Γενικως firmware update κανουμε παντα με ταισμενες μπαταριες και μονο με το σωμα κανενα αλλο αξεσουαρ επανω που κανει ηλεκτρικη επαφη.
Δε μου έτυχε πρόβλημα με Ζ5 και Ζ6ΙΙ που τα έκανα πάνω με φακούς αλλά πλέον με αυτά που διαβάζω θα τα κάνω με σκέτο το σώμαΓενικως firmware update κανουμε παντα με ταισμενες μπαταριες και μονο με το σωμα κανενα αλλο αξεσουαρ επανω που κανει ηλεκτρικη επαφη.
Μετά τη αναβάθμιση, μερικοί native Z tamron έχουν πολλαπλά θέματα με Focus.Tι εγινε με την Tamron ?
Κατι εχει παει λαθος παντως αποκλειεται να εχουν αλλαξει τα ηλεκτρονικα πρωτοκολλα συνεργασιας μιας και η Tamron ειναι κανονικα licenced απο την Nikon.
Το πιθανοτερο αν εχουν κανει τετοια πατατα ειναι να το φτιαξουν σε λιγες μερες αμεσα με νεο firmware (και οχι να αναγκασουν τους κατοχους tamron να κανουν αναβαθμιση λογισμικου στους φακους) .
Κάποιοι λένε να απενεργοποιήσετε τα custom κουμπιά στους φακούς Ταμρον και να μην εχετε focus limiter κλπ και σε κάποιους βοήθησε βέβαια δε ξέρω αν έπαιξαν όπως πριν..Μετά τη αναβάθμιση, μερικοί native Z tamron έχουν πολλαπλά θέματα με Focus.
Επίσης οι Sony E to Nikon Z αντάπτορες βαράνε άκυρα.
Γενικά η v3.0 διέλυσε τα πάντα όλα πέρα από τους Νίκον φακούς...
Αποκλειεις να μην έχει όλα τα licences η ταμρον ? Πχ με σταθεροποίηση σε βγάζει σε Ζ της φακό κανέναν της φακό ούτε καν τους Nikon που της φτιάχνει η ίδια.. οι μόνοι που έχουν είναι οι 150-500 και 50-400 που δεν είναι το ίδιο καλή η σταθεροποίηση με αυτή των μαμά φακών.
Δεν ξέρω τι κόλπα μπορείς να κάνεις, αλλά πιστεύω 100% θα λυθεί.Κάποιοι λένε να απενεργοποιήσετε τα custom κουμπιά στους φακούς Ταμρον και να μην εχετε focus limiter κλπ και σε κάποιους βοήθησε βέβαια δε ξέρω αν έπαιξαν όπως πριν..
Σίγουρα πάντως είναι θέμα που οκ θα λυθεί αλλά το πότε είναι ένα θέμα.. ήδη και 10 μέρες να μη σου δουλεύει ο φακός είναι λαλακια
Μισό .. υπάρχει θέμα και με τους Νίκον που τους έχει φτιάξει η ταμρον ?? Πχ 70-180, 28-75 κλπ?Nαι το αποκλειω.
Εκτος αν εχει ληξει η συνεργασια ξαφνικα και ειναι στα δικαστηρια και δεν το εχουμε μαθει κατι δυσκολο.
Και μονο που εχει συμβει πατατα και με τους nikonβαφτισμενους tamron με κανει να ειμαι βεβαιος οτι εγινε μια στραβη που οκ καλο θαταν να μην ειχε γινει αλλα θα το φτιαξουν.
Η κάνον ξέρει καλά το άρμεγμα.
Δείτε τι αναφέρει ο Matt Granger
και η ανακοίνωση της Tamron
We currently recommend not updating until a solution is available.
Τελικά μήπως κάτι ξέρει η Canon![]()
Επειδή είμαι στο δρόμο...
Δείτε τι αναφέρει ο Matt Granger
και η ανακοίνωση της Tamron
We currently recommend not updating until a solution is available.
Τελικά μήπως κάτι ξέρει η Canon![]()
Η Nikon δεν είναι υποχρεωμένη να προγραμματίζει firmware με γνώμονα τη λειτουργία προϊόντων τρίτων κατασκευαστών, αυτό είναι δική τους μέριμνα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.