Nova σε 2 τηλεορασεις ?

xorxhs

Senior Member
3 February 2008
484
Καλημερα σας...
Ισως το ερωτημα να εχει απαντηθει ξανα...

Εχω στο σπιτι nova με τον εξοπλισμο που δινει η ιδια η εταιρια.
Θελω να βλεπω nova σε 2 διαφορετικες τηλεορασεις χωρις να περιοριζομαι στο ιδιο καναλι και στις 2.
Μπορειτε να μου πειτε ενα γρηγορο τροπο υλοποιησης?

Ευχαριστω!

Καλημερα σας...
Ισως το ερωτημα να εχει απαντηθει ξανα...

Εχω στο σπιτι nova με τον εξοπλισμο που δινει η ιδια η εταιρια.
Θελω να βλεπω nova σε 2 διαφορετικες τηλεορασεις χωρις να περιοριζομαι στο ιδιο καναλι και στις 2.
Μπορειτε να μου πειτε ενα γρηγορο τροπο υλοποιησης?

Ευχαριστω!

Αν έχεις πρόσφατο δέκτη με "παντρεμένη" κάρτα δεν υπάρχει τρόπος (λες απλά "εξοπλισμό Nova" χωρίς να διευκρινίζεις)
Αν εχεις παλιο εξοπλισμό (όχι παντρεμένη κάρτα) μπορεις να βαλεις την καρτα σε card splitter και φυσικά στην δευτερη τηλεόραση να φέρεις δεύτερη γραμμή σήματος απο twin lnb που θα βαλεις στο πιάτο και ένα δεύτερο δέκτη της ελεύθερης αγοράς με card reader ή μοντούλα irdeto και να τροφοδοτηθεί με την ειδική κάρτα του card splitter. Τα παραπάνω θα ισχύσουν...όσο το επιτρέψει η Nova (μπορει να σε πάνε σε νεο δεκτη με παντρεμένη κάρτα)
Η επίσημη λύση ειναι το Nova PVR όπου θα πληρωνεις 7.5 ευρω τον μηνα επιπλέον (+ το κοστος αγοράς) και θα σου βάλουν ένα quad lnb και την σχετική τροφοδοσία
Υπάρχουν και λυσεις card sharing με 2 δεκτες linux αλλά σε κάθε περιπτωση η προυπόθεση ειναι να μην έχεις κάρτα παντρεμένη με τον ιδιοκτησιακό δέκτη. Υπάρχουν και ειδικοί δέκτες που μοιράζουν πολύ εύκολα κάρτα μεταξύ τους (αν ειναι ίδιοι) κλπ κλπ
Παντως κανένας τρόπος δεν ειναι γρηγορος.....ούτε ανέξοδος!

ο εξοπλισμος ειναι τουλαχιστον 2ετιας ο 'original' που εδινε η nova, αν και δεν καταλαβαινω τον ορο παντρεμενη καρτα.Οι τηλεορασεις ειναι σε διαφορετικο οροφο.
Ευχαριστω για την απαντηση.

Απάντηση: Re: Nova σε 2 τηλεορασεις ?

ο εξοπλισμος ειναι τουλαχιστον 2ετιας ο 'original' που εδινε η nova, αν και δεν καταλαβαινω τον ορο παντρεμενη καρτα.Οι τηλεορασεις ειναι σε διαφορετικο οροφο.
Ευχαριστω για την απαντηση.

Το παντρεμένη κάρτα είναι μια καινούρια λειτουργία της ΝΟΒΑ. Σημαίνει ότι δένει την κάρτα σου να δουλεύει μόνο με τον συγκερκιμένο δέκτη που σου έχει δώσει και με το συγκεκριμένο serial number. Στην δικιά σου περίπτωση που η κάρτα έιναι παλιά μάλλον δεν ισχύει, αλλά μπορεί να γίνει.
Ο πιο εύκολος τρόπος για σένα είναι να βάλεις το Nova PVR που είναι και επίσημη λύση. Βέβαια σε διαφορετικού ορόφους δεν ξέρω εάν μπορείς λόγω μήκους καλωδίου. Επίσης έχει και αρκετό κόστος.
Η άλλη λύση είναι 2 dreambox δέκτες με card sharing αλλά δεν είναι νόμιμο και δεν ξέρουμε με τις αλλαγές της ΝΟΒΑ τι θα γίνει.

Re: Απάντηση: Re: Nova σε 2 τηλεορασεις ?

Η άλλη λύση είναι 2 dreambox δέκτες με card sharing αλλά δεν είναι νόμιμο και δεν ξέρουμε με τις αλλαγές της ΝΟΒΑ τι θα γίνει.

Ποιος νόμος παραβιάζεται στο οικιακό cardsharing; Μη λέμε πράγματα που δεν ισχύουν.
Το μόνο που παραβιάζεται είναι η σύμβαση χρήσης με τη nova. Τίποτ' άλλο.

Αφού ο φίλος έχει παλαιότερη κάρτα και όχι το τελευταίο μοντέλο του panasat που επιτρέπει το πάντρεμα, μπορεί να βάλει όποια από τις λύσεις που έχουν προταθεί τον βολεύει καλύτερα. Η πιο οικονομική νομίζω είναι card splitter και ένας δεύτερος δορυφορικός δέκτης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova σε 2 τηλεορασεις ?

Ποιος νόμος παραβιάζεται στο οικιακό cardsharing; Μη λέμε πράγματα που δεν ισχύουν.
Το μόνο που παραβιάζεται είναι η σύμβαση χρήσης με τη nova. Τίποτ' άλλο.

Ρε συ malakudi, μόνος σου το λες. Παραβιάζεται η σύμβαση με την NOVA, άρα είναι παράνομο. Όχι ποινικό αδίκημα βέβαια, αλλά η ακατανόμαστη εάν θέλει σε πάει δικαστήριο για αποζημίωση. Το ότι δεν ασχολείται ή δύσκολα μπορεί να το αποδείξει δεν το καθιστά νόμιμο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nova σε 2 τηλεορασεις ?

Ρε συ malakudi, μόνος σου το λες. Παραβιάζεται η σύμβαση με την NOVA, άρα είναι παράνομο. Όχι ποινικό αδίκημα βέβαια, αλλά η ακατανόμαστη εάν θέλει σε πάει δικαστήριο για αποζημίωση. Το ότι δεν ασχολείται ή δύσκολα μπορεί να το αποδείξει δεν το καθιστά νόμιμο.

Παράνομο είναι κάτι ενάντια στο νόμο. Παράνομη είναι η υποκλοπή συνδρομητικών υπηρεσιών. Στο οικιακό sharing όμως δεν υποκλέπτεις κάτι. Η παραβίαση όρων σύμβασης δεν είναι παράνομη. Είναι αυτό που λέει, παραβίαση όρων σύμβασης.
Αν εγώ κι εσύ υπογράψουμε ένα συμφωνητικό ότι θα σου δίνω ένα καρπούζι με 1 ευρώ και με όρο να το τρως μόνο εσύ και κανείς άλλος, και εσύ το δώσεις να το φάει όλη η οικογένειά σου, δεν είσαι παράνομος. Απλώς αθέτησες τους όρους σύμβασης.
Οι λέξεις έχουν σημασία και δίνουν χρωματισμό. Όταν αποκαλείς το οικιακό sharing παράνομο, το εξομοιώνεις με την υποκλοπή συνδρομητικών υπηρεσιών - ενώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.