Νοβα και επιγεια μαζι,βοηθεια..

alge21

New member
28 August 2009
35
Καλησπερα.Εχω 3 Tv σπιτι μου.Απο ταρατσα κατεβαζω δυο καλωδια,1 απο πιατο,1 απο κεραια.Καθε τηλεοραση καταληγει ξεχωριστα στο σαλονι οπου ειναι και ο αποκωδικοποιητης.

-Παλια γινοταν ολη η εγκατασταση με εξωτερικα καλωδια αλλα επρεπε να φυγουν και ετσι περασα εσωτερικα.

-Το προβλημα μου ειναι στην ενωση για να δωσω και στις αλλες tv και νοβα και επιγεια.

-Ο τυπος που τα ειχε φτιαξει πριν χρονια τα ειχε κανει ενα ματσο και τα ειχε μονωσει με ταινια.

-Τι χρειαζομαι ωστε να το πετυχω τωρα?Εναν διακλαδωτη ωστε να μπουν τα δυο καλωδια απο ταρατσα και μετα να πανε στις υπολοιπες tv?

-Ο αποκωδικοποιητης ειναι nokia mediamaster 9802s.Ειναι ο αρχικος μου εδω και περιπου 9 χρονια αν δεν κανω λαθος.

Θα χρειαστείς ενα combiner στην ταράτσα για τα δυο καλώδια σε ένα , και επίσης θα χρειαστεί να αλλάξεις όλες τις εσωτερικές πρίζες με tv-sat.

Εσωτερικες πριζες δεν εχω γιατι το σπιτι ειναι παλιο και πανε απευθειας τα καλωδια.Αυτο το combiner δεν γινεται να το βαλω εσωτερικα?Στον αποκωδικοποιητη μου εχει μια εξοδο(οχι F) που λεει TV/VCR.Μηπως αυτο εχει τον ρολο του combiner οπως λες?Γιατι ειχε καλωδιο και εκει αλλα ξηλωσα την εγκατασταση βιαστικα λογω επισκευων και δεν ειδα τι γινεται.

Οπως το σκεφτηκα..Αφου εχω τα δυο καλωδια ηδη κατω βαζω τον μεικτη οπως ειπες και βγαζω ενα.Αυτο το παω στον αποκωδικοποιητη και απο την αλλη εξοδο του διακλαδωνω ολες τις υπολοιπες τηλεορασεις.Σωστα?

Εσωτερικες πριζες δεν εχω γιατι το σπιτι ειναι παλιο και πανε απευθειας τα καλωδια.Αυτο το combiner δεν γινεται να το βαλω εσωτερικα?Στον αποκωδικοποιητη μου εχει μια εξοδο(οχι F) που λεει TV/VCR.Μηπως αυτο εχει τον ρολο του combiner οπως λες?Γιατι ειχε καλωδιο και εκει αλλα ξηλωσα την εγκατασταση βιαστικα λογω επισκευων και δεν ειδα τι γινεται.

Το πιο πιθανό να είχε modulator και να έβγαζε σε RF την εικόνα οπότε απο εκει να την μοίραζε και στις υπόλοιπες.

Δεν ειχε τιποτα..Ολες οι διακλαδωσεις γινοντουσαν χυμα και με ταινια..Θα παω να ρωτησω σε μαγαζι γιατι δεν θα βγαλω ακρη.Ευχαριστω παντως.