Νikon Z8

Ναι γιατι εχουμε τρελλαθει σε hires χρηστες :ROFLMAO: και ειπαν αμα ειναι ετσι ας το βγαλουμε απο την R5II να ενισχυθει ο ανταγωνισμος μας .

Ας της δωσουμε καλυτερα κατι που μπορει να χρησιμοποιησει καποιος και να ευχαριστει την εταιρεια για αυτο οπως η προηγμενη αυτοματη εστιαση και ας μενει η χρηση hires.

Αν κάνεις τοπίο αρχιτεκτονικό και δουλεύεις με μηχανή αισθητήρα υψηλής ανάλυσης δεν σε ενδιαφέρει και αν εστιάζεις με μηχανή με σύστημα εστίασης 20 χρόνων πριν.

Δεν λέμε ότι το σύστημα εστίασης δεν πρέπει να ακολουθεί την τεχνολογία αλλά δεν είναι απαραίτητο να έχει το κορυφαίο σύστημα κάθε μηχανή που κυκλοφορεί γιατί δεν χρειάζεται για όλες τις χρήσεις.

Οταν μου λέει στο promo ότι η Ζ8 μετά από δύο χρόνια πρόσθεσε software focus limiter μου αρέσει που το ακούω αλλά λέω πάλι ότι είναι μια λειτουργία που την έχουν μηχανές που στοιχίζουν 750 ευρώ σήμερα , απαράδεκτο να μην το κάνει εξαρχής και να διαφημίζεται ότι είναι εξέλιξη που το δίνει σήμερα

Το πιθανοτερο ειναι οτι το εβαλε απλα για το μαρκετινγκ και επειδη της το επιτρεπει η αρχιτεκτονικη του αισθητηρα.

Δεν ειναι οτι εχει χασει πωλησεις απο αυτο τωρα ουτε οτι θα γινουν ξαφνικα τρελλες ουρες να την αγορασουν για αυτην την λειτουργια.

Καμια καμερα δεν εκανε πωλησεις απο μια τοσο εξειδικευμενη λειτουργια.

Το πακετο ειναι που μετραει.

Τα 5 κορυφαια σημεια και μετα τα κερασακια σαν αυτο.

Αν κάνεις τοπίο αρχιτεκτονικό και δουλεύεις με μηχανή αισθητήρα υψηλής ανάλυσης δεν σε ενδιαφέρει και αν εστιάζεις με μηχανή με σύστημα εστίασης 20 χρόνων πριν.

Δεν λέμε ότι το σύστημα εστίασης δεν πρέπει να ακολουθεί την τεχνολογία αλλά δεν είναι απαραίτητο να έχει το κορυφαίο σύστημα κάθε μηχανή που κυκλοφορεί γιατί δεν χρειάζεται για όλες τις χρήσεις.

Οταν μου λέει στο promo ότι η Ζ8 μετά από δύο χρόνια πρόσθεσε software focus limiter μου αρέσει που το ακούω αλλά λέω πάλι ότι είναι μια λειτουργία που την έχουν μηχανές που στοιχίζουν 750 ευρώ σήμερα , απαράδεκτο να μην το κάνει εξαρχής και να διαφημίζεται ότι είναι εξέλιξη που το δίνει σήμερα
Είχε pixel shift, το οποίο είχα δουλέψει πολύ το χειμώνα σε αρχιτεκτονική.
Δεν είχε τη διπλή λειτουργία με focus shift/AE bracketing βέβαια.

Για τις έξτρα δυνατότητες, είχε έλθει με πολλά και πήρε πολλά περισσότερα από τότε που την αγόρασα.
Ικανότητες πραγματικά niche για πολλούς, αλλά που ως flagship πρέπει να έχει.
Το μόνο που λείπει πραγματικά είναι το pre-capture.

Τώρα όσον αφορά τη S1R, πολύ ικανή για τότε, τίμια για σήμερα, αλλά πραγματικά καμία σύγκριση με Ζ8.
Δεν παίζουν στην ίδια κατηγορία και λογικό φυσικά.
Δεδομένο του πότε βγήκε η καθεμία και ποιος τις έβγαλε.

• Like
Reactions: Kosh
Το pixel shift δεν το είχε εξαρχής , το έδωσε η Nikon στο v2 firmware αν θυμάμαι καλά και είναι μόνο στο τρίποδι. Οχι handheld

Επισης χρειαζόταν το ΝΧ studio για να το ολοκληρώσεις , εγώ βαριέμαι να επεξεργαστώ ένα αρχείο 180 MPX γιατί ψοφάει ο υπολογιστής όχι να κάτσω νε μεταφέρω ένα σωστό αρχεία και να κάνω μετά merge

Τωρα νομίζω (δεν είμαι σίγουρος) από αυτά που διαβασα στο άρθρο το κάνει στην μηχανή το pixelshift (πάλι σε τρίποδο) αλλά τη μίξη με το bracketing παρότι τραβά τα κατάλληλα αρχεία την κάνει πάλι στο πισι με το NX studio

Την έχει φίλος θα τα δοκιμάσω.

Προφανως η S1R δεν έχει overall την τεχνολογία του σήμερα αλλά σε κάποιες ηλεκτρονικές λειτουργίες δεν την έχουν ξεπεράσει ακόμα και οι πιο προηγμένες μηχανές των 2 μεγάλων.

Για αντιστοιχίση και σύγκριση σημερα το μοντέλο της Panasonic είναι η S1R (II) αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο της παραπάνω συζήτησης.

Last edited: