O ελέφαντας που ζωγραφίζει!

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
τελικά μήπως από μερικά ζώα λείπει απλά η μιλιά και τίποτε άλλο!??!!?

Εαν αυτό είναι αλήθεια (που μάλλον είναι) τότε είναι απίστευτο το πόσα πράγματα δεν ξέρουμε για τη φύση, τον άνθρωπο, τα ζώα.
Εκπληκτικό!

Σε πολλά πράγματα είναι ίδια με τον άνθρωπο.
Απλά δεν έχουν φωνή και τον απαραίτητο συντονισμό στα άκρα για να το εκφράσουν.

Εδω ο Νταμπο το ελεφαντακι πεταει, στην ζωγραφικη θα κολλησουμε??:flipout:

χωρια η πλακα, σε ευχαριστω που το ποσταρες, πολυ ιδιαιτερο βιντεακι, επαθα σοκ.

Έχετε δει πως εξαναγκάζουν τα ζώα αυτά να κάνουν διάφορα "κόλπα"?
Πιστεύετε οτι του έδωσαν ένα πινέλο και ο ελέφαντας ζωγράφισε για να εκφράσει και να μοιραστεί τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του με τους "Oh my Gοt"!!!!!?
Aς τα αφήσουμε στην ησυχία τους λοιπόν!!

Απάντηση: Re: O ελέφαντας που ζωγραφίζει!

Έχετε δει πως εξαναγκάζουν τα ζώα αυτά να κάνουν διάφορα "κόλπα"?
Πιστεύετε οτι του έδωσαν ένα πινέλο και ο ελέφαντας ζωγράφισε για να εκφράσει και να μοιραστεί τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του με τους "Oh my Gοt"!!!!!?
Aς τα αφήσουμε στην ησυχία τους λοιπόν!!

Πολύ σωστά!!
Με πολυ ξύλο και βασανιστήρια.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος....

Νομίζω οτι επειδή κάποια τσίρκο χρησιμοποιούσαν τέτοιες μεθόδους, αυτό δεν συμβαίνει σε κάθε παχύδερμο που έχει εκπαιδευτεί να κάνει κάτι...

Το συγκεκριμένο ελεφαντάκι ζει στο Maetaman Elephant Camp και άρθρο του BBC news αναφέρει οτι εχει εκπαιδευτεί από καλλιτέχνες.

http://www.elephantart.com/catalog/default.php?cPath=69

http://www.snopes.com/photos/animals/elephantpainting.asp

το κακόμοιρο το σκυλάκι... θα έχει ακούσει περισσότερες φορές το "i love you" από αληθινά γαβγίσματα και θα νομίζει ούτι έτσι κάνουν τα σκυλιά!!! δράμα δράμα!

το είδα χθές και έκλαιγα...............

Last edited:

το είδα χθές και έκλαιγα...............

στο 2ο video πήγαινε με τα βελάκια δεξιά και δες τον 'πιανίστα' είναι καρτούν αλλά έχει ένα τέλειο κομμάτι για πιάνο -bye-

Συγνώμμη αλλά βλέποντας το βίντεο με τον ελέφαντα μου προκαλεί περισσότερο πόνο και άβολα συναισθήματα, παρά ευχαρίστηση και θαυμασμό. Πολύ περισσότερο όταν βλέπω το δύστυχο το ελεφαντάκι να τρέμει η μουσούδα του για να κρατήσει σταθερό το πινέλο.

Αν τα ζώα θέλουν να εκφραστούν από μόνα τους, δεν χρειάζονται εκπαίδευση. Θαυμάζω πολύ περισσότερο τις φυσικές τους αντιδράσεις από τις "εκπαιδεύσεις". Τον ρώτησαν άραγε τον ελέφαντα αν του αρέσει αυτό που τον έβαλαν να κάνει;

Re: Απάντηση: O ελέφαντας που ζωγραφίζει!

Συγνώμμη αλλά βλέποντας το βίντεο με τον ελέφαντα μου προκαλεί περισσότερο πόνο και άβολα συναισθήματα, παρά ευχαρίστηση και θαυμασμό. Πολύ περισσότερο όταν βλέπω το δύστυχο το ελεφαντάκι να τρέμει η μουσούδα του για να κρατήσει σταθερό το πινέλο.

Αν τα ζώα θέλουν να εκφραστούν από μόνα τους, δεν χρειάζονται εκπαίδευση. Θαυμάζω πολύ περισσότερο τις φυσικές τους αντιδράσεις από τις "εκπαιδεύσεις". Τον ρώτησαν άραγε τον ελέφαντα αν του αρέσει αυτό που τον έβαλαν να κάνει;

Ειναι κι αυτο μια αποψη :chinscratch:

σάμπως αρέσει στα εκκατομύρια σκυλάκια, γατάκια και πάσης φύσεως ζωάκια που είναι φυλακισμένα στα διαμερίσματα,δεμένα σε μπαλκόνια και ταράτσες ...απλα για αυτά το θεωρούμε κάτι το φυσιολογικό...

σάμπως αρέσει στα εκκατομύρια σκυλάκια, γατάκια και πάσης φύσεως ζωάκια που είναι φυλακισμένα στα διαμερίσματα,δεμένα σε μπαλκόνια και ταράτσες ...απλα για αυτά το θεωρούμε κάτι το φυσιολογικό...

Αυτό δεν το συμμερίζομαι απόλυτα. Αλλο να έχεις ένα σκύλο στο διαμέρισμα ελεύθερο και να τον φροντίζεις (που κι αυτό δεν με βρίσκει σύμφωνο αφού θα προτιμούσα να βρίσκεται στον φυσικό του χώρο) ή μια γάτα που ως επί τω πλείστον είναι αλανιάρες και ελεύθερες, κι άλλο να τους εκπαιδεύεις να ζωγραφίζουν ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι αλυσίδες και τα λουριά, ούτε κι οι εκπαιδεύσεις.

Αν θέλουμε να εξαντλήσουμε την "θεϊστική" μας διάθεση εκπαιδεύοντας, ας το κάνουμε αναμεταξύ μας, τα ζωάκια δεν μας φταίνε σε τίποτα.