nova-panasonic και δορυφορικη εγκατασταση..

gergeo

Senior Member
3 January 2010
658
hi παιδια..πριν αρκετο καιρο πηρα τον pace με την νοβα και αναγκαστηκα πιανω μονο τον hotbird..στην ταρατσα εχω ενα πιατο 1,2 μετρα με 2 lnb(hotbird,astra)..σε λιγες μερες θα αγορασω την πανασονικ 50vt30 που εχει ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη..αυτα που θελω να μαθω ειναι:

α)για να βαλω αλλους 3 δορυφορους(16,26,28 μοιρες) τι πρεπει να αγορασω..

β)πως μπορω να τα συνδεσω(με τον pace & thn panasonic vt30)ετσι ωστε να μην αντιμετωπισω προβλημα κυριως με τον pace?

Τους επιπλέον δορυφόρους μπορείς να τους λαμβάνει παρακεντρα κεντραροντας στον 28 που βγαίνει πιο δύσκολα από όλους.Τον pace θα τον συνδέσεις με hdmi στην panasonic.
Posted via Mobile Device

παιδια μπορω να συνδεσω τον pace κ την τηλεοραση(εχει ενσωματομενο δορυφορικο δεκτη) ταυτοχρονα κανοντας split το καλωδιο που ερχεται απο το πιατο?

Re: Απάντηση: nova-panasonic και δορυφορικη εγκατασταση..

παιδια μπορω να συνδεσω τον pace κ την τηλεοραση(εχει ενσωματομενο δορυφορικο δεκτη) ταυτοχρονα κανοντας split το καλωδιο που ερχεται απο το πιατο?

Oχι. Θα πρέπει να βάλεις στο κάτοπτρο twin LNB (με δύο εξόδους δηλαδή) π.χ. σαν αυτό....

triaxtwinlnb.jpg

με το ένα καλώδιο να πηγαίνει στον Pace και το άλλο στην Panasonic,

ή

αν ο PACE έχει loop out, να δώσεις σήμα από εκεί στην sat in της Panasonic. Επιβεβαίωσε ότι δεν αναφέρει κάτι διαφορετικό στο manual της VT30 η Panasonic (η Pioneer π.χ. απαγορεύει τη σύνδεση του δορυφορικού δέκτη της kuro μέσω loop out άλλου δέκτη). Επίσης να ξέρεις ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να λειτουργούν και οι δύο δέκτες ταυτόχρονα. Θα είναι ανοικτός μόνο ένας κάθε φορά.

η τηλεοραση ομως ειναι παντα ανοιχτη..δεν υπαρχει προβλημα οταν θα εχω ανοιχτο το δεκτη του νοβα..μιλαω παντα για split του καλωδιου..

τελοςπαντων εστω με το loop out η τηλεοραση που εναι παντα ανοιχτη δεν παιζει ρολο?γιατι οταν θα λεπω νοβα αναγκαστικα θα βλεπω μεσω πανασονικ..

Αν βλέπεις Nova μέσω του δορυφορικού δέκτη της Panasonic και παίρνεις σήμα απ' το loop out του pace, θα πρέπει ο Pace να είναι κλειστός....

Νομίζω πως και κλειστός να ειναι ο Pace ....δεν αρκεί, πρεπει να είναι και εκτος πριζας και βεβαια ούτε σκέψη για loop out, αφού στελνει συνεχώς ρεύμα στο LNB! (αλλωστε δεν νομίζω να έχει ant out)
Η σωστή λύση ειναι το twin lnb και τα χωριστα καλώδια, τιποτε αλλο δεν θα δουλέψει

Με τη συγκεκριμένη τηλεόραση κι εγώ στη χρήση διαφορετικών καλωδίων κατέληξα.

κι' εγώ θα βάλω 4πλό lnb για hotbird, δίνοντας μόνα τους ("σκέτα") 2 καλώδια "αφιερωμένα" στο υπερμηχάνημα (να το πηγαίνω και στην κρεβατοκάμαρα), και τα άλλα 2 στα diseq για τους ταπεινούς Azbox & Edision...παντόφλα που έχει να πέσει απ' την κυρά...θα βάλω και άλλο ένα πιατάκι για 23.2,28...ε ρε γλέντια...

Re: Απάντηση: nova-panasonic και δορυφορικη εγκατασταση..

...παντόφλα που έχει να πέσει απ' την κυρά...θα βάλω και άλλο ένα πιατάκι για 23.2,28...ε ρε γλέντια...

Σ'αυτή την κατάσταση είμαι κι εγώ...αλλά έχω το δίλημμα, να βάλω ξεχωριστό πιάτο για τις 28 ή να πάρω ένα μεγαλύτερο (1.40) και να κεντράρω εκεί με τις 13 και 19 παράκεντρα???

νομίζω φτηνότερο είναι να στήσεις 2ο πιατάκι (1m αρκεί νομίζω) και να μην παλεύεις να τα στριμώξεις σωστά...από την άλλη ας μας πούνε οι πιο σχετικοί την άποψή τους...