Nvidia CUDA εναντιων ATI Avivo

deoxygen

New member
6 January 2010
25
Αθηνα
Για τους πιο ψαγμενους στο σαιτ, εχει σημασια ποιο ειναι καλυτερο για HTPC κι αν ναι, γιατι;

Με αλλα λογια, εχει σημασια τι καρτα θα επιλεξουμε για ενα HTPC ή οχι;

Τι διαφορά έχει η ατι απο την nvidia?Στα 30ε που δέν υπάρχει 5χχχ σειρά ποια κάρτα είναι καλή?

Δέν έχω ενισχυτή και δεν σκοπεύω να αγοράσω...Οπότε 4550 μιά χαρά κάνει σωστά?

Κάτι ακόμα. η 9800gt τι διαφορά έχει με την 4550 για παράδειγμα?
για htpc χρήση.

Κάτι ακόμα. η 9800gt τι διαφορά έχει με την 4550 για παράδειγμα?
για htpc χρήση.

Είναι ουσιαστικά θέμα Nvidia vs. Ati.

Οι Ati κάθονται καλύτερα στις ρυθμίσεις, και λέγεται ότι έχουν και καλύτερη εικόνα.

Δέν έχω ενισχυτή και δεν σκοπεύω να αγοράσω...Οπότε 4550 μιά χαρά κάνει σωστά?

4550 Μια χαρα, την εχω σε HTPC. Ασε τις NVidia 9χχχ για αυτη τη δουλεια.

Αγορασε μια με παθητικη ψυξη - χωρις ανεμιστηρακι (για το θορυβο), αλλα βαλε μεγαλα ανεμιστηρια στο κουτι γιατι το καλοκαιρι η Ελλαδα δεν αστειευεται....

Εδώ μπορείς να δεις ποια κάρτα είναι η καλύτερη και κατά πόσο. (κοίτα στο total score)

picture

Απορω πως συγκρινετε μια εταιρια με το ονομα της nvidia σταθεροτητα - ποιοτητα κατασκευης με τους χθεσινους και την προχειροτητα (ati)

Ειναι παγκοσμιως γνωστο οτι τα περισσοτερα προβληματα ασυμβατοτητας υλικου και μετριους drivers τα εχουν οι Ατι

Αυτο πληρωνεις στην nvidia :grandpa:

Απορω πως συγκρινετε μια εταιρια με το ονομα της nvidia σταθεροτητα - ποιοτητα κατασκευης με τους χθεσινους και την προχειροτητα (ati)

Ειναι παγκοσμιως γνωστο οτι τα περισσοτερα προβληματα ασυμβατοτητας υλικου και μετριους drivers τα εχουν οι Ατι

Αυτο πληρωνεις στην nvidia :grandpa:

Όταν η ΑΤΙ είχε τα τσιπάκια γραφικών της σε όλους τους x86 servers, η Nvidia δεν είχε ιδρυθεί. Ποιός είναι ο χθεσινός;

Για να ξεστραβωθεί και φτιάξει κάρτα της προκοπής η nvidia έπρεπε να αγοράσει τη θρυλική 3DFX και να πάρει όλες τις πατέντες της.

Αυτά για την ιστορία...

Σήμερα δεν πρέπει να κυκλοφορεί πιο buggy πρόγραμμα από τους Catalyst. Μάλιστα σε κάθε έκδοση χειροτερεύει...

Μάλλον η εξαγορά από την AMD δεν τους έκανε πολύ καλό.

Αν και τα τελευταία χρόνια είμαι χρήστης nvidia (τυχαία? δεν ξέρω, πάντως χωρίς προβλήματα), από τα γραφόμενα εδώ αλλά και από τα διάφορα reviews που διαβάζω, συμπεραίνω ότι αυτή τη στιγμή η ΑΤΙ έχει το καλύτερο hardware και ταυτόχρονα το χειρότερο software / drivers... Οι 5ΧΧΧ απλά δεν παίζονται σε επιδόσεις, κατανάλωση κλπ, αλλά τα περισσότερα θέματα "έχω αυτό το πρόβλημα με χρήση ΑΤΙ" ακολουθούν κουβέντες "τι έκδοση driver έχεις? Βάλε τους προηγούμενους, βάλε τους επόμενους, περίμενε τους μεθεπόμενους" κλπ...