Nikon J1 αναβάθμιση, ναι ή οχι;

oykas2001

New member
15 January 2010
18
Καλημέρα παιδιά,

αρχάριος στην κατηγορία, εχω μια Nikon J1, αξίζει να τη δώσω για να πάρω μια canon 100d ή nikon d3200/d5200? δεν με απασχολεί απο άποψη φορητότητας, όσο για το αν θα δώ κάποια διαφορα σε φωτό και βίντεο. Θέμα? γενικά τα πάντα όλα, κι επίσης μιας που περιμένουμε νέο μέλος στην οικογένεια, σε λίγο καιρό θα έχουμε "γρηγορα" θέματα για αποτύπωση. Ποια η άποψή σας;Ευχαριστω εκ των προτερων

Αγαπούλα πούλα που έλεγε και η διαφήμιση.
Πάρε την d3200 ώστε με την διαφορά από την d5200 να πάρεις και έναν καλύτερο φακό από τον κιτ.
Ένας τέτοιος καινούργιος ή μεταχειρισμένος θα σε βοηθούσα για λήψεις μέσα στο σπίτι αφλασάριστες.
https://www.skroutz.gr/s/1796228/Nikon-AF-S-DX-Nikkor-35mm-f-1-8G.html
D3200 και d5200 δεν φημίζονται για το βίντεο τους.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση (είχα μια υποψία ότι θα απαντήσεις πρώτος μιας και την είχες, παρακολουθούσα και το thread).το βίντεο είναι πιο χάλια από της J1; Από Canon καμία Καλή ΣΕ αυτή την κατηγορία (ίσως λόγω πιο φτηνών φακών);

Και την J1 πόσο να τη δώσω; ούτε 6 μηνών, κομπλέ, ατρακαριστη με 1050 κλικ...

Δεν θα ήμουν τόσο βιαστικός. Τί ακριβώς στην J1 δεν σε ικανοποιεί και θες να την δώσεις? Απο ταχύτητα εστίασης ας πούμε απο όσο διαβάζουμε δεν είναι τόσο κακή, ώστε να δείς πολύ μεγάλη διαφορά απο την D3200.

τα κουμπάκια είναι λίγα πάνω στο σώμα, οι πιο πολλές ρυθμίσεις είναι στο μενού.Και οι φακοί είναι λίγοι και ακριβοί.Ακόμα και η μοντουρα για άλλους φακούς,η γνήσια είναι ακριβή,ιμιτασιον χάνεις το auto focus (αν κάνω λάθος διορθώστε με)

Για αυτά που γράφεις και 1-2 ακόμη την έδωσα, αν και μπορώ να πω ότι για τα 200 ευρώ που την είχα πάρει τα άξιζε και με το παραπάνω.

Σίγουρα τα αξίζει, απλά ήθελα το κάτι παραπάνω, και να μείνω μετά με την επομένη...(Με το τρίτο μέλος οσονούπω, δε βλέπω να αλλάζει μετά εύκολα).Από Canon τι λες;

Και λίγα λες για καινούρια.αηδιαστικά τέλεια, έχω θέμα με αυτά, τα διατηρώ σα καινούρια

Εγώ, όσοι είναι από έξω πολλά τραγούδια ξέρουν θα μου πεις, δεν θα την έδινα
Θα την κρατούσα για το βίντεο, την αυτόματη εστίαση σε αυτό και τον χαμηλό θόρυβο ( αυτές που κοιτάς δεν έχουν εστίαση στο βίντεο )
για τα 60 καρέ, που σε εξωτερικό χώρο, δηλαδή χαμηλά iso, θα είναι μια χαρά
Καθώς και σα μια μηχανή που μπαίνει στην τσέπη και την έχεις πάντα εύκαιρη

Εγώ, όσοι είναι από έξω πολλά τραγούδια ξέρουν θα μου πεις, δεν θα την έδινα
Θα την κρατούσα για το βίντεο, την αυτόματη εστίαση σε αυτό και τον χαμηλό θόρυβο ( αυτές που κοιτάς δεν έχουν εστίαση στο βίντεο )
για τα 60 καρέ, που σε εξωτερικό χώρο, δηλαδή χαμηλά iso, θα είναι μια χαρά
Καθώς και σα μια μηχανή που μπαίνει στην τσέπη και την έχεις πάντα εύκαιρη

Αμφιταλαντεύομαι είναι η αλήθεια και βλέπω διάφορα σενάρια... Μέχρι και τη μοντούρα FT1 κοιτούσα και κανέναν άλλο φακό, αλλά είναι και ακριβή (ακόμα και από ebay). Η άλλη λύση είναι φακός Nikkor 1, π.χ. ο 30-110 mm που είναι σε πιο λογική τιμή μεν (γιατί έχει και κάτι άλλους που είναι απλησίαστοι), αλλά και πάλι λες οτι με 200 ευρώ, δεν τη δίνω και να πάρω μια APS-C?

Οπότε είμαι σε τρομερό δίλημμα... Όλα αυτά που λες είναι στα συν της, απλά μιλάμε για καλή ποιότητα συνήθως μόνο σε εξωτερικά πλάνα, με φως ημέρας ή τουλάχιστον καλό φωτισμό, σε μέσα λήψεις δεν τα πάει τόσο καλά (ή εγώ τέλος πάντων)...

Θα ήθελα γενικά τη γνώμη σας...

Last edited:
χαχα, μ' αρέσεις φίλε μου και γουστάρω το χιούμορ, ειδικά αν είναι τόσο καλό...

Στα δια ταύτα τώρα, με τον Nikon 1 Nikkor 18.5mm f/1.8 σώζεται κάπως η κατάσταση? Είναι σε παραγγελία μεν, αλλά 175 ευρώ...

Και άντε την δίνω, ποιά APSμε καλύπτει και από βίντεο (ίδιας ή καλύτερης απόδοσης)?

Αδελφέ αν θες το κάτι παραπάνω τη δίνεις στα 150 ευρώ που λέγαμε και εγώ σκεφτόμουνα να πάρω πριν την δώσω έναν σταθερό φακό
αλλά με συμβούλεψαν ότι δεν αξίζει.
Και μετά μας λες πόσα διαθέτεις σύνολο μαζί με τα 150 ευρώ και αν σε ενδιαφέρει το μέγεθος.
Δες αν δε βαριέσαι φώτο από τις μηχανές μου
Έχω και δείγματα από την nikon 1 και καλές λήψεις.
Θα δεις όμως ότι ενώ βγάζει καλές φωτογραφίες υστερεί απέναντι σε ακριβότερες και καλύτερες μηχανές.
http://www.flickr.com/photos/91493582@N05/