο οι μεγάλες DSLR είναι συμβατές με αυτά.
Για δες το Nikon DK-21M μήπως κάνει

PS. κοίταξες μήπως σου έχει ανέβει η μυωπία ? :smile:

Last edited:
Ευχαριστώ.

Όχι, δεν έχω μυωπία, η μηχανή είναι μιας φίλης (εκείνη έχει λίγη μυωπία) αλλά ούτε εγώ, ούτε εκείνη βλέπαμε καθαρά τα γράμματα στο viewfinder. Θα τις πω να ψάξει εκείνο το ''λεβιέ'' και να το ρυθμίσει.

ZDIOPTERILL.JPG