NOVA σε πολλές τηλεοράσεις με μια συνδρομή;

Παιδια επαναφέρω το θέμα...
Ιδιο κανάλι nova σε δυο τηλεοράσεις του σπιτιού γίνεται ευκολα ? Μπορεί κάποιος να μου εξηγησει πως

Παιδια επαναφέρω το θέμα...
Ιδιο κανάλι nova σε δυο τηλεοράσεις του σπιτιού γίνεται ευκολα ? Μπορεί κάποιος να μου εξηγησει πως

Για να βλέπεις το ίδιο κανάλι (αλλά με δυνατότητα τηλεχειρισμού και από το άλλο δωμάτιο) δες εδώ:
http://www.skroutz.gr/c/248/kalodia-hxou-kai-eikonas.html?keyphrase=Video+Sender&page=1
Δεν το έχω δοκιμάσει (μόλις σήμερα έκανα σύνδεση Nova, αλλά θα το κάνω σύντομα).
Από καιρού εις καιρον παρόμοιες συσκευές φέρνει και το Lidl γύρω στα 35 Ε.

Ευχαριστώ φίλε. Υπάρχουν κάπου οδηγίες για το πως δουλεύει αυτό ?

Δηλαδή θα μπορώ να αλλάζω το κανάλι και στην δεύτερη τηλεόραση αλλά πάντα θα δείχνει και στις δύο το ίδιο ;

Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις σχετικά με τα video senders, θα πρέπει να δεις και την ποιότητα εικόνας που θα στέλνει! Δεν νομίζω αυτά των 30-50 να κάνουν σωστά την δουλειά που θέλεις. Ένα άλλο θέμα είναι οι παρεμβολές των σημάτων, το οποίο ίσως λύνεται με την χρήση sender που να δουλεύει στα 5,8GHZ.
Σου ξαναλέω δεν είμαι ειδικός, αλλά σου δίνω μερικές σκέψεις!-bye-

Οποιαδήποτε γνώμη και βοήθεια ειναι φυσικά ευπρόσδεκτη. Ας περιμένουμε να ακουσουμε και την άποψη κάποιου που ξέρει κατι παραπάνω πάνω σε αυτό το θέμα.

Εγω εχω αυτο απο τα LIDL με 30 ευρω.Απο θεμα ποιοτητας εικονας το σημα περναει απο 2 τοιχους και ειναι πολυ καλο οπως καλο ειναι και στην αλλαγη καναλιων.Θα συμφωνησω με τον S.manos ως προς το θεμα συχνοτητας που δουλευουν αυτα τα μηχανηματα.Τα πιο φθηνα συνηθως δουλευουν στα 2.4 GHZ.Σε αυτη τη συχνοτητα δουλευει το ασυρματο internet και οι φουρνοι μικροκυματων ετσι σε περιπτωση που δουλευεις κατι απο αυτα θα εχεις παρεμβολες.Σου προτεινω να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις ενα video sender που να δουλευει στα 5.8 GHZ.

Last edited:
Μέσω κάποιου ενισχυτή όπου θα συνδεόνται εκει οι τηλεοράσεις θα έχω καλό σήμα ?

Επειδή ο τεχνικός όταν μου έκανε την αρχική εγκατάστηση της νοβα κατέβασε 3 coaxial καλώδια , τό ενα πάει στον panasat και τα άλλα δυο σε ενα ενισχυτή ( ant in/out) αλλά η εικόνα στις άλλες δύο τηλεοράσεις είναι άθλια.

Για το video sender που λεγαμε παραπανω η εκπομπη σηματος γινεται ασυρματα.Το video sender το συνδεεις στον δεκτη με scart ή rca.Εχει και αισθητηρες που τους κολλας στον δεκτη για την αλλαγη καναλιων.Οσο για την εγκατασταση σου απ'οτι καταλαβα ο τεχνικος το συνδεσε ετσι ωστε να βλεπεις εικονα απο το δεκτη μεσω του δικτυου της κεραιας.Αν ειναι ετσι δοκιμασε στο δεκτη να αλλαξεις το καναλι rf out.Δοκιμασε το CH36 ή οποιο δεις καλυτερο.

.Οσο για την εγκατασταση σου απ'οτι καταλαβα ο τεχνικος το συνδεσε ετσι ωστε να βλεπεις εικονα απο το δεκτη μεσω του δικτυου της κεραιας.Αν ειναι ετσι δοκιμασε στο δεκτη να αλλαξεις το καναλι rf out.Δοκιμασε το CH36 ή οποιο δεις καλυτερο.

Φίλε επειδη είμαι ψιλοάσχετος σε αυτά τα θέματα για να σου δώσω να καταλάβεις, Η συγκεκριμένη συσκευή όπως σου είπα στην οποία καταλήγουν τα
coaxial καλώδια συνδεται μέσω scart me ton panasat .....
Επίσης απο κάτω έχει 8 μικρά διακοπτάκια , ο τεχνικός έχει στο ON το 1ο και το 8ο. Αλλά όπως σου είπα η εικόνα είναι άθλια.
Για να καταλαβεις αυτό που ζητώ είναι να βλέπω καθαρή εικόνα και στην δευτερη τηλεοράση μου και να δείχνει ακριβώς το ίδιο κανάλι που δείχνει και η 1η.

Ευχαριστώ φίλε. Υπάρχουν κάπου οδηγίες για το πως δουλεύει αυτό ?

Δηλαδή θα μπορώ να αλλάζω το κανάλι και στην δεύτερη τηλεόραση αλλά πάντα θα δείχνει και στις δύο το ίδιο ;

´Ρίξε μια ματιά στα χαρακτηριστικά των διάφορων μηχανημάτων στο link που έβαλα, μπορείς να αλλάζεις κανάλι στην δεύτερη TV γιατί κάποια από τα μηχανάκια αυτά μεταφέρουν και το σήμα του τηλεκοντρόλ στον αποκωδικοποιητή που έχεις στο άλλο δωμάτιο. Μιλάμε πάντα βέβαια ότι και οι 2 TV θα βλέπουν το ίδιο κανάλι... Η ποιότητα εικόνας λογικά θα είναι καλύτερη από αυτή που πέρνεις μεσω του ενισχυτή της κεραίας.

Φίλε επειδη είμαι ψιλοάσχετος σε αυτά τα θέματα για να σου δώσω να καταλάβεις, Η συγκεκριμένη συσκευή όπως σου είπα στην οποία καταλήγουν τα
coaxial καλώδια συνδεται μέσω scart me ton panasat .....
Επίσης απο κάτω έχει 8 μικρά διακοπτάκια , ο τεχνικός έχει στο ON το 1ο και το 8ο. Αλλά όπως σου είπα η εικόνα είναι άθλια.
Για να καταλαβεις αυτό που ζητώ είναι να βλέπω καθαρή εικόνα και στην δευτερη τηλεοράση μου και να δείχνει ακριβώς το ίδιο κανάλι που δείχνει και η 1η.

Δε θα επιχειρήσω να κατανοήσω το σύστημά σου αλλά θα προσπαθήσω να σου μεταφέρω τη δικιά μου εμπειρία, και ίσως να μπορέσεις να κατανοήσεις το δικό σου πρόβλημα!

Για να έχεις τη βέλτιστη ενσύρματη αναμετάδοση πρέπει να έχεις τα παρακάτω:

1. Δορυφορικό αποκωδικοποιητή με έξοδο RF ή RF modulator (που πιθανώς έχεις εσύ). Αν χρησιμοποιείς την RF έξοδο του αποκωδικοποιητή σου τότε μπορείς να διανέμεις το σήμα SAT σε συχνότητα UHF, δηλαδή στο εύρος συχνοτήτων της επίγειας τηλεόρασης (21-69). Σε αυτή τη περίπτωση το σήμα RF σου είναι μεν ικανοποιητικής ποιότητας αλλά ο ήχος δυστυχώς είναι μονοφωνικός. Αν χρησιμοποιήσεις ένα RF modulator τότε μέσω της scart του αποκωδικοποιητή στέλνεις το σήμα προς μετατροπή σε UHF συχνότητα όπως ακριβώς παραπάνω. Τα περισσότερα RF modulator είναι και αυτά μονοφωνικά ώς προς την έξοδό τους αλλά υπάρχουν και ορισμένα στερεοφωνικά που όμως στοιχίζουν αρκετά παραπάνω!
2. Ομοαξονικό καλώδιο το οποίο "φεύγει" από την RF έξοδο του αποκωδικοποιητή ή του modulator, που αναλύσαμε παραπάνω και πηγαίνει στον μείκτη-ενισχυτή. Στη συνέχεια του ενισχυτή φεύγουν τα ομοαξονικά καλώδια για κάθε τηλεόραση ή διακλαδίζονται αναλόγως Η λύση αυτή που στέλνει το UHF σήμα πίσω στον μείκτη-ενισχυτή είναι σαφώς καλύτερη από την απευθείας σύνδεση προς τις τηλεοράσεις για τον ευνόητο λόγο πως στην πρώτη περίπτωση ενισχύεται, ενώ στην δεύτερη όχι.
3. Τέλος όταν χρησιμοποιούμε πρίζες πρέπει απαραιτήτως να είναι κατάλληλες δηλαδή διελεύσεως ή τερματικές και με την κατάλληλη μικροενίσχυση. Το ίδιο πρέπει να προσέχουμε και με τις διακλαδώσεις οι οποίες πρέπει να εχουν πάντα την κατάλληλη ενίσχυση. Οι πρίζες και οι διακλαδωτές τις περισσότερες φορές ευθύνονται για την καλή ή κακή λήψη αλλά αν δεν ικανοποιούνται το 1 και το 2 δύσκολα θα δεις καλή εικόνα στις τηλεοράσεις σου.

Μεγάλες αποστάσεις και κυρίως μεγάλα οριζόντια αναπτύγματα στα ομοαξονικά καλώδια καταστρέφουν σταδιακά το σήμα!

Αν πάντως έχω καταλάβει καλά τη δικιά σου συνδεσμολογία τότε θα λύσεις το πρόβλημά σου με την παρεμβολή ενός ενισχυτή γραμμής που θα παρεμβάλεται ανάμεσα στην έξοδο του modulator και των τηλεοράσεών σου.

Η αλλαγή των καναλιών εξ αποστάσεως μπορεί να γίνει μέσω IR sender, που είναι αντόστοιχα των video sender αλλά με μεγαλύτερες ανοχές στις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες ή μέσω ανεξάρτητου τηλεκοντρόλ με πομπό και δέκτη RF (βλ. Marmitek)

Last edited: