nvidia Geforce 7600GS dvi σε hdmi σε hdtv!

cowlman

New member
10 June 2008
54
εχω μια samsung 32αρα HD ready .Συνδεω την καρτα γραφικων με adaptora απο dvi σε hdmi στην τηλεοραση. Ρυθμιζω οτι η εξοδος θα ειναι TV και οχι Monitor και επιλεγω αναλυση 720p η 1080i στα 50 ή 60hz που υποστηριζει η τηλεοραση.

Το προβλημα ειναι οτι η πιοτητα του δεσκτοπ δεν ειναι καλη ειδικα στο κειμενο , τα εικονιδια , γενικα δεν εχει καθολου καλη ευκρινια. Ακομη εβγαινε το desktop εκτος οριων σε οποιαδηποτε αναλυση.

Tι εχετε να προτεινετε σαν λυση ????

Επειδή παιδεύτηκα καιρό με αυτό τελικά μου είπαν οι εμπειρότεροι πως συνδέοντας PC με LCD TV μέσω HDMI δεν θα πάρεις ποτέ τέλεια εικόνα αν η TV σου δεν υποστηρίζει 1:1 pixel mapping από την HDMI.
Έχω κι εγώ 32άρα SONY και ήμουν έτοιμος για αλλαγή κάρτας γραφικών.
Βέβαια η εικόνα στις ταινίες και τα .mkv είναι πάρα πολύ καλή αλλά τα γράμματα είναι χάλια ενώ χάνεις και οθόνη.
Μόνη λύση τελικά είναι η χρήση καλωδίου VGA και έτσι θα δώσεις στην TV σου ανάλυση 1360x768 και η εικόνα θα είναι όπως σε μια LCD οθόνη για PC.
Δες αν έχει VGA D-Sub υποδοχή η TV σου.

Επειδή παιδεύτηκα καιρό με αυτό τελικά μου είπαν οι εμπειρότεροι πως συνδέοντας PC με LCD TV μέσω HDMI δεν θα πάρεις ποτέ τέλεια εικόνα αν η TV σου δεν υποστηρίζει 1:1 pixel mapping από την HDMI.
Έχω κι εγώ 32άρα SONY και ήμουν έτοιμος για αλλαγή κάρτας γραφικών.
Βέβαια η εικόνα στις ταινίες και τα .mkv είναι πάρα πολύ καλή αλλά τα γράμματα είναι χάλια ενώ χάνεις και οθόνη.
Μόνη λύση τελικά είναι η χρήση καλωδίου VGA και έτσι θα δώσεις στην TV σου ανάλυση 1360x768 και η εικόνα θα είναι όπως σε μια LCD οθόνη για PC.
Δες αν έχει VGA D-Sub υποδοχή η TV σου.

oλα αυτα γινονται γιατι θελω να παρω μια philips 1080p και δεν εχει vga θυρα. αρα το θεμα ειναι της TV , αν υποστηριζει 1:1 ? τι καρτα γραφικων εχεις εσυ? και πως μπορς να βρω ποιες TV to υποστηριζουν?

Από όσο έχω ψάξει είναι θέμα καθαρά TV.
Εγώ έχω ΑΤΙ3450 και ακριβώς το ίδιο έχει φίλος με παλιότερη ΑΤΙ σε 26άρα SONY.
Κάπου είχα πετύχει μια λίστα με τέτοιες TV στο avsforum.Αν βρω κάτι θα στο ποστάρω.
Συνήθης κανόνας για υποστήριξη 1:1 pixel mapping από PC με HDMI είναι η TV να είναι τουλάχιστον 40" και να έχει panel 1920x1080.
Επίσης κοιτάζοντας λίγο το site της SONY μερικά από τα καλά μοντέλα έχουν ένα χαρακτηριστικό που το λένε HDMI PC που ίσως είναι αυτό που θέλουμε.