nova-αποριες τι θα πιανω με το πιατο..

poios

Established Member
31 October 2007
103
καλησπερα ! θελω τη πολυτιμη βοηθεια σας παρακαλω πολυ!

ειμαι νεος κατοχος απο αυριο νοβα πιατο κτλπ θα μου τα στησει τεχνικος.

μετα τι μπορω να βλεπω με το εξοπλισμο μου περα απο τα συνδρομητικα της νοβα?

με τον κωδικοποιητη και το πιατο της νοβα,

δε ξερω απο ρυθμισεις συχνοτητων κτλπ

το πιατο συνηθως απο ποιο δορυφορο βλεπει?

θα μπορω να βλεπω δορυφορικα ξενα ? 65 διαμετρο ειναι το πιατο.

μου λεει απο το τηλ. οσο πολλα μετρα θα θες καλωδιο θα μειωνετε η ληψη εικονας ποιοτητας..να το βαλω λετε στο μπαλκονι πρωτου οροφου η ταρατσα? ευχαριστω.

Ο δορυφόρος που κοιτάζει το πιάτο είναι οι Χοτ Μπερντς στις 13 ανατολικά
Με τον δεκτη της Nova πέρα απο τα συνδρομητικά κανάλια του πακέτου θα πιάνεις και έναν αριθμό ελεύθερων καναλιών που μεταδίδονται απο αυτήν την θέση (...αλλά όχι όλα γιατι ο δέκτης έχει και περιορισμούς)
http://en.kingofsat.net/pos-13E-fta_eng.php
Στο πιο πάνω λινκ βλέπεις τα ελεύθερα κανάλια στις 13 ανατολικά, μέρος των οποίων θα πιάνει ο δέκτης

καλησπερα ! θελω τη πολυτιμη βοηθεια σας παρακαλω πολυ!

ειμαι νεος κατοχος απο αυριο νοβα πιατο κτλπ θα μου τα στησει τεχνικος.

μετα τι μπορω να βλεπω με το εξοπλισμο μου περα απο τα συνδρομητικα της νοβα?

με τον κωδικοποιητη και το πιατο της νοβα,

δε ξερω απο ρυθμισεις συχνοτητων κτλπ

το πιατο συνηθως απο ποιο δορυφορο βλεπει?

θα μπορω να βλεπω δορυφορικα ξενα ? 65 διαμετρο ειναι το πιατο.

μου λεει απο το τηλ. οσο πολλα μετρα θα θες καλωδιο θα μειωνετε η ληψη εικονας ποιοτητας..να το βαλω λετε στο μπαλκονι πρωτου οροφου η ταρατσα? ευχαριστω.

Κλασική απάντηση τεχνικού για να γλυτώσει την ταράτσα και τα τρυπήματα...

30 μέτρα καλώδιο έχει το πακέτο...και όλο να χρησιμοποιηθεί δεν θα έχεις πρόβλημα. Πρόβλημα θα έχεις μόνο αν δεν σου κάνει καλή στόχευση του δορυφόρου (μαζί με το κάγκελο του μπαλκονιού πάει αυτό για να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται)..

Τα υπόλοιπα στα απάντησε ο Voreios....

Εγώ θα πρότεινα να το βάλεις σε μεγαλύτερη σταθερή βάση για να μπορείς αργότερα να βάλεις μεγαλύτερο πιάτο πιο άνετα, όταν θα έχεις μάθει και πιο πολλά από μόνος σου.

Εννοείται πως αν έχεις δυνατότητα για ταράτσα το βάζεις εκεί !

Επίσης αν σου κάνει τρύπες στη μόνωση της ταράτσας (μη βάλει τη βάση της NOVA με τις αντιρίδες) να πάρεις ένα σωληνάριο σιλικόνη να βάλει γύρω γύρω από τη βάση στην επαφή με το δάπεδο.

Παιδιά έχω βάλει κι εγω πρόσφατα NOVA .Είδα το link σχετικά με τα κανάλια που μπορω να δω ελεύθερα αλλά δεν βλέπω τα περισσότερα. Μου είπαν από τη NOVA ότι για να πιάσω και τα υπόλοιπα ελεύθερα είναι μια διαδικασία...
Πώς μπορώ να δω όλα τα ελεύθερα, ξέρει κανείς?

Παιδιά έχω βάλει κι εγω πρόσφατα NOVA .Είδα το link σχετικά με τα κανάλια που μπορω να δω ελεύθερα αλλά δεν βλέπω τα περισσότερα. Μου είπαν από τη NOVA ότι για να πιάσω και τα υπόλοιπα ελεύθερα είναι μια διαδικασία...

Ο πιο απλός τρόπος είναι να αγοράσεις και ενα δεύτερο δορυφορικό δεκτη απο την ελεύθερη αγορά με τιμές απο 50 ευρώ! Θα εχεις ενα μικρο.. θεματακι στην σύνδεση, γιατι οι δεκτες της Nova εχουν την κακή συνήθεια να στελνουν συνεχώς σήμα στο lnb, ακόμη κι όταν ειναι κλειστοί αλλά υπάρχουν λύσεις και γι αυτό.

Απάντηση: Re: nova-αποριες τι θα πιανω με το πιατο..

Ποιον δέκτη σου δώσανε;

Απάντηση: Re: nova-αποριες τι θα πιανω με το πιατο..

Προσθέτοντας μια –μια τις συχνότητες και μετά "ολική σάρωση"