nova - ote σε ενα αποκωδικοποιητη

NT1969

Established Member
14 December 2006
105
μπορει να ρωταω κατι χαζο αλλα μιας και είμαι λιγο ψιλοασχετος και λογω ότι φτιαχνω τωρα το χωρο μου για home cinema καλο είναι να ξερω:
υπαρχει περιπτωση να δω nova και ote χρησιμοποιώντας ένα αποκωδικοποιητη αποφευγωντας τις πολλες συσκευες και καλωδια?
αυτή τη στιγμη εχω οτε και νοβα με τους δικους τους αποκωδικοποιητες και τα δικα τους πιατα.

'Οχι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση. Στο (μαλλον παρα πολυ μακρινό και εξαιρετικα αβεβαιο) μέλλον, αν οι ελληνικες συνδρομητικες αποφασισουν να χρησιμοποιησουν ci modules (που επισης αμφιβαλλω), θα μας δωθει τετοια δυνατότητα. Προς το παρόν δε γινεται.

Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθώς η συνδρομητική κάρτα πρόσβασης ειναι παντρεμένη με τον δέκτη και στις δυο πλατφόρμες. Συνεπώς δεν παιζει σε κανένα άλλο δεκτη της αγοράς, αλλα ούτε και σε άλλο ίδιο δεκτη της πλατφόρμας παρα μόνο σε εκείνο που ενεργοποιήθηκε αρχικά.

Μπορείς όμως να τους βάλεις σε ένα πιάτο με δύο lnb να γλυτώσεις τον χώρο στην ταράτσα.

ευχαριστω για τις απαντησεις...δυστυχως η ταρατσα μου εναι αδεια και δε με ενοχλεί που εχω 2 πιατα. με ενοχλεί να εχω 2 αποκωδικοποιητες στο σαλονι

Δυστυχώς φίλε μου έτσι όπως είναι αυτή τι στιγμή τα πράγματα οι δυο αποκωδικοποιητές είναι μονόδρομος, και αυτό είναι ένα θέμα πίστεψε με που το αντιμετωπίζουμε όλοι.

Φτιάξε ένα ωραίο κουτί στάνταρ διαστάσεων και βάλτους μέσα
Αλουμίνιο γύρω - φυμέ πλέξι μπροστά, ή όλο πλέξι (πολυκαρβονικό χοντρό), μπορείς και να το επενδύσεις με αυτοκόλλητη μεμβράνη αισθητικής που σου ταιριάζει, αρκεί να μη φαίνεται ότι είναι 2 συσκευές μέσα αλλά να μοιάζει μία.
Πάρε κι ένα καλό πολυτηλεχηριστήριο που να υποστηρίζει πολλαπλές συσκευές και αντικατέστησε όλα του τα τηλεχειρηστήρια, να έχεις μόνο ένα :)

Αυτό καλύτερα να μη το κάνει. Ιδιαιτερα αν εχει pvr δεκτες, η θερμοκρασια θα αποτελεσει προβλημα μακροπροθεσμα.

Με μια προσφυγη στην διακαιοσυνη θα υποχρεωθουν οπως ακριβως εγινε με τον Αlhha Digital.

Αν ηταν τόσο απλά τα πραγματα, θα ειχε γινει ήδη. Όχι μονο για τις ελληνικές συνδρομητικες.

Αν δεν με ξεγελάει η μνήμη μου, με το πάντρεμα δέκτη - κάρτα (νόβα) τότε είχαμε πει και γράψει διάφορα εδώ. Και όντως δεν έγινε τίποτα.
Αν και συμφωνώ με τον Κωστή ότι δεν θα γινόταν και τίποτα.

Ολα γινονται αρκει να κινηθουν οι ενδιαφερομενοι.Και κυριως αυτοι πο κατασκευαζουν δεκτες.

Και πως είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο ρε παιδιά? CI σημαίνει ότι δέκτες του εμπορίου συμβατή με cs θα έχουν πάλι την δυνατότητα να ανοίξουν τα κανάλια από τις δυο πλατφόρμες με όλα τα επακόλουθα που θα έχει πάλι αυτό. Μια τέτοια κίνηση λοιπόν ακυρώνει όλα τα έξοδα για αναβάθμιση όλου του εξοπλισμού και τον καρτών και την ανάπτυξη του irdeto2 της Nova πάνω σε αυτά.

Απάντηση: Re: nova - ote σε ενα αποκωδικοποιητη

Ειναι γνωστό αυτό. Γι'αυτό και είπα πως αν ηταν απλό θα ειχε γίνει.

Εγώ άλλο καταλαβαίνω από το (έστω παλιό) άρθρο: Να μην αλλάξει η κωδικοποίηση των ελεύθερων (τότε) καρτών και να παρέχει κάθε πληροφορία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Δε νομίζω να αναφέρεται, από όσα διαβάζω σε υποχρέωση την Νόβα για modules. Θα ήθελα/θέλαμε και το σχόλιο του Arno μιας και πρόκειται για έναν από τους 2 καταγγέλοντες.

Και εγω ετσι το καταλαβαινω. Δεδομένου πως τότε δεν υπηρχε κανενας απολύτως δεκτης με ci+ (ακομη και τωρα δηλαδή, οι μεγαλες εταιριες δεν το υποστηριζουν-διορθωστε με αν κανω λαθος). Το module το ανεφερα μιας και ειναι ό,τι κοντινότερο σε "ελευθερια".

Το ξερεις πως εισαι πειραγμενος, όταν βλεπεις τον Μαγκνετο των X-men να περιστρεφει ενα 20μετρο κατοπτρο με τη σκεψη και εσυ να σκεφτεσαι.. πανε μας χαιρετάνε τα actuators..

Απάντηση: Re: nova - ote σε ενα αποκωδικοποιητη

Και πως είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο ρε παιδιά? CI σημαίνει ότι δέκτες του εμπορίου συμβατή με cs θα έχουν πάλι την δυνατότητα να ανοίξουν τα κανάλια από τις δυο πλατφόρμες με όλα τα επακόλουθα που θα έχει πάλι αυτό. Μια τέτοια κίνηση λοιπόν ακυρώνει όλα τα έξοδα για αναβάθμιση όλου του εξοπλισμού και τον καρτών και την ανάπτυξη του irdeto2 της Nova πάνω σε αυτά.

Χρήστο, δεν σημαίνει ότι με τη δυνατότητα χρήσης ενός module με την συνδρομητική κάρτα σε δέκτη εμπορίου, ταυτόχρονα αυτή θα μπορεί να μοιράζεται. Από τη στιγμή που ένας πάροχος επιλέξει επίπεδο ασφάλειας 1, η κάρτα δεν μπορεί να μοιράζεται. Και φυσικά, αυτό αφορά το card sharing. Για το streaming, δεν απαιτείται ιδιοκτησιακός δέκτης.

Και κάτι άλλο σχετικά με το άρθρο που αναφέρθηκε πιο πάνω...
Η απόφαση στην οποία αναφέρεται, δεν μιλά για κάρτες, αλλά για δέκτες.

Last edited: