Νούμερα.....γκρί πανιά , αποφάσεις

13 March 2007
684
Βόλος
Αναλόγος με τα οικονομικά μου, αλλα και την οικονομία είμαι ανάμεσα σε 2 προβολείς...
Θα έλεγα οτι ο ένας τήνει προς high-end και ο άλλος προς low-end.

Sony VPL-HW10 και Sanyo PLV-Z700

Στον Sony σε 110" με φούλ ζούμ, και πανί 0.8 gain, το Calc Pro μου δίνει 38nits.

Στον Sanyo PLV-Z700, σε 110" με φούλ ζούμ, και πανί 0.8 gain, το Calc Pro μου δίνει 42nits.

Αυτά σαν αριθμοί...τι μας λένε; Να υποθέσω ότι ειναι λίγα τα 38nits;
Είναι λάθος λοιπόν η ιδέα μου να χρησιμοποιήσω γκρί πανί για καλύτερα μαύρα; Για ρίχτε καμμία γνώμη.

Εγω πιστεύω ότι το κέρδος μου εαν πάρω τον sanyo + γκρι πανί είναι μεγαλύτερο...αλλα τι πιστεύετε και για τον sony;

Υπάρχουν οικονομικά γκρί πανια; Γιατι κάτι stewart είναι μάλλον εκτώς για εμένα.

Ξεκίνα / Αποφάσισε προβολέα και μετα αποφασίζεις για πανί.

Η αντίστροφη ή ''παράλληλη'' λογική μόνο να σε μπλέξει μπορεί.

Με αυτά τα nits ξέχασέ τα γκρι πανιά, εκτός αν λογαριάζεις κάθε 200 ώρες να αλλάζεις λάμπα. Με αυτά τα δεδομένα ένα πανί με gain 1.0, 1.2 είναι ό,τι πρέπει. Μην ξεχνάς ότι, αν είναι σωστά αυτά τα νούμερα, τα 38 και 42nits μετά από 300-400 ώρες θα είναι 20-25% κάτω.

Υπάρχει οικονομικό θέμα να κοιτάξεις για κάποιον φωτεινό DLP;
Όπως αυτόν;
http://www.optomaeurope.com/project...enu=HC&PTypedb=Home Entertainment&PC=HD800XLV

Από οθόνη για τι budget μιλάμε.
Ανάλογα τις ίντσες μπορεί και να σου βγαίνει και καμιά Stewart (λέμε τώρα γιατί στις 110'' μάλλον είσαι όντως εκτός).

Βασικά εαν οι δουλειές πάνε καλά με βλέπω για 2000 ευρώ budget , προβολέα και πανί. Μάλλον θα καταλήξω σε sony + "κάποιο πανί" :P
Α, όσο αφορά το μέγεθος.... ειλικρινά το 110'' μπορεί και να μην μου κάνει δουλειά... 130 θα ήταν τέλειο....
Είναι και κάπως ψυχολογικό το όριο των 2k , δεν έχω ξαναχαλάσει τόσα για homecinema :)
Βέβαια εαν δεν πάνε καλα οι δουλειές το budget θα πέσει σε 1300-1100 ευρώ, δηλαδή σχεδόν απίθανο να πάρω fullhd, όπου και... μπορει να μην πάρω καν προβολέα.. (αχ μου έχει λείψει!)
(Μην αλλάξω γνώμη και κλείσω καμια αυστραλία για το καλοκαίρι δλδ...)

Last edited: