NOVA PVR vs ΟΤΕ TV PVR...

Re: Απάντηση: NOVA PVR vs ΟΤΕ TV PVR...

Ευτυχώς που υπήρξε και μια αντικειμενική τοποθέτηση επί του θέματος από τον Malakudi. Δεν θέλησε να παίξει και αυτός τον ρόλο του συνήγορου προς τιμήν του.

Βρήκες ένα περιστατικό που όντως υπήρχε πρόβλημα , συγκρινόμενο με τα εκατοντάδες για τον 865 όμως και πάλι είναι πταίσμα.

Εγώ δεν το χαρακτήρισα πρόβλημα, αλλά παράδειγμα ότι το λογισμικό είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο.
Υπολείπεται σε δυνατότητες. Και το να μην μπουν για να μην έρθουν προβλήματα, είναι μια ανάγνωση (και ίσως σωστή για τον ΟΤΕ).
Αρκεί να μην βαφτίζουμε "ανώτερο" έτσι εύκολα κάτι...

Ευτυχώς που υπήρξε και μια αντικειμενική τοποθέτηση επί του θέματος από τον Malakudi. Δεν θέλησε να παίξει και αυτός τον ρόλο του συνήγορου προς τιμήν του.

Γιατί την βαφτίζεις αντικειμενική, από την στιγμή που ο ίδιος αριθμεί προβλήματα και γράφει "για εμένα";
Σε εμένα έχει συμβεί μόνο 1 από αυτά που αναφέρει, και αυτό όταν είμαι στην λίστα με όλα τα κανάλια.

Και η σύγκριση με δέκτες του εμπορίου, δύσκολα θα χαρακτηριστεί πρόβλημα. Και κανένας από τους 2 δέκτες του νήματος αντέχει την σύγκριση με δέκτη του εμπορίου.

Last edited by a moderator:
Ο δέκτης της NOVA δίνει έξοδο 1080p? Έχει επεξεργαστή 1,3GHz 1300 DIMPS? Σε τι ακριβώς υπολείπεται δηλαδή από έναν αποδεδειγμένα (όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους) προβληματικό δέκτη? Και το κυριότερο προγραμματίζεις την εγγραφή και αυτή γίνεται κάτι που στον 865 μόνο δεδομένο δεν θεωρείται. Εκτός και δεχθούμε ότι το να μην γράφει είναι και αυτό πλεονέκτημα , κάτι το οποίο αναμένω να διαβάσω κάποια στιγμή.

Last edited:
Ο δέκτης της NOVA δίνει έξοδο 1080p? Έχει επεξεργαστή 1,3GHz 1300 DIMPS? Σε τι ακριβώς υπολείπεται δηλαδή από έναν αποδεδειγμένα (όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους) προβληματικό δέκτη? Και το κυριότερο προγραμματίζεις την εγγραφή και αυτή γίνεται κάτι που στον 865 μόνο δεδομένο δεν θεωρείται. Εκτός και δεχθούμε ότι το να μην γράφει είναι και αυτό πλεονέκτημα , κάτι το οποίο αναμένω να διαβάσω κάποια στιγμή.

Όχι δεν δίνει 1080p. Τι χρειάζεται, από την στιγμή που δεν υπάρχουν εκπομπές σε 1080p; Και που ούτε θα υπάρξουν;
Για την ταχύτητα του επεξεργαστή, τι σε νοιάζει; Επειδή καίει περισσότερη ενέργεια;
Για τις εγγραφές, και στους 2 δέκτες μπορείς να προγραμματίσεις εγγραφή και να μην γίνει. Γιατί είναι θέμα του 865 μόνο;
Δεν βάζεις 3 επικαλυπτόμενες εγγραφές να μας πεις τι τελικά γράφηκε;
(Επίσης μην δεις αυτό, θα στεναχωρηθείς.)

Επίσης έχω μια απορία: σε ευχαριστούν τα 1080p και τα 1,3GHz (που είναι αμφίβολης χρησιμότητας για τον τελικό χρήστη), και δεν σου λείπει το RF OUT, που θα ήταν μια κάποια λύση μέχρι να έρθει το multiview;

Yperion, επίσης μην διαβάσεις αυτό και αυτό.

Θα έβαζα και εγώ μην διαβάσεις αυτό , αλλά το "αυτό" θα ήταν 200-300 ποστ και θα έπιανε σελίδες ολόκληρες. Να στεναχωρηθώ αποκλείεται γιατί έχω κάνει πάνω από 200 εγγραφές χωρίς ποτέ να έχω πρόβλημα.

Το 1080p είναι πολύ χρήσιμο για τηλεοράσεις που δεν έχουν καλό deinterlacing , έχει αναφέρει για παράδειγμα μέλος ότι βάζει σε Panasonic G30 την έξοδο στα 720p για να πάρει καλύτερη εικόνα , ο σύγχρονος επεξεργαστής χρησιμεύει στο να κάνει πολύ πιο γρήγορα κάποιες ενέργειες σε σχέση με παλιότερες υλοποιήσεις , να έχει μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και άλλα διάφορα...

http://www.broadcom.com/products/Satellite/Satellite-Set-Top-Box-Solutions/BCM7356

Επίσης υπάρχει η ευκολία της λειτουργίας με ένα καλώδιο και LNB που δεν υπάρχει σε δέκτες που δεν είναι τόσο σύγχρονης τεχνολογίας. Τέλος ο διαθέσιμος χώρος είναι μεγαλύτερος (250 GB έναντι 218 του 865).

Το σημαντικοτερο πλεονεκτημα στον pvr του οτε ειναι οτι σε stand by μπορεις να γραψεις ταυτοχρονα 2 καναλια.Στον 865 οχι.

Επισης στις 100 εγγραφες που εχω κανει σε 2 ταινιες κοβονταν καποια σημεια 20-30 δευτερα.Δεν ξερω γιατι.

Στο μονο που υπερτερει ο 865 ειναι οτι δεν γραφει διπλα επεισοδια σειρων οπως του οτε.

Έχοντας λίγες μέρες τον Technicolor λίγες μέρες και έχοντας δει και "ψιλοπαίξει" με τον Pace 865 πριν περίπου ένα μήνα η βασική διαφορά είναι το epg.Σίγουρα καλύτερα από τον 831(καλά αυτός είναι απάλευτος λέμε!), αλλά και πάλι ρε παιδιά είναι σπαστικό!

Με τον 865 δεν είδα εγγραφές και άλλα παρόμοια, ο τρόπος εγγραφής είναι το ίδιο εύκολος με αυτόν του ΟΤΕ.

Είμαι ένας μέσος χρήστης, χωρίς τεχνικές γνώσεις και μεγάλη εμπειρία στα της δορυφορικής.

Θα έβαζα και εγώ μην διαβάσεις αυτό , αλλά το "αυτό" θα ήταν 200-300 ποστ και θα έπιανε σελίδες ολόκληρες. Να στεναχωρηθώ αποκλείεται γιατί έχω κάνει πάνω από 200 εγγραφές χωρίς ποτέ να έχω πρόβλημα.

Άρα, η πορεία είναι: είναι ανώτερος, μετά κάνει εγγραφές τέλεια, και μετά από αναφορές για περιπτώσεις αποτυχημένων εγγραφών, σε εμένα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Κατανοητό... :flipout:

Το 1080p είναι πολύ χρήσιμο για τηλεοράσεις που δεν έχουν καλό deinterlacing , έχει αναφέρει για παράδειγμα μέλος ότι βάζει σε Panasonic G30 την έξοδο στα 720p για να πάρει καλύτερη εικόνα , ο σύγχρονος επεξεργαστής χρησιμεύει στο να κάνει πολύ πιο γρήγορα κάποιες ενέργειες σε σχέση με παλιότερες υλοποιήσεις , να έχει μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και άλλα διάφορα...

Αρκεί η απόπλεξη να είναι καλύτερη από αυτή της τηλεόρασης. Είναι;
Για την G30, απίθανο...

Επίσης υπάρχει η ευκολία της λειτουργίας με ένα καλώδιο και LNB που δεν υπάρχει σε δέκτες που δεν είναι τόσο σύγχρονης τεχνολογίας. Τέλος ο διαθέσιμος χώρος είναι μεγαλύτερος (250 GB έναντι 218 του 865).

Υπερβολές. Σου έβαλαν μια εσωτερική σύνδεση στις 2 εισόδους, και το θεωρείς "σύγχρονη τεχνολογία".
Τα προβλήματα με τις διακοπές στις εγγραφές, που προκαλεί αυτή ακριβώς η σύνδεση, τα αγνοείς;
Σαν αυτά που λέει ο king2009 για παράδειγμα, που δεν ξέρει που οφείλονται.
Δηλαδή, μόλις βάλουμε έναν μείκτη στον 865, θα γίνει σύγχρονος;

Ελπίζω μόνο να έχεις καταλάβει ότι ο δέκτης λειτουργεί με 1 καλώδιο λόγω τις κατανομής των συχνοτήτων του ΟΤΕ στον (σχετικά άδειο) δορυφόρο του ΟΤΕ, και όχι στο τεχνολογικό θαύμα του δέκτη, με τεχνολογία επιπέδου Unicable... (δεν φαίνεται από τα γραφόμενα βέβαια...)

Κάποιος που έχει υπάρχουσα εγκατάσταση είναι πολύ απλό να συνδέσει τον δέκτη χωρίς καμία αλλαγή από το να χρειαστεί να βάλει έξτρα lnb και να περάσει επιπλέον καλώδια. Διακοπή στην εγγραφή δεν υπάρχει (μόνο τις πρώτες ημέρες υπήρχε θέμα που διορθώθηκε με firmware update).

Για το OTE multiroom το έχω ξαναπεί ότι δεν είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί με τον τρόπο της NOVA (RF) γιατί από τότε που κυκλοφόρησε ο 865 μέχρι σήμερα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αυτό όμως θα το δούμε μελλοντικά πως θα γίνει όταν ανακοινωθεί.

Απαντάς σε ερωτήματα που δεν έθεσα.

Η εγκατάσταση με 1 καλώδιο δεν είναι τόσο θέμα δέκτη (και με τον δέκτη της νόβα μπορείς να βάλεις 1 καλώδιο αν κάνεις την ένωση των εισόδων εξωτερικά), αλλά κατανομής συχνοτήτων στον δορυφόρο.
Το πρόβλημα με τις διακοπές στην εγγραφή: είναι πρόσφατη η αναφορά. Ο ΟΤΕ υποστηρίζει ότι το έφτιαξε με λογισμικό, εγώ λέω ότι είναι θέμα υλικού, ας μείνουμε εκεί.

Η ερώτηση για την έλλειψη θύρα RF, δεν είναι για τι θα κάνει μελλοντικά ο OTE με το multiview, αλλά γιατί μπορείς να βάλεις μια 2η τηλεόραση με ένα καλώδιο RF. Είναι μια λύση για να έχεις μια 2η τηλεόραση μέχρι τότε.