Nikon d610 η Canon Eos 6d?

Τελικά ο φίλος (φωτογράφος) πήρε την 6D.
Λέει ότι είναι ευχαριστημένος.
Τράβηξα και εγώ γενέθλια με την μηχανή αλλά σε εσωτερικό χώρο. Δεν τρελάθηκα. Δεν σκαμπαζω και πολύ από βίντεο.
ΥΓ: Μέρες πονουσε η πλάτη μου από το βαρος των 6D + tamron 24-70.

Η 6D δεν πρέπει να είναι τόοοσο βαριά... νομίζω όσο μια 70D. Ίσως ο τρόπος που κρατούσες το σετ;

Ωραίο εργαλείο, πολύ καλό high iso και made in Japan.

Για μενα οπως ειπα και προηγουμενως, η 6D ειναι υπερ του δεοντος καλη.

Αν καποιος θελει να κανει βιντεο reconding ας παρει μια βιντεοκαμερα και οχι μια μηχανη που mainly ειναι για φωτογραφιες.

Καμια DSLR δεν κανει για αποκλειστικο βιντεο. Εσεις το ξερετε πολυ καλυτερα απο εμας που δεν ειμαστε επαγγελματιες.

Απάντηση: Re: Nikon d610 η Canon Eos 6d?

Για μενα οπως ειπα και προηγουμενως, η 6D ειναι υπερ του δεοντος καλη.

Αν καποιος θελει να κανει βιντεο reconding ας παρει μια βιντεοκαμερα και οχι μια μηχανη που mainly ειναι για φωτογραφιες.

Καμια DSLR δεν κανει για αποκλειστικο βιντεο. Εσεις το ξερετε πολυ καλυτερα απο εμας που δεν ειμαστε επαγγελματιες.

Απόλυτα σωστό! DSLR και AF video δεν υπάρχει σαν συνδυασμός. Μόνο MF. Απλά η εικόνα που μπορείς να πάρεις είναι ανώτερη σε σχέση με μία βιντεοκάμερα της ίδιας τιμής... Τα ζυγίζει ο καθένας και κάνει τις επιλογές του :smile:

Re: Απάντηση: Re: Nikon d610 η Canon Eos 6d?

DSLR και AF video δεν υπάρχει σαν συνδυασμός. Μόνο MF.:
Τι ακριβώς θες να πεις με αυτό ? Εχω μια 70 d που και autofocus κάνει ( η 80 βεβαία είναι δύο κλάσεις ανώτερη σε αυτό) και αν το χάσει με το touch panel το ξαναβάζεις το σημείο που θες σε dt . Επίσης το Σάββατο που βάφτισα την 2η κόρη μου παρατήρησηα πως για το βίντεο , γνωστο - και σοβαρό θεωρώ- φωτογραφείο της περιοχής έκανε το βίντεο με την 6D . Κάτι θα ξέρουνε και αυτοί .Ξέρω ακόμα και φωτογραφεία που έχουν για βίντεο την 70d αν και αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon d610 η Canon Eos 6d?

Τι ακριβώς θες να πεις με αυτό ? Εχω μια 70 d που και autofocus κάνει ( η 80 βεβαία είναι δύο κλάσεις ανώτερη σε αυτό) και αν το χάσει με το touch panel το ξαναβάζεις το σημείο που θες σε dt . Επίσης το Σάββατο που βάφτισα την 2η κόρη μου παρατήρησηα πως για το βίντεο , γνωστο - και σοβαρό θεωρώ- φωτογραφείο της περιοχής έκανε το βίντεο με την 6D . Κάτι θα ξέρουνε και αυτοί .Ξέρω ακόμα και φωτογραφεία που έχουν για βίντεο την 70d αν και αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση .

Το ίδιο λέμε. Αφού πατάς πάνω στην οθόνη, ουσιαστικά MF κάνεις :ears:

Πολύ απλά αυτό που λέω είναι ότι οι κάμερες σε θέμα AF είναι ακόμα πολύ πίσω σε σχέση με τις βιντεοκάμερες, πάντα στο θέμα του βίντεο εννοείται. -bye-

ΥΓ.: Κάτι πάει να γίνει με το AF της Sony A6300, αλλά ακόμα κι εκεί χάνει ορισμένες φορες την εστίαση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon d610 η Canon Eos 6d?

Αφού πατάς πάνω στην οθόνη, ουσιαστικά MF κάνεις :ears:
Δε νομίζω οτι θεωρείται χειροκίνητη εστίαση το touch focus στην LCD. Κάθε άλλο μάλιστα.
MF είναι να γυρνάς το δακτυλίδι του φακού με το χέρι ή follow focus σύστημα.

επειδη και εγω ειμαι νεος, στην τεχνολογια της μηχανης, ισως τα λεω λαθος και δεν ειμαι ο καταλληλος να δωσω πληροφοριες.

Ομως βρηκα ενα χρησιμο βιντεο που ισως βοηθησει, που οντως εχει face detection την ωρα του βιντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=UD2iIlki3XE

Και ενα βιντεο απο sony RX1RII, που την ωρα που τραβαει βιντεο δεν χρειαζεται να κανει κατι για να ειναι παντα σε focus.

https://www.youtube.com/watch?v=E2QSjUpYJYA