NOVA PANASAT IRD 990 ΚΑΙ DOLBY SURROUND

ΠΑΤΣΟ

New member
14 August 2007
43
Χαιρετε,
Θα ηθελα τη βοηθεια σας οντας ασχετος με δορυφορικα,
εχω κ εγω τον πανασατ 990 τον οποιο εχω συνδεμενο με σκαρτ στην τν

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι επειδη προσφατα αγορασα κατι ηχεια Logitech Ζ-5500 τα οποια θα ηθελα να συνδεθουν μεσω coaxial καλωδιο στον εν λογο αποκοδικοπιοιτη,
Ξερει κανεις εαν στην τελικη τα καναλια της ΝΟVA θα παιζουν με surround ηχο;

Ευχαριστω προκαταβολικα

Τα κινηματογραφικά της Νοβα και ορισμένες φορές κάποια από τα ιδιωτικά κανάλια (κινηματογραφικές ταινίες του star) εκπέμπουν stereo ήχο με κωδικοποιημένη πληροφορία Dolby Surround (Dolby Pro Logic)
Δε γνωρίζω αν ο Panasat 990 έχει ψηφιακή έξοδο ήχου. Αν έχει την χρησιμοποιείς.
Επίσης την (ίδια) Dolby Surround πληροφορία θα την πάρεις με αναλογική stereo σύνδεση (2ΧRCA)

Δηλαδη θα εχω μεσω coaxial το DD Pro Logic το οποιο στην ουσια ειναι ψευδο-surround αφου στην ουσια περνει στερεοφωνικο σημα κ το διανεμει στα 5.1 χωρις στην ουσια να ειναι αυτουσιο, καθαρο DD 5.1
Αρα στην ουσια το coaxial με το RCA θα κανουν την ιδια δουλεια;
Απο οτι μου φαινεται ειμαστε λιγο πισω κ δεσμιοι στην κατασταση Ελληνικης δορυφορικης και παρωχη καποιων υπηρεσιων οπως Dolby και ακομη πιο μακρια η βαλιτσα HD TV.
Ευχαριστω για την απαντηση

Τα έχεις μπερδέψει λίγο και δε μου είπες αν ο Πανασατ έχει ψηφιακή έξοδο ήχου. (έτσι όπως διατύπωσες το κείμενο σου αφήνεις να εννοηθεί ότι έχει ψηφιακή ομοαξονική έξοδο ήχου)

Δεν έγραψα πουθενά για
"DD Pro Logic" (άλλο το DD και άλλο το Pro Logic)
ούτε για "ψευδο-surround" (Το Dolby Pro Logic είναι μιξαρισμένο σήμα τεσσάρων καναλιών)

Εχεις δίκιο να διερωτάσαι:
"Αρα στην ουσια το coaxial με το RCA θα κανουν την ιδια δουλεια;"

και η απάντηση είναι "ΝΑΙ" τουλάχιστον σε ότι αφορά το σήμα της Νόβα. Υπάρχουν όμως αρκετά ελεύθερα κανάλια που εκπέμπουν σήμα Dolby Digital 2.0 ή 5.1
Π.χ. Deluxe Music στον Astra και σχεδόν όλα τα μεγάλα γερμανικά κανάλια (+ τα κρατικά)

Επίσης οταν παρέχονται και οι δύο συνδέσεις εννοείται ότι προτιμούμε την ψηφιακή.

Με συγχωρεις που δεν το ανεφερα, ναι ο πανασατ εχει ψηφιακη εξοδο coaxial,
Ειπα για το Pro Logic οτι δεν ειναι καθαρο surround για το λογω οτι δεν ειναι 6 καναλος ηχος αποκοδικοποιησης αν και δεν το κατεχω τοσο το θεμα απλος το ειχα διαβασει καπου.

Τωρα δυστυχως για τα καναλια που μου αναφερεις εχω περιοριστει στο πακετο της ΝΟΒΑ οσον αφορα τα καναλια γι αυτο και ρωτησα εαν ειναι δυνατον να υπαρχει αυτος ο ηχος απο τα καναλια του μπουκετου της.

Στο ερωτημα RCA η Coaxial με συμβουλευεις να προτιμισω την ψηφιακη οποτε θα το συνδεσω ετσι
Νομιζω παντα η ψηφιακη ειναι καλητερα απο αναλογικη αν και δεν ξερω το λογο ακριβως, αλλα πιστευω να εχει να κανει με την μεταφορα του σηματος ισως και την ποιοτητα.
Πρεπει να ξερεις κατι παραπανω, οποτε θα παρω καλωδιακι ομοαξονικο να συνδεσω τα ηχεια με τον πανασατ.