Nikon J1 αναβάθμιση, ναι ή οχι;

Οι μέσα λήψεις, χαμηλός φωτισμός δηλαδή, θέλουν φωτεινό - ους φακό - ους Δηλαδή αν πάρεις κάποια από τις dslr, που σκέφτεσαι και την αφήσεις με τον κιτ φακό, πάλι στους εσωτερικούς χώρους θα έχεις θέμα. Οι aps-c θα σου δώσουν, γύρο στα 2 στοπ παραπάνω σε θέματα θορύβου. Και η j1 με ένα φακό f1.8, που θα τον δουλεύεις στο f2.8, σου δίνει 2 στοπ πιο χαμηλό iso Βέβαια οι dslr σου δίνουν και άλλες επιλογές, βλέπε : οπτικό σκόπευτρο - άμεσα κουμπιά - ποικιλία φακών - πολύ καλύτερα περιθώρια για κροπ κλπ.
Δύσκολη επιλογή.
Για μεταχειρισμένη αγορά, έχεις σκεφτεί ;
Υπάρχει στο φόρουμ μία Sony A580 (Φακός κιτ - δεύτερη μπαταρία - 2 κάρτες) στα 360 Πιο παλιό μοντέλο αλλά δεν υστερεί σε τπτ από τα σύγχρονα 16mp - 7 καρέ/sec - iso μέχρι και 1600 ( ~1100 λένε στα τεστ ) - 3 σταυροειδείς αισθητήρες εστίασης κλπ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/112002-Πωλείται-Sony-a580-και-φακοί

και η nikon d3200 στα 420 με φακό 35mm f1.8 ( τον φακό του κιτ τον βρίσκεις και κάτω από 100 )
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/112825-Nikon-3200-35-1-8

Με λίγο ψάξιμο, πιστεύω ότι μπορείς να βρεις, πολύ καλές, μεταχειρισμένες μηχανές.

Οπότε δηλαδή με τον φακό Nikkor 18.5mm f/1.8 μπορεί να γίνει κάτι? Δεν είμαι τόσο του μεταχειρισμένου, πρέπει να είναι εξαιρετική περίπτωση και να την έχω δει από κοντά...

Όπως είπα και πιο πάνω, 500 σύνολο, συν πλην κάτι ψιλά. Μέγεθος αδιάφορο...

Aς ξαναπω τη γνωμη μου και ελπιζω να μην παρεξηγηθεις και εσυ...:afro:

Πηγαινε να δεις απο κοντα την κανον 100D... στα 536 ευρω ειναι οτι καλυτερο για τη χρηση που σκεφτεσαι...

Μεγεθος μικρο, εργονομια απιστευτη, αισθηση κατασκευης αριστη, τεχνολογια αρκετη για μια 5ετια...
Επεκτασιμοτητα σε φακους και αξεσουαρ να φανε και οι κοτες και σε τιμες απο 100 ευρω για φακο 1,8 μεχρι οσο αντεχει η τσεπη σου...
Ουτε μοντουρες, ουτε ανταπτορες, ουτε bugs... ολα κλασσικα και δοκιμασμενα... παρε φτηνες καρτες sd και... καλες φωτογραφισεις...

Αλίμονο, γι'αυτο άλλωστε ζητάω τη γνώμη σας και σας ευχαριστω γι'αυτο... Μόλις βρω ευκαιρία απο βδομάδα θα πάω να τη δώ, απλά δεν είχα χρόνο μέχρι τώρα λόγω δουλειάς. Ελπίζω εδω που είμαι (Κομοτηνη), να την εχει κανένα μαγαζί...

Οπότε δηλαδή με τον φακό Nikkor 18.5mm f/1.8 μπορεί να γίνει κάτι? Δεν είμαι τόσο του μεταχειρισμένου, πρέπει να είναι εξαιρετική περίπτωση και να την έχω δει από κοντά...

Ναι Οι εσωτερικοί χώροι, θέλουν φωτεινούς φακούς
Ούτε εγώ είμαι του μεταχειρισμένου, τόσο πολύ πχ αν έχει δύο σκόνες που δεν βγαίνουν με φύσημα στον αισθητήρα, θέλεις 25 ( αν το κάνεις μόνος σου ) ~50 (αν τη δώσεις για καθαρισμό ) Βάλε κάτι μεταφορικά αντικαταβολές (υπάρχουν καταστήματα που στέλνουν δωρεάν) μειώνεται πολύ το όποιο κέρδος Ειδικά αν βάλεις και το όλο άγχος - κατάσταση μεταχειρισμένου, εγγύηση για μην τυχόν προβλήματα κλπ.
:) Απλά προτάθηκαν για να σε μπερδέψουν ακόμα πιο πολύ :)
Πλάκα κάνω Εμένα μου ακούγονται και οι δύο πολύ καλές περιπτώσεις Γιατί από ότι βλέπω είσαι πολύ οριακά στα χρήματα

Υ.Γ Ο φακός στη nikon είναι ο 35mm f1.8 Ο οποίος γίνεται με το κροπ 50mm φ1.8 σε FF

Πήγα σε ενα Public, είχε την d3200 στη βιτρίνα, χωρίς φακό φυσικά και δυστυχώς δεν υπήρχε δυνατότητα να την δω σε λειτουργία live... Είχε και μια Sony. Canon καθόλου. Η Nikon μου άρεσε σε αίσθηση κρατήματος (έστω και μόνο το σώμα), θέλω να δω και την Canon γιατί είναι και μικρότερη και θέλω να δω την αίσθηση...

Ναι και αυτό είναι αρκετά σημαντικό, δηλαδή πως κάθεται στα χέρια σου Καλό θα είναι να βρεις και την Canon Νομίζω ότι την έχουν αρκετά φωτογραφικά μαγαζιά Όπως επίσης σημαντικό είναι ποιά και πόσα κουμπιά άμεσης πρόσβασης έχει κάθε σώμα

Η Sony που είδες ήταν μάλλον η A58 Στην ίδια κατηγορία με τις Nikon - Canon που κοιτάς, δηλαδή εισαγωγικό μοντέλο και αυτό Έχει διαφορετική τεχνολογία, δηλαδή είναι SLT Σταθερός ημιδιαφανής καθρέπτης Έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Δηλαδή αυτός ο ημιδιαφανής καθρέπτης κόβει περίπου 1/2 στοπ φως αλλά δίνει εστίαση καλή στο βίντεο / περισσότερα καρέ το δευτερόλεπτο κλπ

Αυτή ήταν, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν την πολυπρόσεξα...Θα ξανακατέβω από βδομάδα να δω ξανά.