Nikon D5100 - προσφορά στο Amazon αξιζει ???

Nikon 3100 einai , oxi 5100.
Oi φακοι δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο, απλοι φακοι κιτ ειναι... ενας καλος φακος κανει οσο ολα μαζι και παραπανω!

Είναι η 3100.

Αν δεν μας δώσεις μια ιδέα και περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση, δε μπορούμε να βοηθήσουμε.:a0210:

Sorry παιδια δεν το προσεξά. Βασικά την θελω για φωτος με οικογενεια φιλούς, τιποτα ταξιδάκια, απλα επειδη ετυχε και τραβηξα φωτογραφίες με την D3100, εμεινα μαλ.....ς. Σε σχέση παντά με την compact μου.

Ετσι λοιπον αποφάσισα να στραφω προς DSLR αν και μπορω να πω μου αρεσε και η ιδεα μιας NEX-5. Ουσιαστικα το μεγάλο μου διλημμα ειναι ΝΕΧ-5 η D5100 ????

Κοιτα και τις premium compact (Olympus XZ1, Panny lx5 κλπ)

Εχω την υποψια οτι θα σε καλυψουν μια χαρα.

Για το amazon κατα πάσα πιθανότητα θα πληρώσεις και τελωνείο και μπορεί να βγει αρκετά παραπάνω. Επίσης μπορεί να μην στέλνουν και σε Ελλάδα μερικοί.
Απλά για να ξέρεις...
Όσο για το δίλημμα έχει να κάνει κυρίως με την φορητότητα. Και οι 2 είναι πολύ καλές επιλογές.

Sorry παιδια δεν το προσεξά. Βασικά την θελω για φωτος με οικογενεια φιλούς, τιποτα ταξιδάκια, απλα επειδη ετυχε και τραβηξα φωτογραφίες με την D3100, εμεινα μαλ.....ς. Σε σχέση παντά με την compact μου.

Ετσι λοιπον αποφάσισα να στραφω προς DSLR αν και μπορω να πω μου αρεσε και η ιδεα μιας NEX-5. Ουσιαστικα το μεγάλο μου διλημμα ειναι ΝΕΧ-5 η D5100 ????

Εγω θα σου προτεινα την Δ5100 αφου εμεινες ικανοποιημενος και με την Δ3100. Αλλα μην βιαστεις ψαξε κι αλλο. Εγω βιαστηκα και αγορασα την Δ5000, εξαιρετικη καμερα, αλλα μετα απο 15 μερες αγορασα και την Δ7000...πολυ πανω απο τις δυνατοτητες μου αλλα weather sealed, τραβαω στο νησι αφοβα και σε βαρκα και θαλασσα, και αρμυρα και αγιαζι και αερα και ψιλοβροχο κλπ. Γιαυτο σου λεω μη βιαζεσαι, δες τι ακριβως θες, οχι γενικοτητες.

Επισης google: "nex 5 vs nikon d5100" . Ολο και κατι χρησιμο θα βρεις.

Επισης αγορασε απο Ελλαδα, οι τιμες ειναι πολυ καλες και εχεις εγγυηση διπλα σου.

Τι compact εχεις και συγκρινεις? Και ποιο φακο φορουσε η Δ3100, θυμασαι?Απο περιεργεια.

Ναι αυτος είναι ο λόγος που σκεφτομαι για NEX, αλλιως 100 % θα αγοραζα Nikon

Αφου λοιπον πιστευεις οτι η νικον υπερτερει στα υπολοιπα, σκεφτεσαι να επενδυσεις σε αλλη μηχανη μονο και μονο για την φορητοτητα?
Και καλα ο 16μμ της σονυ, αλλα εχεις δει τους ζουμ πανω στο σωμα της ΝΕΧ?

Επίσης αν δεν βιάζεσαι και αντέχεις οικονομικά, έχει ανακοινωθεί ο φακός 14-42 pancake από την panasonic. Φορεμένος στην GF3, ή ένα φθηνότερο m4/3 σώμα, θα έχεις εξαιρετική ποιότητα με όγκο ~ premium compact...

Αφου λοιπον πιστευεις οτι η νικον υπερτερει στα υπολοιπα, σκεφτεσαι να επενδυσεις σε αλλη μηχανη μονο και μονο για την φορητοτητα?
Και καλα ο 16μμ της σονυ, αλλα εχεις δει τους ζουμ πανω στο σωμα της ΝΕΧ?

Ακριβώς.. Με κανονικους φακους η εννοια της "φορητότητας" σε μια ΝΕΧ μαλλον παει περιπατο, ή εν πάσει περιπτώσει δεν ειναι τοσο πλεονέκτημα ειδικά οταν την συγρίνουμε με μικρά σώματα όπως η Nikon D3100 ή η Nikon D5100 Καλό θα ήταν πάντως να δεις προσεκτικά τις μηχανές που σε ενδιαφέρουν πριν αποφασίσεις..

Αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις απο την Νικον μην διστάζεις. Απλά αν σκεφτεσαι αγορά απο Amazon κοιταξε τα Ευρωπαικά παρακλάδια του (amazon.co.uk ή amazon.de) αφού ειναι απολύτως βέβαια οτι αν αγοράσεις απο το Αμερικάνικο (amazon.com) θα πληρώσεις τελωνείο.

Αν εισαι Αθήνα πιστεύω οτι με μια βόλτα στα μαγαζια του κέντρου και λιγο παζαρι μπορεις να αγοράσεις σε πολύ καλές τιμές .. Ειδικά στα φωτογραφικά ειδη η Ελληνική αγορά ειναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη (ακόμα) παρά τον υψηλό ΦΠΑ.

Καλησπέρα και πάλι. Η D3100 που ειχα χρησιμοποιησει ειχε φακό 70-300 mm.

Τωρα οσον αφορα την Αμερική, θελω να την αγοράσω απο εκει διοτι ερχεται ένας φιλος μου και θα μου την φέρει, συνεπώς δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα με το τελωνείο..

Τωρα σχετικά με το τι θα επιλέξω, είναι ένα θεματάκι και δεν εχω την πολυτελεια να τις δω απο κοντά, βλεπεται μενω Χίο...

Καλησπέρα και πάλι. Η D3100 που ειχα χρησιμοποιησει ειχε φακό 70-300 mm.

Τωρα οσον αφορα την Αμερική, θελω να την αγοράσω απο εκει διοτι ερχεται ένας φιλος μου και θα μου την φέρει, συνεπώς δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα με το τελωνείο..

Τωρα σχετικά με το τι θα επιλέξω, είναι ένα θεματάκι και δεν εχω την πολυτελεια να τις δω απο κοντά, βλεπεται μενω Χίο...

Χιο ε?:)), ο Πρωιος δεν εχει τιποτα για δειγμα?

Δεν πειραζει, και γω την επιλογη και την παραγγελια μεσω ιντερνετ την εκανα. Ο,τι και να παρεις θα το χαρεις γιατι θα ειναι ανωτερο απο αυτο που εχεις τωρα. Διαβασε τα σχολια εδω και στο διαδικτυο και προχωρα.

Last edited:
Εαν τελικά κανω την παραγγελία θα εχω κανενα προβλημά , εκτός απο την εγγυηση ?

Εαν τελικά κανω την παραγγελία θα εχω κανενα προβλημά , εκτός απο την εγγυηση ?

Κατι με το βιντεο και τα frames per second, ΝTSC vs PAL αλλα οχι σοβαρο. Διαβασε το νημα της ΝΕΧ του Γ.Σπυρου τις τελευταιες σελιδες.

Τι αποφασισες τελικα?

Τελικά λεω για την D5100, αλλα νομίζω για 100 διαφορά δεν αξιζει απο Αμερική. Χανω την εγγυηση.....

Τελικά λεω για την D5100, αλλα νομίζω για 100 διαφορά δεν αξιζει απο Αμερική. Χανω την εγγυηση.....

Απο Ελλαδα μαλλον καλυτερα.
Το θεμα ειναι αν εχουμε ορεξη για εξοδα,πακεταρισματα και ταχυδρομικες ανασφαλειες σε περιπτωση προβληματος γιατι απο αναμονη και νευρα μας καλυπτουν συνηθως και οι Ελληνικες αντιπροσωπειες αν και για της Νικον δεν εχω αποψη.

edit υπηρχε προσφορα στα 737$ εδω http://www.amazon.com/Nikon-D5100-D...=A1J7WSBJHTGUFA&s=photo&qid=1314873494&sr=1-2 που την βγαλανε , αν ηταν 180 ευρω η διαφορα ισως να το αποφασιζα

Last edited: