Ο δικός μου πάγκος [Κατασκευή]

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

@dk31 η αρχική σκέψη για την ξυλομεγγενη ήταν οι ντιζες να γίνουν "ένα" με τα χερούλια και να βιδωνουν μέσα στο πάγκο και όχι να είναι σταθερές όπως τώρα (και τα χερούλια να βιδωνουν πάνω στη ντιζα). Όμως για αυτό τότε σκέφτηκα ότι ήθελα 14αρια χωνευτά-καρφωτα παξιμάδια και δεν έβρισκα. Έτσι την έφτιαξα με αυτόν τον τρόπο, να είναι σταθερες οι ντιζες και να βιδωνουν πάνω σε αυτές τα χερούλια. Τώρα όμως που το ανέφερες και το ξανασκεφτομαι, γίνεται......θα το δω.

@Σωφρον πολύ σωστή παρατήρηση για την μέγγενη. Στον αρχικό-αυτοσχεδιο πάγκο την είχα βιδωσει πρόχειρα πάνω στην επιφάνεια και τώρα που γύρισα ανάποδα το κόντρα πλακέ την ξαναβιδωσα πάνω στις υπάρχουσες τρύπες. Θα την τραβήξω πιο έξω.
Τα opinel μπήκαν τυχαία στον πάγκο, τακτοποιούσα τα εργαλεία, έπεσαν στα χέρια μου και απλά τα έβαλα εκεί. Όμορφο και πρακτικό το σταντ, στα υπόψιν....

Στην προηγούμενη σελίδα του παρόντος νήματος είχα παρουσιάσει τον πάγκο εργασίας που έφτιαξα πριν 3 χρόνια καθώς και το ντουλάπι με την ραφιερα για την αποθήκευση των εργαλείων. Τότε δεν είχα φτιάξει πλάτη-επιφανεια πάνω στον πάγκο καθώς υπάρχει το ντουλάπι με τα εργαλεία δεξιά του πάγκου. Όμως δεν είναι πλήρως λειτουργικό, ειδικά για κάποια εργαλεία που χρειάζονται κάποιες φορές να έχω άμεση πρόσβαση και έτσι αποφάσισα να φτιάξω μια απλή κατασκευή πάνω στον πάγκο.
Δεν χρησιμοποίησα επιφάνεια με σταντ κλπ, άλλα δύο κάθετα κομμάτια από MDF τα οποία βιδωσα πάνω στον πάγκο και παράλληλα βιδωσα 3 σανίδες για τα εργαλεία.
IMG20250502111048_015743.jpg

Πάνω σε αυτές βιδωσα 4 μαγνητικές μπάρες του Λιντλ, τις βάσεις για τα κατσαβίδια, καβιλια για μονωτικές ταινίες, μεταλλικούς γάντζους στήριξης για τα πολυεργαλεια, λεπτά κόντρα πλακέ για τη στήριξη ραφιών και μια γωνία για τις καστανιες με τα καρυδακια.
IMG20250502111159_015846.jpg

Σαν κατασκευή δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, όμως είναι πολύ λειτουργικό! Στην διπλανή ραφιερα βιδωσα και ένα σταντ για την μάσκα και τα προστατευτικά γυαλιά.
IMG20250502112807_015940.jpg

Ο πάγκος παραμένει ο ίδιος όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της προηγούμενης σελίδας εκτός της αυτοσχέδιας ξύλινης μεγγενης που την αφαίρεσα καθώς δεν την χρησιμοποιούσα.