Nova in a box (Ερωτήσεις - Απορίες...)

abarth

Established Member
6 March 2007
161
0
Thessaloniki/Greece
καλησπέρα καταρχήν
αγόρασα χθές το nova in a box μιας κ η τιμή ήταν πολύ δελεαστική και βολεύει για καλοκαίρι και... βλέπουμε

α)οταν τελειώνει η δωρεάν συνδρομή εάν θέλω να σταματήσω ή να αλλάξω συνδρομή ξέρει κανείς εάν θα πρέπει να απευθυνθώ πχ 1 μήνα πριν, αν επικοινωνούν αυτοί πρώτα κλπ;

β)περιμένω την ενεργοποίηση της συνδρομής (χθές έστειλα τα έγγραφα συμβολαίου). Παρατήρησα ό,τι ο αποκωδικοποιητής χρειάζεται την ενεργοποιημένη κάρτα για να λειτουργήσει ακόμα και για τα δωρεάν κανάλια. Όντως ισχύει αυτό ή εγώ κάνω κάποιο λάθος; Ζητάει και κάποιο pin που υποθέτω αποστέλλεται με την ενεργοποίηση.

γ)εάν σταματήσω τη συνδρομή στη νόβα ο αποκωδικοποιητής αυτός παραμένει άχρηστος;

δ)χρήση της κάρτας (αφού ενεργοποιηθεί) σε άλλο αποκωδικοποιητή δεν είναι εφικτή;

ε)Τη συσκευασία με πιάτο κλπ δεν την άνοιξα ακόμα, αντίθετα την έδωσα κατευθείαν στον τεχνικό που θα συνδέσει το πιάτο (σε άλλο σπίτι. Σαυτο που έβαλα τον αποκωδικοποιητή είχα ήδη πιάτο κλπ). Εχει ένα universal lnb στο πακέτο απ'ό,τι αναφέρει. Μπορώ με το συγκεκριμένο LNB να δώσω καλώδιο για 2 σπίτια ή πρέπει να βάλω άλλο LNB?

θνξ!

Re: Νεος κάτοχος Nova (in a box) και μερικές απορίες...

Τα μόνα που ξέρω σίγουρα για το (γ) αυτό που έχω καταλάβει ότι μετά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αν ξανακάνεις σύνδεση nova και δε βλέπω λόγο να μη μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις με άλλη κάρτα. Η κάρτα νομίζω πως είναι αυτή που δεν μπαίνει σε άλλο αποκωδικοποιητή (δ).

Γα τα άλλα ας απαντήσει κάποιος που είτε έχει τελειώσει την περίοδο, είτε είναι πιο τεχνικός.

Άντε καλή σύνδεση και πες και εντυπώσεις (και ποιό πακέτο πήρες).

Απάντηση: Νεος κάτοχος Nova (in a box) και μερικές απορίες...

Στο (γ) θελω να μαθω αν μπορω πχ να τον χρησιμοποιησω για δωρεαν καναλια εφοσον πλεον δεν εχω συνδρομη Nova (ουτε καμια άλλη συνδρομή)
Όσο αφορά στο (δ) υπάρχει τρόπος μέσω αίτησης στη Nova με serial number του νέου αποκωδικοποιητή;

Re: Απάντηση: Νεος κάτοχος Nova (in a box) και μερικές απορίες...

Στο (γ) θελω να μαθω αν μπορω πχ να τον χρησιμοποιησω για δωρεαν καναλια εφοσον πλεον δεν εχω συνδρομη Nova (ουτε καμια άλλη συνδρομή)
Όσο αφορά στο (δ) υπάρχει τρόπος μέσω αίτησης στη Nova με serial number του νέου αποκωδικοποιητή;

Δεν ξέρω σίγουρα να σου πω αν δουλευει για δωρεάν κανάλια με ληγμένη κάρτα, όμως μπορω σίγουρα να σου πω οτι ....χανει πολλά κανάλια που δείχνουν όλοι οι άλλοι δέκτες της ελεύθερης αγοράς, ακόμη και αυτοί των 50 ευρώ! Με λίγα λόγια είναι καθαρά "ιδιοκτησιακός" δέκτης και τα ελεύθερα κανάλια που θα βλέπεις είναι αυτά που θα έχει επιλέξει η Nova για σένα και όχι όλα! Αν μαλιστα ξεφύγεις απο τις 13 ανατολικά και πας σε κάποιον δορυφορο με πολλά ελεύθερα κανάλια χαμηλού symbol rate, ο δέκτης δεν θα φορτώνει και πολλά πράγματα...
Με λίγα λόγια η καλύτερη λύση όταν λήξει η συνδρομή ειναι ενας φτηνός δέκτης της ελεύθερης αγοράς

ναι αλλα εκει παμε στο αλλο ερωτημα :) ... Οκ εχω σε 2 σπιτια πιατα δορυφορικα. Θελω να εχω 2 αποκωδικοποιητες και να παιρνω την καρτα εκει που θελω. Αυτο δεν ειναι παραλογο να ειναι δεσμευμενη η καρτα με εναν αποκωδικοποιητη;

Πολύ δίκαιη η επιθυμία σου, αλλά η Nova πλέον δεν την λαμβανει υπ όψιν

Ναι αλλα αν θελεις να δεσμευσεις εστω με αλλο αποκωδικοποιητη την καρτα δεν μπορεις; (μεσω Νοβα παντα)

Δυστυχώς δεν μπορείς, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έλεγε ότι η Νοβα πρεπει να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της τις προδιαγραφές που ζητάει και να επιτρέψει και σε αλλους κατασκευαστες να κατασκευάσουν δέκτες συμβατούς με irdeto secure sillicon, κατι που θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σε μοντούλες (θα ήταν πολύ εύκολο να μεταφερεις στο εξοχικό την μοντούλα με την παντρεμένη κάρτα ώστε να παίξει σε αλλο δέκτη)
Σε γενικές γραμμές...μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά (ή καλύτερα στην περίπτωση της Νοβα...κυρίως τα χλωρά!). Όπου το κάψιμο των ξερών είναι η προσπάθεια πάταξης της πειρατείας, που όμως θίγει πιο πολύ τους νόμιμους συνδρομητές!

καλησπέρα καταρχήν
αγόρασα χθές το nova in a box μιας κ η τιμή ήταν πολύ δελεαστική και βολεύει για καλοκαίρι και... βλέπουμε

α)οταν τελειώνει η δωρεάν συνδρομή εάν θέλω να σταματήσω ή να αλλάξω συνδρομή ξέρει κανείς εάν θα πρέπει να απευθυνθώ πχ 1 μήνα πριν, αν επικοινωνούν αυτοί πρώτα κλπ;

Εξαρτάται τι συμβόλαιο έχεις υπογράψει. Εάν λ.χ. έχεις υπογράψει για 4 μήνες δωρεάν Value και 12 μήνες παραμονής στο Start δεν θα μπορέσεις να βγεις με το έτσι θέλω. Υπάρχει πέναλτι για διακοπή που αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι κοντά στα 30-50 Ευρώ (το είχα διαβάσει εδώ σε ένα thread).

β)περιμένω την ενεργοποίηση της συνδρομής (χθές έστειλα τα έγγραφα συμβολαίου). Παρατήρησα ό,τι ο αποκωδικοποιητής χρειάζεται την ενεργοποιημένη κάρτα για να λειτουργήσει ακόμα και για τα δωρεάν κανάλια. Όντως ισχύει αυτό ή εγώ κάνω κάποιο λάθος; Ζητάει και κάποιο pin που υποθέτω αποστέλλεται με την ενεργοποίηση.
θνξ!

Στο συμβόλαιο έχεις υπογράψει τεχνική εγκατάσταση ή θα την κάνεις μόνος σου? Αν μόνος σου, τότε το μόνο που θα χρειαστείς είναι αφού κάνεις σάρωση και τα συναφή... ένα τηλεφώνημα στη nova, δίνεις τα στοιχεία σου (κωδικό συνδρομητή (αν έχεις), κωδικό συμβολαίου και αριθμό κάρτας). Θα σου ζητήσουν κωδικό του δέκτη (αναγράφεται στο κάτω μέρος). Μετά θα σου πουν να το βάλεις στο MEGA λ.χ. θα στείλουν σήμα και θα δεις φως... Απλά πράγματα. Ο PIN είναι 1234 και ίδιος για όλους.

Tο nova in a box περιλαμβάνει προπληρωμένη κάρτα συνδρομής και διαρκεί σύμφωνα με το πακέτο που έχεις επιλέξει, π.χ. Cinema+Value (διάρκειας 4 μηνών εαν το ενεργοποιήσεις μέχρι και τις 30/06). Μερικές μέρες πριν τη λήξη του προπληρωμένου χρόνου θα ζητήσεις την διακοπή της σύνδεσης σου, εάν δεν επιθυμείς να συνεχίσεις σαν αορίστου χρόνου συνδρομητής...

nova in a box ερωτησεις για πιατο, lnb, καλωδιο, σημα κλπ :)

καλημερα σας...
πηρα το εν λογω πακετο nova in a box. Ο τεχνικος (οχι της Nova) που τοποθετησε το πιατο εβαλε κ twin lnb για να 'πιανουν' 2 σπιτια.
Στο δικο μου (το αλλο ακομα δεν κατοικειται) εχω σημα 60-65% και ποιοτητα 90-100%. Ενω απο τα ελευθερα καναλια πιανει περιπου 20-30 ενω στο αλλο σπιτι μου(μεγαλυτερο πιατο, οχι nova) εχω 200-300 ελευθερα καναλια (παντα μεσα απο τον ιδιο αποκωδικοποιητη της nova).
Για το σημα κ τα καναλια:
Φταιει το πιατο; H τοποθετηση; Το καλωδιο; καμια ιδεα ωστε οταν τον καλεσω να ξερω τι να του ζητησω;

Απάντηση: nova in a box ερωτησεις για πιατο, lnb, καλωδιο, σημα κλπ :)

τι σήμα έχεις στο καλό??? (60% μου φαίνεται χαμηλό)

Απάντηση: nova in a box ερωτησεις για πιατο, lnb, καλωδιο, σημα κλπ :)

δυστυχως δεν το ειχα ελεγξει στο 'καλο' ...
και τωρα μενω στο nova πιατο :)
απο σεπτεμβρη θα παω στο 'καλο' ... αλλα οσο ειμαι στο 2ο θα ηθελα να διορθωσω οτι φταιει ειδικα εφοσον ο τεχνικος το εβαλε πριν 15 μερες...

Re: nova in a box ερωτησεις για πιατο, lnb, καλωδιο, σημα κλπ :)

Στην Κορινθο, με τον συγκεκριμενο εξοπλισμο πιανω 60%-60% με συνολικο μηκος καλωδιου 40μ.

Ο αδερφός μου αγόρασε χθες το nova in an box με 99 ευρώ κι όταν έβαλε το δέκτη για σάρωση δεν του κατέβασε κανένα κανάλι, γιατί του είπαν ότι έχει 2 lnb(Hotbird+Astra) και πρέπει να απεγκαταστήσει το ένα.Δηλαδή ο ιδιοκτησιακός τους δέκτης είναι μόνο για ένα lnb;Το βρίσκω τελείως απαράδεκτο!

Ο αδερφός μου αγόρασε χθες το nova in an box με 99 ευρώ κι όταν έβαλε το δέκτη για σάρωση δεν του κατέβασε κανένα κανάλι, γιατί του είπαν ότι έχει 2 lnb(Hotbird+Astra) και πρέπει να απεγκαταστήσει το ένα.Δηλαδή ο ιδιοκτησιακός τους δέκτης είναι μόνο για ένα lnb;Το βρίσκω τελείως απαράδεκτο!

Καλώς ήρθες στον κόσμο της nova!
Έχει δίκαιο. Η υπηρεσία της nova δεν υποστηρίζει δύο δορυφόρους (το diseqc - είναι ανενεργό στον δέκτη). Ταυτόχρονα ο δέκτης της nova δεν μπορεί να πιάσει όλα τα κανάλια του Hotbird.

Καλή διασκέδαση με το Φόλα in a box.

Φίλος είχε αναφέρει ότι δουλεύει πλέον το diseqc μετά από μία αναβάθμιση. Αλλά και να μη δουλεύει, συνήθως αν βάλεις στην πρώτη θέση του diseqc τον Hotbird, δουλεύει.

Δλδ εμεις ρε παιδια εχουμε 4 ατομα κεντρικη εγκατασταση πιατο triax 80αρι με ενα lnb 4απλο που δινει σε 4 διαφορετικα σπιτια για να μπορει οποτε θελει ο κα8ενας να βαλει nova. Τωρα που θελω να βαλω δεν θα μπορω ?