Nova και κανάλια 16:9

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
Παρακολουθώ τελευταία τα κανάλια ντοκιμαντέρ πως εκπέμπουν περιεχόμενο 16:9, ζουμαρισμένο και κομμένο σε 4:3 (με μικρές μαύρες μπάρες πάνω κάτω). Ειδικά στο Nat Geo Wild που έχει το ίδιο πρόγραμμα με το Nat Geo Wild HD (το οποίο είναι 16:9) είναι φανερό τι κάνουν. Και ρωτώ: Ποιο το νόημα; Ήδη αρκετά κανάλια εκπέμπουν σε 16:9, γιατί όχι και αυτά; Πρόσφατα πέρασε σε 16:9 το E! Entertainment, ενώ και το νέο Nickelodeon είναι 16:9.

Προσωπικά έστειλα μία επιστολή όπου ζητάω να περάσουν όλα τα κανάλια ντοκιμαντέρ σε 16:9, αφού έτσι κι αλλιώς τέτοιο περιεχόμενο δείχνουν.

Ποια η γνώμη σας;

Μια και το αναφεραμε,
Γιατι τα καναλια του fx και foxlife εχουν συμπιεσει την εικονα τους στον κατακορυφο αξονα με αποτελεσμα καποια προγραμματα να φαινουνται σαν κοντοχοντροι ?

Μια και το αναφεραμε,
Γιατι τα καναλια του fx και foxlife εχουν συμπιεσει την εικονα τους στον κατακορυφο αξονα με αποτελεσμα καποια προγραμματα να φαινουνται σαν κοντοχοντροι ?

το ίδιο και με το Πρωτάθλημα Αργεντινής στα novasports..
τι να κάνουμε, έχουμε μπλέξει με καραάσχετους...

Επιστολη... μακαρι να τα αλλαξουν σε 16:9. Επρεπε δηλαδη να διαβασουν μια επιστολη απο ενα πελατη τους και απο ενα μελος ενος φορουμ για να κανουν την αλλαγη? αλλα τωρα τι ψανχεις να βρεις πες μου!!! υπαρχουν ποιο σοβαρα θεματα απο πλευρα τους που πρεπει να κανουν, γνωμη μου.

Παιρνουν εικονα 4:3 την συμπιεζουν να φαινεται σαν 16:9 βαζουν και τους υποτιτλους στο μαυρο για να μην μπορουμε ουτε να κανουμε zoom την εικονα.
Μιλαμε για τρελλο καραγκιοζιλικη.

Θα ηθελα να ηξερα ποιος ειναι ο τεχνικος υπευθυνος, θα πρεπει να ειανι τελειος ασχετος με το αντικειμενο.

Παρακολουθώ τελευταία τα κανάλια ντοκιμαντέρ πως εκπέμπουν περιεχόμενο 16:9, ζουμαρισμένο και κομμένο σε 4:3 (με μικρές μαύρες μπάρες πάνω κάτω). Ειδικά στο Nat Geo Wild που έχει το ίδιο πρόγραμμα με το Nat Geo Wild HD (το οποίο είναι 16:9) είναι φανερό τι κάνουν. Και ρωτώ: Ποιο το νόημα; Ήδη αρκετά κανάλια εκπέμπουν σε 16:9, γιατί όχι και αυτά; Πρόσφατα πέρασε σε 16:9 το E! Entertainment, ενώ και το νέο Nickelodeon είναι 16:9.

Προσωπικά έστειλα μία επιστολή όπου ζητάω να περάσουν όλα τα κανάλια ντοκιμαντέρ σε 16:9, αφού έτσι κι αλλιώς τέτοιο περιεχόμενο δείχνουν.

Ποια η γνώμη σας;

Πολύ καλά έκανες. Μόνο έτσι θα καταλάβουν μερικά πράγματα οι υπευθυνοι στην Nova.

Παρόμοια επιστολή, με το ίδιο αίτημα, έστειλα πριν απο δύο εβδομάδες.
Μακαρι να εστελναν και άλλοι..

Απάντηση: Re: Nova και κανάλια 16:9

Παιρνουν εικονα 4:3 την συμπιεζουν να φαινεται σαν 16:9 βαζουν και τους υποτιτλους στο μαυρο για να μην μπορουμε ουτε να κανουμε zoom την εικονα.
Μιλαμε για τρελλο καραγκιοζιλικη.

Θα ηθελα να ηξερα ποιος ειναι ο τεχνικος υπευθυνος, θα πρεπει να ειανι τελειος ασχετος με το αντικειμενο.
Τι ψανχεις να βρεις.... και ποσα αλλα ειναι ακομα.

Ποια η γνώμη σας;
Μπράβο για το νήμα που άνοιξες, μπράβο για οτι έκανες (επιστολή) + 1000 και απο μένα για το 16:9 εν έτη 2011, αλλά νομίζω φίλε malakuti, ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΤΡΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ....Λέει ο λαός μας.... :grinning-smiley-043

+1000 φιλε malakudi. Η λογικη του παραλογου κυριολεκτικα... :stupid:

Οι ανθρωποι ειναι στον κοσμο τους. Τις προαλες μιλαγα με εναν τεχνικο στο τηλεφωνο κανοντας επανασυνδεση και τον ρωτησα γιατι τα SD καναλια (κυριως τα ντοκυμαντερ) εχουν τοσο κακη εικονα και με ρωταει σε τι αποσταση βλεπω. Του λεω 3 μετρα σε 50 ιντσες και μου λεει: "αα ειδατε κυριε μου, καθεστε πολυ κοντα"... :bang: Ναι οντως απο τα 6-7 μετρα φαινονται τζαμι... Μα στην ιδια αποσταση ολα τα καναλια της digea ειναι μια χαρα. Τι να πεις...

Μηπως ομως θα επρεπε να στειλουμε ΟΛΟΙ απο μια επιστολη? Μονο τοτε εχουμε καποια ελπιδα να αλλαξει κατι. Εγω παντως θα στειλω.

Ποιές επιστολές και πρασινα άλογα...Διακοπή θέλουν. Το καταλαβαίνετε; ΔΙΑΚΟΠΗ. Τόσο δύσκολο είναι ορισμένοι να διακόψετε; Έστω και για κανα δίμηνο, κι αν σας λείπει τόσο πολύ το υπερθέαμα της νοβας μετά ξανασυνδεθείτε. Αλλά κάντε κάτι δραστικό για να μη σας πιάνουν κώτσο. Δείτε τα ποδόσφαιρα και στο ιντερνετ, δεν παθαίνετε τίποτα..

Το θεμα ειναι να κανουμε μια προσπαθεια μηπως αλλαξει κατι (οχι οτι ειμαι αισιοδοξος αλλα λεμε τωρα...) Με το να την κοψω ενα διμηνο δεν θα γινει απολυτως τιποτα. Εκτος αν το κανουν ολοι, πραγμα αδυνατο...

Και δεν εχουμε ολοι νοβα για το ποδοσφαιρο. Εμενα προσωπικα δεν μ'ενδιαφερει καθολου, την εχω κυριως για τα ντοκυμαντερ,αλλα και το eurosport(τενις,snooker κλπ) αντε και καμμια ταινια. Αυτα απο που θα τα δω?

Αν έχεις πιάτο με μοτερ, θα βρεις ενα σωρο ντοκιμαντερ στο δορυφορο. Από eurosport υπάρχει fta στον astra. Ταινίες στον αραβικό δορυφόρο (26e) εις την αγγλικήν.
Δοκιμάστε να κάνετε μια οργανωμένη κίνηση, δεν έχετε να χάσετε τίποτα όχι mail όμως τα πετάνε στον κάδο ανακύκλωσης..
Α και να μην ξεχάσω, για ντοκιμαντέρ βγαίνει σε λίγο και ο οτε..

Last edited:
ΔΕΝ εχω πιατο με μοτερ και ουτε εχω ορεξη να ασχοληθω...

Και πως εισαι τοσο σιγουρος οτι τα mail πανε στον καδο?

Last edited:
Μα είναι ηλίου φαεινότερο πόσο λογαριάζουν τους συνδρομητές, από που ν αρχίσεις και που να τελειώσεις..

Το ίδιο πράγμα για αυτά τα κανάλια σκεφτόμουν κι εγώ. Τι κάνει η nova; Συμπιέζει τα wild- animal planet- nat geo- travel κτλ για να φαίνονται καλά σε 4:3, την ίδια ώρα που τα HD κανάλια της φαίνονται σωστά μόνο σε τηλεόραση 16:9. Αξιοσημείωτο και το παράδειγμα του Ε! που πλέον αν έχεις τηλεόραση 4:3 με αυτά τα pillarbox που βάζει ΔΕΝ μπορείς να το παρακολουθήσεις. Αυτή είναι η nova, διπρόσωπη...

Αν έχεις πιάτο με μοτερ, θα βρεις ενα σωρο ντοκιμαντερ στο δορυφορο. Από eurosport υπάρχει fta στον astra. Ταινίες στον αραβικό δορυφόρο (26e) εις την αγγλικήν.
Δοκιμάστε να κάνετε μια οργανωμένη κίνηση, δεν έχετε να χάσετε τίποτα όχι mail όμως τα πετάνε στον κάδο ανακύκλωσης..
Α και να μην ξεχάσω, για ντοκιμαντέρ βγαίνει σε λίγο και ο οτε..

1. Δεν θέλω να κόψω τη Nova. Καταλαβαίνω πως σε μερικούς αυτό φαίνεται αδιανόητο, αλλά για μένα τα 44 ευρώ περίπου που μου κοστίζει τα θεωρώ ΟΚ. Απλώς θέλω να βελτιωθεί σε ορισμένα θέματα, και ένα τέτοιο είναι η εκπομπή των ντοκιμαντέρ σε 16:9, αφού ούτως ή άλλως το 90% του περιεχομένου που εκπέμπεται είναι τέτοιο.

2. Δεν έστειλα email, αλλά από τη φόρμα επικοινωνίας του nova.gr. Την προηγούμενη φορά που έστειλα (για το 16:9 στην Ευρωλίγκα) με πήραν τηλέφωνο μέσα σε 1-2 μέρες για να ρωτήσουν λεπτομέρειες. Εκτιμώ πως και τώρα θα με πάρουν τηλέφωνο.

Οι ανθρωποι ειναι στον κοσμο τους. Τις προαλες μιλαγα με εναν τεχνικο στο τηλεφωνο κανοντας επανασυνδεση και τον ρωτησα γιατι τα SD καναλια (κυριως τα ντοκυμαντερ) εχουν τοσο κακη εικονα και με ρωταει σε τι αποσταση βλεπω. Του λεω 3 μετρα σε 50 ιντσες και μου λεει: "αα ειδατε κυριε μου, καθεστε πολυ κοντα"... :bang: Ναι οντως απο τα 6-7 μετρα φαινονται τζαμι... Μα στην ιδια αποσταση ολα τα καναλια της digea ειναι μια χαρα. Τι να πεις...

Καλα και εσυ πηγες και εβαλες video wall μεσα στο σπιτι σου?

Μιλαμε για το αστρονομικο μεγεθος των 50"!!! Ντροπη και εχουμε και κριση.

Παρε μια 19αρα την αλλη φορα που ειναι νορμαλ μεγεθος και συμβατο με την περιοδο κρισης και καθησε στα 3 μετρα να απολαυσεις ποιοτητα εικονας.:flipout:

Αν έχεις πιάτο με μοτερ, θα βρεις ενα σωρο ντοκιμαντερ στο δορυφορο.
καλά σε αυτή τη διαδικασία δεν μπαίνω λόγω χρόνου και βαρεμάρας.
μια χαρά ειναι τα καναλια της nova, τίγκα ντοκυμαντερ και σειρές.
αφου θα μπει και ο οτε τώρα στο κολπο, σιγουρα θα δουμε ποιο ποιοτικές υπηρεσίες/καναλια και απο τους δύο.