Φίλε επειδη είμαι ψιλοάσχετος σε αυτά τα θέματα για να σου δώσω να καταλάβεις, Η συγκεκριμένη συσκευή όπως σου είπα στην οποία καταλήγουν τα
coaxial καλώδια συνδεται μέσω scart me ton panasat .....
Επίσης απο κάτω έχει 8 μικρά διακοπτάκια , ο τεχνικός έχει στο ON το 1ο και το 8ο. Αλλά όπως σου είπα η εικόνα είναι άθλια.
Για να καταλαβεις αυτό που ζητώ είναι να βλέπω καθαρή εικόνα και στην δευτερη τηλεοράση μου και να δείχνει ακριβώς το ίδιο κανάλι που δείχνει και η 1η.
Δε θα επιχειρήσω να κατανοήσω το σύστημά σου αλλά θα προσπαθήσω να σου μεταφέρω τη δικιά μου εμπειρία, και ίσως να μπορέσεις να κατανοήσεις το δικό σου πρόβλημα!
Για να έχεις τη βέλτιστη
ενσύρματη αναμετάδοση πρέπει να έχεις τα παρακάτω:
1. Δορυφορικό αποκωδικοποιητή με έξοδο RF ή RF modulator (που πιθανώς έχεις εσύ). Αν χρησιμοποιείς την RF έξοδο του αποκωδικοποιητή σου τότε μπορείς να διανέμεις το σήμα SAT σε συχνότητα UHF, δηλαδή στο εύρος συχνοτήτων της επίγειας τηλεόρασης (21-69). Σε αυτή τη περίπτωση το σήμα RF σου είναι μεν ικανοποιητικής ποιότητας αλλά ο ήχος δυστυχώς είναι
μονοφωνικός. Αν χρησιμοποιήσεις ένα RF modulator τότε μέσω της scart του αποκωδικοποιητή στέλνεις το σήμα προς μετατροπή σε UHF συχνότητα όπως ακριβώς παραπάνω. Τα περισσότερα RF modulator είναι και αυτά μονοφωνικά ώς προς την έξοδό τους αλλά υπάρχουν και ορισμένα στερεοφωνικά που όμως στοιχίζουν αρκετά παραπάνω!
2. Ομοαξονικό καλώδιο το οποίο "φεύγει" από την RF έξοδο του αποκωδικοποιητή ή του modulator, που αναλύσαμε παραπάνω και πηγαίνει στον μείκτη-ενισχυτή. Στη συνέχεια του ενισχυτή φεύγουν τα ομοαξονικά καλώδια για κάθε τηλεόραση ή διακλαδίζονται αναλόγως Η λύση αυτή που στέλνει το UHF σήμα πίσω στον μείκτη-ενισχυτή είναι σαφώς καλύτερη από την απευθείας σύνδεση προς τις τηλεοράσεις για τον ευνόητο λόγο πως στην πρώτη περίπτωση ενισχύεται, ενώ στην δεύτερη όχι.
3. Τέλος όταν χρησιμοποιούμε πρίζες πρέπει απαραιτήτως να είναι κατάλληλες δηλαδή διελεύσεως ή τερματικές και με την κατάλληλη μικροενίσχυση. Το ίδιο πρέπει να προσέχουμε και με τις διακλαδώσεις οι οποίες πρέπει να εχουν πάντα την κατάλληλη ενίσχυση. Οι πρίζες και οι διακλαδωτές τις περισσότερες φορές ευθύνονται για την καλή ή κακή λήψη αλλά αν δεν ικανοποιούνται το 1 και το 2 δύσκολα θα δεις καλή εικόνα στις τηλεοράσεις σου.
Μεγάλες αποστάσεις και κυρίως μεγάλα οριζόντια αναπτύγματα στα ομοαξονικά καλώδια καταστρέφουν σταδιακά το σήμα!
Αν πάντως έχω καταλάβει καλά τη δικιά σου συνδεσμολογία τότε θα λύσεις το πρόβλημά σου με την παρεμβολή ενός ενισχυτή γραμμής που θα παρεμβάλεται ανάμεσα στην έξοδο του modulator και των τηλεοράσεών σου.
Η αλλαγή των καναλιών εξ αποστάσεως μπορεί να γίνει μέσω IR sender, που είναι αντόστοιχα των video sender αλλά με μεγαλύτερες ανοχές στις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες ή μέσω ανεξάρτητου τηλεκοντρόλ με πομπό και δέκτη RF (βλ. Marmitek)