Nikon D60..Φακός για την Θεά Τύχη!!!

fistikovoutiro

Established Member
29 March 2008
143
Καλημέρα σας...

Ο περίεργος τίτλος πηγαίνει στην θεά τύχη που έριξε στα χέρια μου μια καινούρια Nikon D60.

Τώρα πλέον θα έχω την δυνατότητα να κάνω απευθείας συγκρίσεις με την Canon Eos 450D (με τους 18-55is & 55-250is) που έχω εδώ και έναν χρόνο περίπου.

Η ερώτηση μου απλή ποιον φακό all around και σχετικά οικονομικό προτείνετε.

NIKON AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR
http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=1178

Sigma AF 18-125mm F/3.8-5.6 DC OS HSM (NIKON - CANON)
http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=1111

Sigma AF 18-200mm f3.5-6.3 DC OS (NIKON (HSM) - CANON)
http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=1114

ή κάποιον οχι all around αλλά macro(αλλά μάλλον δεν είναι οικονομικοί)?

Οποιαδήποτε άλλη άποψη απο τους ειδικούς του χώρου ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων.

έχεις πάρει μόνο σώμα ή και τον φακό του κιτ; από όσους ανέφερες ο καλύτερος είναι ο πρώτος. Αν σε ενδιαφέρει και το μάκρο τότε δες και τον SIGMA 17-70 2.8-4.5 MACRO.

έχεις πάρει μόνο σώμα ή και τον φακό του κιτ; από όσους ανέφερες ο καλύτερος είναι ο πρώτος. Αν σε ενδιαφέρει και το μάκρο τότε δες και τον SIGMA 17-70 2.8-4.5 MACRO.

Είναι το Kit με τον 18-55 VR......

η σκέψη μου είναι να έχω κάτι πάνω με την λογική του all around για να μην έχω συνεχείς αλλαγές φακών....

Ο 18-55 δεν είναι "all around"; Τι εννοείς όταν λες all around;

Φακός που μπορεί να καλύψει μεγάλο εύρος εστιακού μήκους;πχ 18-200;

Ο 18-55 δεν είναι "all around"; Τι εννοείς όταν λες all around;

Φακός που μπορεί να καλύψει μεγάλο εύρος εστιακού μήκους;πχ 18-200;

Έχεις δίκιο , δεν το έθεσα σωστά , κάποιος με μεγαλύτερο εστιακό μήκος απο τον 18-55 σε τιμή σχετικά προσιτή....

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια....κατέληξα τελικά στην πρόταση του κου Βλασίδη να δω και τον Sigma τον οποίον τελικά και πήρα.

Μια που η φωτογράφιση τοπίων είναι από τα αγαπημένα μου είδη φωτογραφίας, θα μπορούσατε να μου προτείνετε μερικούς φακούς για την φουκαριάρα την D60 μου?

Ο σεβασμός στην τσέπη μου θα εκτιμηθεί δεόντως :flipout:

Σημείωση: Έχω τους 18-55VR και 55-200VR

Θα έψαχνα ίσως για κάτι καλύτερο.

Επίσης...υπάρχει αντάπτορας για να περάσω φακούς από ZENIT στο σώμα της D60 και αν ναι το διάφραγμα θα δουλεύει κανονικά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υπάρχει αλλά δεν θα έχεις εστίαση στο άπειρο. Κάτω από 50ρηδες θα κάνουν μόνο για close-ups, οι 135ρηδες άντε να φτάνουν τα 2-3 μέτρα.

Τι φακούς θέλεις; Ευρυγώνιους, νορμάλ, τελέ...
και το άλλο βασικό είναι πόσα χρήματα μπορείς να δώσεις;

Τι φακούς θέλεις; Ευρυγώνιους, νορμάλ, τελέ...
και το άλλο βασικό είναι πόσα χρήματα μπορείς να δώσεις;

Δεν ξέρω τι θέλω.

Δεν γνωρίζω ποιοί φακοί θεωρούνται πιο κατάλληλοι για το είδος της φωτογράφισης.

Το μοναδικό μου άγχος είναι το να έχω κάποια δυνατότητα να καδράρω χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθώ πολύ.

Όχι ότι βαριέμαι αλλά εάν για παράδειγμα είμαι σε κατσάβραχα και η μετακίνηση είναι δύσκολη τι γίνεται?

Άλλο παράδειγμα…το Σ/Κ βρισκόμουνα στα παράλια του Ν. Λάρισας. Κάποια στιγμή εντόπισα μια στάνη φοβερή ανάμεσα στα βάτα και στα πεύκα από πέτρα και λαμαρίνα χωρίς κανένα ίχνος πολιτισμού τριγύρω. Φοβερό θέμα.

Έλα όμως που η απόσταση από το δρόμο ήτανε κάπως μεγάλη. Εάν όμως πλησίαζα από τη μία κινδύνευα από τα τσοπανόσκυλα, από την άλλη η στάνη βρισκότανε σε λοφάκι αλλά σε χαμηλότερο υψόμετρο από το δρόμο. Οπότε έχανα μια πολύ καλή γωνία λήψης ελαφρώς από πάνω της.

Όσον αφορά την τιμή όπως είπα...με σεβασμό στην τσέπη μου.

Από εκεί και πέρα τρώγοντας έρχεται η όρεξη και για κάτι αξιόλογο ίσως να μπορούσα να περιμένω και λίγο παραπάνω για να μαζώξω τα απαραίτητα μπικικίνια.

Πάνω από μια 500άρα πάντως δε με βλέπω. Ίσως μάλιστα να λέω και πολλά.

Δε χρειάζεται να ξέρεις πολλά,
μόνο τι φωτογραφίες θέλεις να τραβάς πρέπει να ξέρεις. Αυτό όμως καλό είναι να το γνωρίζεις εκ των προτέρων για να κάνεις τη σωστή επιλογή.
Στο παράδειγμα που λές με τη στάνη θέλεις τηλεφακό.
Και επειδή δε θέλεις να μετακινηθείς πολύ όπως λες μάλλον για ένα μεγάλο ζουμ σε βλέπω.
Υπάρχουν από πολλοί φακοί, θα σου πουν οι υπόλοιποι που τους ξέρουν καλύτερα, εγώ προτιμώ τους σταθερούς -bye-

o 18-55 γιατι δεν κανει?

Δεν είπα ότι δεν κάνει. Μια χαρά είναι ο φακός. Απλά αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάποιος που ενδεχομένως θα με βόλευε περισσότερο όπως ο 18-105 ή κάτι ανάλογο ή κάποιος με καλύτερα οπτικά.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή και τις απαντήσεις