Nova σε Dreambox DM500-S

Status
Not open for further replies.

sanctusmob

New member
25 November 2013
10
Είμαι καινούριος συνδρομητής στο Nova (από τα Χριστούγεννα με την προσφορά) και μου έδωσαν τον δέκτη DS831HM
Μου έδωσε ένας φίλος το Dreambox DM500-S αλλά δεν μπορώ να δω τα κανάλια από την Nova.

Δεν έχω καμία γνώση πάνω σε dreambox και γενικά στα δορυφορικά αλλά έχω άριστες γνώσεις σε δίκτυα , linux κτλ. οπότε θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σαφής γίνετε.

Έβαλα την κάρτα της Nova. Του έβαλα τα network settings. Το λειτουργικό (ή image ή firmware ή όπως το λέτε) που έχει πάνω το dreambox είναι το OpenPLI το οποίο το έκανα Update μέσα από το system settings menu στην OpenPLi-beta-dm500-maxvar image (20130505). Έκανα factory reset και μετά το reset μου έβγαλε ένα guide για να κάνω το basic setup. Επέλεξα Sigle DiSEqC (αν κατάλαβα σωστά είναι σε πόσους δορυφόρους θα είναι συνδεμένο...) , επέλεξα μετά το 13.0Ε Eutelsat Hot Bird 13A/13B/13... και στο Transponders (δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό) το έβαλα auto scan.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρει πάρα πολλά κανάλια που πολλά από αυτά δεν παίζουν ή έχουν ήχο και δεν έχουν εικόνα. Από τα κανάλια της Nova δεν παίζει κανένα. Μετά από αρκετή ώρα σε google search σε αγγλικά site , και αν κατάλαβα σωστά , κατέληξα ότι πρέπει να βάλω κάποιο software για να διαβάσει την κάρτα που γενικός τα λένε cam ή emu και υπάρχουν πάρα πολλά. Πέρασα το CCcam-2.3.0 γιατί όλοι για αυτό μιλούσαν. Αλλά και πάλι δεν παίζουν τα κανάλια τις Nova.

Από το menu του δέκτη αν πάω στο softcam setup --> Card info μου βγάζει ότι:
CCcam SmartCard infomartion
card reader /dev/sci0
no or unkown card inserted....

Κάνω κάτι λάθος ή το μπρίκι (dreambox) είναι για πέταμα?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Last edited:
η καρτα σου ειναι παντρεμενη και παιζει ΜΟΝΟ στο δεκτη που σου εχουν δωσει,οπως και ο δεκτης παιζει ΜΟΝΟ με αυτην την καρτα.
οποτε μην παιδευεσαι γιατι δεν υπαρχει τροπος να παιξει αλλου.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν άλλη κάρτα που να παίζει με το dreambox?

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν άλλη κάρτα που να παίζει με το dreambox?

τερμα οι ελευθερες καρτες.
μονο με ιδιοκτησιακο και παντρεμενες.αυτο ισχυει για την Nova εδω και μερικους μηνες και για τον otetv απο την ωρα που ξεκινησε.

Τότε θα πάω το dreambox στο χωρίο που είχα nova αλλά έχει καεί ο δέκτης και έχω κόψη την συνδρομή εδώ και χρόνια...

Πιο είναι το καλύτερο λειτουργικό να βάλω , να είναι πλήρως εξελληνισμένο και να έχει εύκολο menu (ώστε να το χειρίζεται κάποιος 60χρόνος) για να βλέπει τα free κανάλια?

Ακόμη αν ενεργοποιήσω την παλιά συνδρομή θα μείνω με την παλιά την κάρτα nova ή θα μου δώσουν καινούρια? Εκείνη η κάρτα θα παίζει με το dreambox?

το openpli που εχεις,μια χαρα ειναι.
δεν υπαρχουν ελευθερες καρτες.τελος...!
αν ενεργοποιησεις την παλια σου συνδρομη,θα σου δωσουν καινουργιο δεκτη με παντρεμενη καρτα και ειναι πολυ πιθανο να μην σου χρεωσουν και τον δεκτη.

Το openpli δεν έχει Ελληνικά. Μόνο Αγγλικά και Γερμανικά...

Υ.Γ.1 Συγχαρητήρια στο community που συντηρεί το forum για τη άμεσες και πλήρεις απαντήσεις.

Υ.Γ.2 Καλό θα ήταν η δημιουργία κάποιου λεξικού for dummies και Guides (δεν ξέρω αν έχει) με ορολογίες όπως:
dreambox=δορυφορικός δέκτης
DiSEqC
CCam
ελεύθερη κάρτα
παντρεμένη κάρτα
ιδιοκτησιακο

αυτος τωρα ειναι enigma 1 και δεν θυμαμαι που εχει μεινει το pli σε εκδοσεις.λογικα μεσα απο τα plugins,θα βρεις την Ελληνικη γλωσσα.
ψαξε εδω http://openpli.org/.εχει και forum για αποριες.
οσο αναφορα τους dreambox,θα βρεις πολλα ενδιαφερον θεματα εδω http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php/39-Δέκτες.

Ακόμα κι αν η κάρτα ήταν ελεύθερη, ένας DM500 πλέον το μόνο που θα μπορούσε να λάβει είναι τα κανάλια της συχνότητας 11823. Όλες οι άλλες έχουν περάσει σε DVB-S2/8PSK και MPEG4/H.264.
Καλό είναι να ψάχνουμε λίγο το φόρουμ πριν ποστάρουμε, υπάρχει τεράστιο νήμα πάνω στο θέμα. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107520-Τέλος-οι-ανύπαντρες-κάρτες

Status
Not open for further replies.