NOVA ή απλός δέκτης

soiko

New member
7 September 2009
7
Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να επιλέξω νόβα απλά για τα απλά ελεύθερα κανάλια. Ο λόγος του προβλήματος είναι οτι υψηλές πολυκατοικίες αποκρυπτουν την περιοχή με τις κεντρικές κεραίες για να βρώ λοιπόν σήμα θα πρέπει να ανεβάσω κεραία σε αυτές ή να βάλω τεράστιο κοντάρι 5μέτρων και βάλε. υπολόγισα ότι τα εργατικά θα είναι γυρω στα 150. βάλε και το οτι θα πρέπει να πάρω άδεια να περάσω καλώδια πάνω απο άλλα σπίτια και άδεια να βάλω κεραία. υπολογίζω 20ΜΕΤΡΑ καλώδια.

Αυτο που θέλω αξίζει να βάλω νόβα καθώς θα πάρω και lcd οθόνη? η να δώσω χρήματα και να ρισκάρω και την αξιοπιστία του σήματος

Όταν λες ελεύθερα κανάλια εννοείς τα ξένα κανάλια? Γιατί όλα τα ελληνικά κανάλια, πλην ERT SAT, Βουλή και Extra3 είναι κλειδωμένα και βρίσκονται στο μπουκέτο της νοβα.

Mάλλον εννοεί για να πιάνει μέσω Νοβα τα ελεύθερα (επιγείως) κανάλια

Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να επιλέξω νόβα απλά για τα απλά ελεύθερα κανάλια. Ο λόγος του προβλήματος είναι οτι υψηλές πολυκατοικίες αποκρυπτουν την περιοχή με τις κεντρικές κεραίες για να βρώ λοιπόν σήμα θα πρέπει να ανεβάσω κεραία σε αυτές ή να βάλω τεράστιο κοντάρι 5μέτρων και βάλε. υπολόγισα ότι τα εργατικά θα είναι γυρω στα 150. βάλε και το οτι θα πρέπει να πάρω άδεια να περάσω καλώδια πάνω απο άλλα σπίτια και άδεια να βάλω κεραία. υπολογίζω 20ΜΕΤΡΑ καλώδια.

Αυτο που θέλω αξίζει να βάλω νόβα καθώς θα πάρω και lcd οθόνη? η να δώσω χρήματα και να ρισκάρω και την αξιοπιστία του σήματος

Για να καταλαβω τη Nova τη θελεις για να βλεπεις ποια ελευθερα καναλια? Αν μιλας για ελληνικα ξεχνα το δεν υπαρχει τιποτα ελευθερο ισως το καναλι της βουλης. Αν δεν ειναι να βλεπεις Nova ξεχασε το. Με τα ψηφιακα οταν ελθουν δεν θα εχεις προβλημα.
Νικος

Ρε παιδιά, ο άνθρωπος λέει ότι για να δει καν τηλεόραση πρέπει ή να δώσει 150 ευρώ για να βάλει κεραία (με ότι προβλήματα προκύψουν λόγω πολυκατοικίας) και ίσως να πιάνει καλά ή να δώσει 49 + 20 το μήνα για να βάλει NOVA Starter pack (οπότε έχει και τα ελεύθερα κανάλια).
Φίλε μου εάν μπορέι να σου βάλει την δορυφορική κάποιο φιλαράκι και να γλειτώσεις έξοδα εγκατάστασης προχώρα το. Ούτως ή άλλως για ένα χρόνο είναι. Προυπόθεση όμως ότι θα βλέπεις σε μια τηλεόραση μόνο.

Και βέβαια, για απόσβεση ούτε λόγος.. γιατί τον άλλο χρόνο πάλι θα πρέπει να δώσεις χρήματα στην ακατανόμαστη.. αλλά αν δεν γίνεται τίποτα και δεν υπάρχει καθόλου δυνατότητα για καλό σήμα... είναι μονόδρομος..

Re: Απάντηση: NOVA ή απλός δέκτης

Ρε παιδιά, ο άνθρωπος λέει ότι για να δει καν τηλεόραση πρέπει ή να δώσει 150 ευρώ για να βάλει κεραία (με ότι προβλήματα προκύψουν λόγω πολυκατοικίας) και ίσως να πιάνει καλά ή να δώσει 49 + 20 το μήνα για να βάλει NOVA Starter pack (οπότε έχει και τα ελεύθερα κανάλια).
Φίλε μου εάν μπορέι να σου βάλει την δορυφορική κάποιο φιλαράκι και να γλειτώσεις έξοδα εγκατάστασης προχώρα το. Ούτως ή άλλως για ένα χρόνο είναι. Προυπόθεση όμως ότι θα βλέπεις σε μια τηλεόραση μόνο.

Ακριψώς αυτό εννοώ. ξέρω οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να φύγω απο την νοβα. αλλα να ρισκάρω 200 ευρω για κανονική κεραια και να αιζουν παλι χάλια τα αναλια δεν λεει

Τα ιδιωτικά θα ξεκινήσουν να εκπέμπουν δοκιμαστικά ψηφιακά σύμφωνα με την Ένωση που έχουν φτιάξει το 2010 στην Αθήνα. Βάλε καθυστερήσεις λόγω εκλογών, νέας κυβέρνησης, οριστικοποίησης των ΚΥΑ, αδειών κ.α. πάει για2011.

Re: Απάντηση: NOVA ή απλός δέκτης

Ακριψώς αυτό εννοώ. ξέρω οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να φύγω απο την νοβα. αλλα να ρισκάρω 200 ευρω για κανονική κεραια και να αιζουν παλι χάλια τα αναλια δεν λεει

Ομως, αν ξεκινήσουν τα επίγεια που σε ενδιαφέρουν να μεταδίδονται ψηφιακά, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τα πιάνεις τέλεια (άλλωστε στην ψηφιακή ή έχεις τέλεια λήψη, ή δεν έχεις καθόλου, ενδιάμεση κατάσταση σχεδόν δεν υπάρχει)
Απο την άλλη, το πότε θα εκπέμψουν τα μεγάλα κανάλια ψηφιακά είναι ...άλλου παπά ευαγγέλιο, οπότε και για ενα χρόνο θα εισαι οκ με την δορυφορική