nVidia GeForce 750/750Ti

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Παρουσιαστήκαν οι nVidia GeForce 750/750Ti

NVIDIA_GeForce_GTX_750_Class_F_575px.jpg

Σίγουρα μας ενδιαφέρουν καθώς είναι και οι δύο κάρτες χαμηλής κατανάλωσης (δεν έχουν καν εξάπινο για έξτρα ρεύμα)
Στην κατηγορία κατανάλωσης της ATI 7750 και nVidia 640 δηλαδή
Ότι πρέπει για συστήματα μικρής κατανάλωσης και HTPC
Αν και άποψή μου η 750Τι είναι η ενδιαφέρουσα περίπτωση περισσότερο και λόγο δύναμης και μνήμης, ενώ η 750(σκέτο χωρίς Τι) πιθανά δεν αλλάζει κάτι.

O Ganesh τις κάνει τέστ σε madVR εδώ
http://www.anandtech.com/show/7764/the-nvidia-geforce-gtx-750-ti-and-gtx-750-review-maxwell/8

Τώρα εγώ έχω τις απορίες μου λ.χ. Γιατί δε χρησιμοποιούν Catmull-Rom στο downscaling ?

Αλλά πρώτο τεστ είναι
Έχουν και κάποια Bugs ακόμα οι drivers
Άρα αναμονή για την ώρα, και σύντομα θα ξέρουμε τι παραπάνω μπορούν να μας προσφέρουν σε μικρής κατανάλωσης συστήματα :-)

Σε μικρης καταναλωσης συστηματα, τι παραπάνω θεμα από τις onboard;

Ενδιαφερον καρτουλα.
Παντως στο τεστ του madvr μαλλον κατι δεν παει καλα.
Στη δικη μου GT650 με Chroma και image upscaling -> Jinc 4 με anti-ringing filter και Image downscaling -> Catmull-Rom με anti-ringing filter, σε exclusive mode, δεν εχω dropped frames.

Re: Απάντηση: nVidia GeForce 750/750Ti

Ενδιαφερον καρτουλα.
Παντως στο τεστ του madvr μαλλον κατι δεν παει καλα.
Στη δικη μου GT650 με Chroma και image upscaling -> Jinc 4 με anti-ringing filter και Image downscaling -> Catmull-Rom με anti-ringing filter, σε exclusive mode, δεν εχω dropped frames.

Γενικά ο Ganesh στου anand το κουτούκι δε μας τα λέει και τόσο καλά τον τελευταίο καιρό. Λ.χ. για haswell βλέπαμε τεστ ένα χρόνο πριν βγουν, για kaveri ακόμα δεν είδαμε δοκιμές. Ενώ και κάποιες επιλογές εδώ είναι σα να ήταν για να κολακέψουν την 750.

Οντως. Αυτα που δοκιμασε με την 750, παιζουν ανετα και με την 4600 του haswell (στο madvr) :ernaehrung004:

Σε μικρης καταναλωσης συστηματα, τι παραπάνω θεμα από τις onboard;

Δεν υπάρχει CPU/APU με τόσο δυνατή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ,
Και δε θα υπάρξει για χρόνια
Άρα είναι πρώτης τάξης upgrade, για madVR και για λίγο gaming

Τρομερός λόγος απόδοσης/κατανάλωσης. Ό,τι πρέπει γι'αυτούς που ζητάνε το κάτι παραπάνω απ'το htpc τους (επιθετικά σεταρισμένος madvr, gaming) και ταυτόχρονα να παραμένει htpc.
Πιστεύω θα βγουν και με καλύτερα/πιο αθόρυβα συστήματα ψύξης απ'της reference.

Last edited:
Για (σοβαρό) gaming δε νομίζω ότι κανει οιοδήποτε htpc / low power σύστημα.

Οποτε μένει μονο o madVR (εκει πήγαινε και η ερωτηση μου - μιας και δεν εχω ασχοληθεί καθόλου).

Για να παιξεις καλά με τον madVR (όχι υπερβολλές που οδηγούν και σε πολύ ''τεχνητή'' εικόνα - να το πω χοντρικά), θες καταρχήν αναγκαστικα vga; Δεν αρκεί ενας δυνατός 4core CPU;

Αν ναι, τι κατηγορία VGA θες δλδ;

Ο Χρηστος λεει πχ ότι με την 4600 της intel παίζει; Θεμε παραπάνω;

Για (σοβαρό) gaming δε νομίζω ότι κανει οιοδήποτε htpc / low power σύστημα.

Οποτε μένει μονο o madVR (εκει πήγαινε και η ερωτηση μου - μιας και δεν εχω ασχοληθεί καθόλου).

Για να παιξεις καλά με τον madVR (όχι υπερβολλές που οδηγούν και σε πολύ ''τεχνητή'' εικόνα - να το πω χοντρικά), θες καταρχήν αναγκαστικα vga; Δεν αρκεί ενας δυνατός 4core CPU;

Αν ναι, τι κατηγορία VGA θες δλδ;

Ο Χρηστος λεει πχ ότι με την 4600 της intel παίζει; Θεμε παραπάνω δλδ;

θες διάβασμα :deal:

Ο madVR έχει πολλούς διαφορετικούς αλγόριθμους για scaling κ.ο.κ.
Ανάλογα με τη δύναμη του cpu/gpu Μπορείς να τρέξεις περισσότερα μαθηματικά και καλύτερα φίλτρα

Κοίτα εδώ κάποιοι παίζουν παιχνίδια με ενσωματωμένες κάρτες, με τη συγκεκριμένη ακόμα καλύτερα.
Δεν είπαμε να βαλεις Ultra detail.

Ναι, ρε παιδι, τα ξέρω αυτά.

Μια εικόνα χοντρικά των απαιτήσεων του madvr θέλω.

Γιατι, υποθετω - ας με διορθώσει ο Χρήστος που έχει ασχοληθεί, ότι από ένα σημειο και πέρα, ότι και ''παραπανω'' να του βάλεις (σε φίλτρα ή ρυθμίσεις τους) τελικά θα χαλάς και δεν θα φτιάχνεις την εικόνα.

Συριε, για μενα τουλαχιστον ειναι ψιλοξεκαθαρο. Με τα μεχρι τωρα extreme settings που εχει ο οδηγος του madvr εδω, παιζουν κανονικα με την 4600 του haswell.
Με την gt650 που εχω στο αλλο htpc, πηγα ενα βημα ακομα, μικρο, αλλα πηγε.
Απο εκει και περα, η εικονα τουλαχιστον, δεν θελει κατι αλλο IMO.

Σαφής :)

Και με CPU (ακομα και δυνατή) δεν γίνεται τπτ από δαύτα;

Απάντηση: Re: nVidia GeForce 750/750Ti

Σαφής :)

Και με CPU (ακομα και δυνατή) δεν γίνεται τπτ από δαύτα;

To htpc με την gt650 εχει παλια τετραπυρηνη cpu στα 3ghz με 4 μνημη ddr2. Αυτο σηκωνει τα λιγο πιο "δυνατα" σετ στο madvr, απο το καινουργιο που φοραει μεγαλυτερο i5 4670 haswel στα 3.8 με 8 μνημη ddr3 xdp.
Οπως καταλαβαινεις, το νεο-μικρο ειναι πολυ πιο δυνατο σε επεξεργαστικη ισχυ απο το παλιο.
Αν θες περισσοτερα, εχω γραψει αναλυτικα στο θεμα εδω κι εδω #742->.

Μαλιστα, αρα τραβαει αρκετά από την gpu (το ποσο ακριβώς - την αναλογια cpu / gpu δλδ - δεν το ξέρουμε)

Ειμαι περίεργος τι θα κανει με τον i5 / 2.5 + 6630Μ του MacMini

Εκτος αν καταλήξω να στησω τα i7 + 770 που εχω ακουμα στα κουτια τους :p