O ALPHA δείχνει 16:9 !

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
Το τοπίο φαίνεται να αλλάξει επιτέλους προς το 16:9 από τα ελεύθερα κανάλια. Αυτή τη στιγμή βλέπω το "πουλί πάνω στο σύρμα" σε 16:9 μέσω nova στον ALPHA.

Το τοπίο φαίνεται να αλλάξει επιτέλους προς το 16:9 από τα ελεύθερα κανάλια. Αυτή τη στιγμή βλέπω το "πουλί πάνω στο σύρμα" σε 16:9 μέσω nova στον ALPHA.

μονο που δεν γυριζει αυτοματα η tv σε 16:9-οπως κανει με το σκαι για παραδειγμα....

Ναι, πλάκα έχει με τους συνηθισμένους γιγαντιαίους υπότιτλους... :flipout: :flipout: :flipout:

Έχουν ξαναπροβάλει κανα-δυό φορές φέτος, όπως και στο STAR. Επίσης ΕΤ1 και ΝΕΤ έχουν παίξει αρκετές ταινίες φέτος στο αυθεντικό τους κάδρο, αλλά Letterbox...

Μακάρι να εφαρμοσθεί σε μόνιμη βάση και από τα λοιπά κανάλια..

Υ.Γ. Αυτήν την ταινία πόσες φορές την έχουν παίξει φέτος???????:BXVZCBXZ6:

Δεν είναι μόνιμο το 16/9. Άλλες εκπομπές είναι 4/3 (ειδήσεις ρεπορτάζ) και άλλες σε 16/9 (ταινίες, νέες σειρές).

Και ΕΤ1, ΕΤ3 έχω δει να εκπέμουν περιοδικά σε 16:9

Προφανώς είναι δοκιμές για ότι έρχεται.

Παρεμπιπτόντως, σε 40' Samsung, όταν βλέπω 4:3 έχω 33' διαγώνιο. :bigcry:

Η ΕΤ1 και ΕΤ3 δειχνουν συχνα προγραμμα 16:9 με συστημα PAL plus, που δινει σωστο καδρο και στα δυο ειδη τηλεορασεων (δηλαδη letterbox σε 4:3 και wide σε 16:9). Συνηθως προκειται για ντοκιμαντερ, αλλα εχω πετυχει και ελληνικο σηριαλ καθως και ζωντανες αθλητικες μεταδοσεις. Ο εξοπλισμος υπαρχει εδω και χρονια...

Ο Σκαι και το MTV εχουν μονιμα το 16:9 flag ενεργοποιημενο, ακομα και οταν δειχνουν 4:3 υλικο, κατι που συμβαινει αρκετα συχνα και προσωπικα το θεωρω τρομερα ενοχλητικο. Και δεν αναφερομαι μονο στις διαφημισεις, αλλα και σε κανονικο προγραμμα το οποιο εμφανιζεται με το ζορι "ξεχειλωμενο" μεχρι να πατησεις το κουμπι καδρου χειροκινητα.

Ο Alpha φαινεται οτι αγορασε καποια προγραμματα σε 16:9 αλλα μαλλον κανενας στην Καντζα δεν ξερει πως να ενεργοποιησει το WSS ωστε να γυριζει αυτοματα η TV σε 16:9 mode. Το ιδιο ακριβως κανει και το ψηφιακο Σπορ +, που δειχνει πολυ συχνα αγωνες ξενων πρωταθληματων σε 16:9 χωρις το καταλληλο flag

Συμπερασμα... Το 16:9 στην Ελλαδα θεωρειται αποκρυφιστικη επιστημη και ως εκ τουτου ακατανοητο ως προς την λειτουργια του

Last edited:
χθες ειδα και καποιο ψηφιακο της ΕΡΤ,οχι το αθλητικο,που εδειχνε μια ταινια σε μακροστενο καδρο και ηταν πολυ καλη η εικονα.

Συμπερασμα... Το 16:9 στην Ελλαδα θεωρειται αποκρυφιστικη επιστημη και ως εκ τουτου ακατανοητο ως προς την λειτουργια του

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Μέσα έπεσες, εδώ έχουν βγάλει DVD με λάθος flags, στην τηλεόραση το περιμένεις σωστά;

Δεν υπάρχει mode στις τηλεοράσεις που ανιχνεύεται αυτόματα το κάδρο και γίνεται αυτόματα η μετατροπή; Η δική μου έχει (το λέει αυτόματο σχήμα).
Και η παλιά (CRT ίδιας μάρκας) πάλι το είχε...

Δεν υπάρχει mode στις τηλεοράσεις που ανιχνεύεται αυτόματα το κάδρο και γίνεται αυτόματα η μετατροπή; Η δική μου έχει (το λέει αυτόματο σχήμα).
Και η παλιά (CRT ίδιας μάρκας) πάλι το είχε...

Υπάρχουν δύο ειδών αυτόματα modes στις τηλεοράσεις: αυτά που στηρίζονται αποκλειστικά στο flag που έρχεται με το σήμα της εικόνας και αυτά που με κάποιους "ειδικούς" αλγόριθμους, ανιχνεύουν για μαύρες μπάρες και πραγματοποιούν τα ανάλογα στρετσαρίσματα για προσαρμογή (κυρίως σε Philips και LG έχω δει τέτοια).

Το αναμορφικό, πάντως, χωρίς flag δεν έχω δει μέχρι στιγμής καμμία συσκευή που να το αναγνωρίζει...

Ναι, αναμορφικό δεν ανιχνεύουν (νομίζω) οι philips. Αναμορφική ήταν η εκπομπή;