nVidia και αναπαραγωγή video

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
755
Πρόσφατα αποφάσισα να στήσω ένα "νέο" HTPC από διάφορα ανταλακτικά που είχαν περισσέψει για προβολή ταινιών σε ένα δεύτερο δωμάτιο. Υπήρχε τροφοδοτικό, μητρική, επεξεργαστής(2πυρινος στα 3giga) μπόλικες 800αρες μνήμες και μερικοί σκληροί σε ανενεργία. Οπότε μου έμενε να πάρω μια κάρτα γραφικών και το pc θα ήταν έτοιμο. Αποφάσισα να πάρω μια φθηνή καθώς δεν είχα σκοπό να παίζω παιχνίδια και όλη την δουλειά την κάνει ο επεξεργαστής κατά την αναπαραγωγή video. Έτσι πήρα την 8400 GS με παθητική ψύξη για να είναι και αθόρυβο το όλο σύστημα.

Όλα καλά λοιπόν και αφού στήθηκε όλο το σύστημα όταν πήγα να κάνω την πρώτη προβολή απογοήτευση!!!!!!
Το μαύρο κατά την αναπαραγωγή ήταν γκρι και τα χρώματα όλα θαμπά χωρίς καμία ζωντάνια και contrast!! Δοκίμασα με διάφορους players (km, vlc ...) αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Άλλαξα οθόνες, ΤVs, σύνδεσα τον προτζέκτορα και δοκίμασα όλες τις εξόδους της κάρτας αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο...
Έχω στήσει αρκετά pc αλλά ποτέ δεν μου είχε παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα και μου φαίνεται πως υπεύθυνη είναι η κάρτα γραφικών. (Έχω πάρα πολλά χρονια να χρησιμοποιήσω nVIDIA).Τι μπορεί να φταίει; (να σημειώσω πως έχουν εγκατασταθεί οι τελευταίοι drivers και λειτουργικό win7 ultimate 32bit)

Όπως το περιγράφεις ακούγεται σαν λάθος επιλογή στα levels (video levels vs. PC levels).

Ψάξε για κάτι τέτοιο στις ρυθμίσεις της Nvidia..

Με τι codec παίζεις; Κάποια codecs όπως π.χ. ο CoreAVC pro έχουν και δικές τους ρυθμίσεις για τα levels.