NIKON D800 στα 2.100€ ή CANON 6D στα 1.600;

kos999

New member
12 February 2013
80
Μόλις είδα τις τιμές αυτές στο amazon.de. Δεν έχω κανένα full frame φακό ακόμη. Θα πάω για 24-70 ή 24-105 (περιμένω το νέο της Sigma) και 70-200 F2.8. Ποιά και με τι φακό; (μου άρεσε πολύ ο Canon 70-200 F2.8 UMS II´),

Απάντηση: NIKON D800 στα 2.100 ή CANON 6D στα 1.600;

Θα παίζει κάποια προσφορά φαίνεται για τη Νίκον, γιατί η διαφορά τους είναι μεγαλύτερη.

Η Canon 6D είναι συγκρίσιμη με την D600/610, η 800 είναι σε άλλη κατηγορία. Εάν χτίζεις από το μηδέν, αυτή τη στιγμή καλύτερα Νίκον, σε σώμα. Σε φακούς, αμφότερες έχουν εξαιρετικούς και πλήρη γκάμα επιλογών. Με μια έμφαση στους υπερευρυγώνιους ζουμ, για τη Νίκον (14-24 και 16-35), και στους σταθερούς γενικά για την Canon. Μιλώντας για τις ακριβές κατηγορίες.

Γνώμη για τον Nikon AF-S Nikkor 70-200mm 1:2.8G ED VR II σε σχέση με τον αντίστοιχο νέο UMS II της canon;

Απειροελαχιστα ο canon (μιλαμε για τον καινουριο) αλλα για να δεις την διαφορα θα την δεις μονο 'εργαστηριακα'.
Παντως ο συνδιασμος d800/70-200VR2 ειναι ανωτερος του canon/70-200 λογο σωματος-αισθητηρα

Για μένα η D800 είναι απλά άχρηστη, το OLPF φίλτρο της είναι αρκετά ισχυρό και φιμώνει τον αισθητήρα. Εκτός δηλαδή της περίπτωσης που ενδιαφέρεται κάποιος για βίντεο, καλύτερο είναι να πάει στην D800E.

Την εχεις?
Μπορεις να ανεβασεις κανενα δειγμα? :chinscratch:

Δεν την έχω. Πολύ ευχαρίστως όμως να ψάξω να βρω το συγκριτικό που είχα δει.

Μέχρι τότε, μπορείς να συγκρίνεις εργαστηριακές δοκιμές στο DxO μεταξύ D800, D800E και D600, για τον ίδιο φακό, εδώ.

Δεν έχει ουσιαστικό νόημα να συγκρίνεις δυο κορυφαίους φακούς. Σαν οπτικά αμφότεροι είναι στο ανώτατο επίπεδο. Το λέει και η τιμή τους άλλωστε.

Re: Απάντηση: NIKON D800 στα 2.100 ή CANON 6D στα 1.600;

Θα παίζει κάποια προσφορά φαίνεται για τη Νίκον, γιατί η διαφορά τους είναι μεγαλύτερη.
.

Οντως κατι παιζει...

D800 στα 2000 ευρω και D7100 στα 800

Απάντηση: Re: Απάντηση: NIKON D800 στα 2.100 ή CANON 6D στα 1.600;

Δυό πολύ σοβαροί λόγοι για να χτίσεις ένα σοβαρό σύστημα Nikon, όποιο σώμα της Nikon κι άν διαλέξεις:

Nikon AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED απο 1.489 Ε
Canon EF 24-70mm f/2.8L USM II απο 2.130 Ε

Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR Ⅱαπο 1.999 Ε
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM απο 2.295 Ε

Όπως βλέπεις, τα 500 Ε διαφορά μεταξύ των σωμάτων, εξανεμίζονται άμεσα και μόνο με την αγορά του βασικού ζούμ 24-70 και, σε σύνολο κόστους σώμα + 24-70 η πλάστιγγα γέρνει αισθητά υπέρ της Nikon.
Βεβαίως, δική σου η τσέπη, δικά σου τα γούστα, δική σου και η απόφαση.

Όντως οι νέοι φακοί της Canon είναι φωτιά και λάβρα. Βέβαια είναι και μια κλάση πάνω από τους φακούς που αντικατέστησαν, και σημάδι ότι η Canon ετοιμάζεται συντόμως για αύξηση των mp. Πάντως για τα 20mp τα 6D (επαρκέστατα, εάν με ρωτάτε) και η προηγούμενη γενιά των L θεωρώ πως καλύπτει και με το παραπάνω.

Τώρα για τη διαφορά τιμής με τον "αντίστοιχο" Νίκκορ.... μην ξεχνάμε ότι το DXO βαθμολογεί τον 24-70 Canon (τον ΙΙ) με 26, και τον Νίκον με 14. Είναι προφανές ότι ο νέος Canon είναι "αλλού", και overkill ίσως για τα σώματα (τα οποία δυστυχώς δεν εξέλιξε αντιστοίχως η Canon).

http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...a2)/0/(lens3)/175/(brand3)/Nikkor/(camera3)/0

Τους 70-200 τους θεωρεί ισάξιους -με υψηλή βαθμολογία στο 24.

Εγώ μια φορά το έγραψα, για νέο σύστημα FF με λογική τιμή (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για FF) θα επέλεγα Nikon D600/610.

Last edited:
Re: NIKON D800 στα 2.100 ή CANON 6D στα 1.600;

Για μένα η D800 είναι απλά άχρηστη, το OLPF φίλτρο της είναι αρκετά ισχυρό και φιμώνει τον αισθητήρα. Εκτός δηλαδή της περίπτωσης που ενδιαφέρεται κάποιος για βίντεο, καλύτερο είναι να πάει στην D800E.

Απότι έχω δεί το φιλτρο ΑΑ της D800 μάλλον αδύνατο θεωρείται. Απόδειξη το moire που εμφανίζεται σχετικά εύκολα και με την D800.

Για το video ελάχιστα μπορεί να επηρρεάσει ενα φωτογραφικό AA φίλτρο, η διασπορά που δίνει έχει λιγότερο απο 1/2 πίξελ εύρος την στιγμή που η δειγματοληψία σε video mode είναι 1 στα 3 (και βάλε) πίξελ.

Για την σύγκριση στο DxO Lens-Mark καλύτερα να μην ασχολούμαστε με τα σκορ στο γενικό δείκτη. Ειδικά αυτο το σκορ σε Mp και δεν είναι τεκμηριωμένο και πολλές φορές δινει αποτέλεσμα που είναι αντίθετο με αυτό που βλέπουμε σε δείγματα. Π.χ. έφτασε στο σημείο η Canon 5DIII να βγάζει μεγαλύτερο σκορ απο την D800 με τον ίδιο φακό.

Αν ανοίξει κανείς τις επιμέρους μετρήσεις sharpness είναι φανερό οτι η διαφορά D800 vs D800E είναι μικρή, (γιατι δεν μπορώ να κανω upload το screen capture απο την DxO !! ???)
http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...814/(lens2)/623/(brand2)/Tamron/(camera2)/792

D800/E Comparison, luminous-landscape.com. Δε νομίζω ότι χωρά αμφιβολίας ο αρθρογράφος. Τουλάχιστον τον θεωρώ πιό επαγγελματία απ' τον Ken που έχει πει διάφορα αεροπλανικά..

Από τον Ken είναι καλύτερος δεν το συζητάμε, ο Ken είναι μοναδικός .. αλλά και ο MR είναι επιρρεπής σε ακυρα-παραπλανητικά συγκριτικά όπως και σε τεχνικά αρθρα που δεν στέκουν, είτε γραμμένα απο τον ίδιο είτε απο φιλαράκια του (ενας Dubovoy που παρουσιάζεται και ως πυρηνικός φυσικός μου έρχεται στο μυαλό). Προσωπικά ότι διαβάζω απο τον Reichman το διπλοτσεκάρω πριν το υιοθετήσω.

Αν θέλεις αποδείξεις και συγκεκριμένα φαουλ για το παραπάνω να ψάξω να τις ξαναβρώ, δεν τα έχω πρόχειρα.