NOVABOX HD PVR 865 diseqc και SAT INPUT DUPLEXER

atevagge1983

New member
29 January 2011
8
Καλησπερα .γνωριζω το πακετο νοβα με τον HD PVR 865 απο το διπλο lnb κατεβαινουν 2 καλωδια. 1) Να ρωτησω μπορουν αυτα τα δυο καλωδια να συνδεθουν σε ενα diseqc για να γινει ενα καλωδιο ?
2) Επειτα αυτο το ενα καλωδιο να συνδεθει σε ενα SAT INPUT DUPLEXER για να παρει και το επιγειο τηλεοπτικο σημα?
και
3) στην τελικη μπριζα που θα ειναι διαχωριστικη tv-sat στην εξοδο τv να λειτουργουν κανονικα τα επιγεια και στην εξοδο sat να βαλω ενα diseqc που να κανει το ακριβως αντιθετο δηλαδη το 1 καλωδιο να γινουν 2 ωστε να κουμπωθουν στον δεκτη pvr
Σας δινω και σε παρασταση τι θελω να κανω.. Θα λειτουργησει το συστημα. περιμενω τι πολιτιμες γνωσεις σας
ddddi.png

Οι δύο έξοδοι του LNB δε μπορούν να συνδεθούν σε ένα καλώδιο. Ο λόγος ύπαρξης δύο αυτόνομων γραμμών στους PVR δέκτες είναι για να έχεις απόλυτη ελευθερία στο τι γράφεις. Μπορείς να δουλέψεις και με ένα καλώδιο (μία έξοδο του LNB) αλλά τότε όταν γράφεις θα μπορείς να δεις μόνο προγράμματα του ίδιου τεταρτημόριου φάσματος (loopthrough σύνδεση των δύο tuner). Αυτά ισχύουν γενικά για δέκτες PVR με δύο tuner, δε ξέρω ειδικά για το Nova PVR αν υποστηρίζει loopthrough σύνδεση των δύο tuners. Αν δεν υποστηρίζει, τότε με ένα καλώδιο όταν γράφεις θα μπορείς ταυτόχρονα να δεις κανάλια μόνο του ίδιου αναμεταδώτη.

Το επίγειο μπορείς να το περάσεις από το ίδιο καλώδιο με combiner/decombiner.

Big red Δεν εχω καταφερει να βρω αυτο το μηχανημα που να φερνει το δορυφορικο σημα απο ενα καλωδιο και να το καταληγει σε δυο ωστε να κουμπωσει στον δεκτη οποτε δεν συνεχισα.
Αν μπορεισ ψαξε κατι αναλογο.
Το αντιθετο δηλαδη που κανει ενα κλασσικο diseqc

Με ενδιαφέρει γιατί στην πολυκατικοία που μένω έχουμε κεντρική εγκατάσταση δορυφορικού πιάτου.:music-smiley-005:
Πιάτο κ´κεραία μαζί κατεβαίνουν από 1 καλόδιο...
Εγώ θέλω να βάλω τον PVR κ' να τον ενώσω έτσι...αποφεύγοντας τις περιτές τρύπες....:chinscratch:
Έχουμε κανέναν τεχνικό εδώ μέσα να μας βοηθήσει???:huh2:
(εννοήται ότι θα βάλω άλλο δεύτερο πιάτο)....

Δεν θα μπορεις να γραφεις και να βλεπεις αλλο καναλι
Θελει οπωσδηποτε και δευτερο καλωδιο στο δευτερο tuner
Στο μελλον θα χρειαστει και αλλα 2 καλωδια και QUAD LNB για καποιες αλλες υπηρεσιες

Απο ένα καλώδιο για να κατεβάσεις δύο LNB χρειάζεσαι ένα stacker και destacker.
Άλλη λύση είναι η unicable που είναι άσχετη με αυτό που συζητάμε, όμως και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να περάσεις και το επίγειο σήμα.

Re: Απάντηση: NOVABOX HD PVR 865 diseqc και SAT INPUT DUPLEXER

Απο ένα καλώδιο για να κατεβάσεις δύο LNB χρειάζεσαι ένα stacker και destacker.
Άλλη λύση είναι η unicable που είναι άσχετη με αυτό που συζητάμε, όμως και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να περάσεις και το επίγειο σήμα.

stacker/destacker δε παίζει με απλό δορυφορικό καλώδιο. Χρειάζεται καλώδιο που να αντέχει ως τα 3,5GHz χωρίς μεγάλες απώλειες.

To unicable θέλει υποστήριξη από το δέκτη, και οι δέκτες της Nova δεν έχουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVABOX HD PVR 865 diseqc και SAT INPUT DUPLEXER

stacker/destacker δε παίζει με απλό δορυφορικό καλώδιο. Χρειάζεται καλώδιο που να αντέχει ως τα 3,5GHz χωρίς μεγάλες απώλειες.

Παντως αυτο που εχω εγω παιζει τελεια και με απλο καλωδιο σε VU+ DUO
με μοτερ moteck2100...

http://www.johansson.be/en/products/SFU/DST/SDS/9640KIT.html

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NOVABOX HD PVR 865 diseqc και SAT INPUT DUPLEXER

Παντως αυτο που εχω εγω παιζει τελεια και με απλο καλωδιο σε VU+ DUO
με μοτερ moteck2100...

http://www.johansson.be/en/products/SFU/DST/SDS/9640KIT.html

Σε ευχαριστώ φίλε μου...:grinning-smiley-043
Με βγάζεις από μεγάλο μπελά...

Που είναι κανένας τεχνικός να μας επιβεβαιώσει ότι όντως θα δουλεψει με την γ0βα???

Endiaferon I kouventa sas mono pou epeidei den gnwrizw Kai polla tha ithela tin sunvouli sas menw sto exwteriko exw to pvr 865 tis nova Kai menw se ena ktirio to opio exei satellite alla me mono kalwdio to klasiko diladi Gia toys aplous apokodikopioites to provlima einai oti apagwreytai genikos I topothetisi prwswpikou piatou safws den gnwriza to provlima me ta dyo kalwdia Moore loipon Na Kanw Kati mesw mias syskeyis I otidipote allo .stin teliki den me endiaferi toso I taytoxroni engrafi Kai parakolouthisi diaforetikou programatos Na katevasw ta kanalia proexei auti tin stigmi . I apantisi sas tha einai an oxi swtiria toulaxiston diafotistiki .ΥΓ: καιγωμαι.... :)

Endiaferon I kouventa sas mono pou epeidei den gnwrizw Kai polla tha ithela tin sunvouli sas menw sto exwteriko exw to pvr 865 tis nova Kai menw se ena ktirio to opio exei satellite alla me mono kalwdio to klasiko diladi Gia toys aplous apokodikopioites to provlima einai oti apagwreytai genikos I topothetisi prwswpikou piatou safws den gnwriza to provlima me ta dyo kalwdia Moore loipon Na Kanw Kati mesw mias syskeyis I otidipote allo .stin teliki den me endiaferi toso I taytoxroni engrafi Kai parakolouthisi diaforetikou programatos Na katevasw ta kanalia proexei auti tin stigmi . I apantisi sas tha einai an oxi swtiria toulaxiston diafotistiki .ΥΓ: καιγωμαι.... :)

Κατ' αρχάς γράφουμε Ελληνικά. Η πιο απλή λύση είναι να βάλεις ένα
2 way splitter πίσω από τον δέκτη για να κάνεις όσο πιο απλά την δουλειά σου. Να ξέρεις όμως ότι θα έχεις περιορισμούς στις εγγραφές σου.

Μάλιστα , τόσο απλά ! Ευχαριστώ πολύ για την Βοήθεια και τέλος τα αγγλικά απο σήμερα .:)

SOS: Γεια σας και πάλι και sorry για το πρωηγουμενο post δεν ήξερα ! Όμως έχω ένα καινούργιο θέμα με το pvr 865 της nova μόλις σήμερα μετακομησα σε καινούργιο κτίριο και το pvr δεν πιάνει σήμα έχω τοποθετήσει 2way splitter και σήμα μηδέν ήρθε ένας τεχνικός και προσπάθησε ως εξής τοποθετησε το ένα απο τα δυο καλώδια στο pvr και το άλλο σε ένα μηχάνημα με οθόνη το οποίο απο ότι καταλαβαίνω διαβάζει σήμα γενικώς ,έτσι έπιασε σήμα και κατέβασε τα κανάλια στην πορεία ξεσυνδεσε το καλωδιο απτό μηχάνημα και το συνδεσε πίσω στο pvr συνεχηζωντας να παίζει τα κανάλια αλλά τελικώς όχι όλα. Στην προσπάθεια μου να τα βρω έχασα και ότι σήμα είχα (εδώ γελατε) λοιπόν ο μάστορας έβαλε το άλλο απλού τύπου receiver με άλλη κάρτα nova να δουλέψει και δούλεψε οπότε απο ότι μου είπε ο ίδιος θα χρειαστω ένα δικό μου πιάτο το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο και λόγο θέσης μπαλκονιου αλά και κανονισμού του κτιρίου . Σημείωση στο προηγούμενο κτίριο έπαιξε κανονικά όλα τα κανάλια όπως μου είπατε με το 2 way splitter ! Αυτή είναι η ιστορία μου στα u.a.e αν υπάρχει κάποιος γνωστής και καταλαβαίνει τι μπορεί να συμβαίνει θα το εκτιμούσα να με ενημερώσει !