O Ιησούς στον Κινηματογράφο

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,393
Ελλαδα
Ιησους

το Hοllywood τον εκανε υπερπαραγωγη
ο Τζεφιρελι ταινια για ολη την οικογενεια
οι Monthy Pythons κωμωδια
ο Mel Gibson ολιγον σπλατερακι
ο Νορμαν Τζιουσον ροκ οπερα

καποιος αλλος ομως εκανε την
καλυτερη ταινια που εγινε ποτε.
Ενας βλαστημος αμαρτωλος
αφορισμενος απο την εκκλησια
διεγραμμενος απο το κομουνιστικο κομμα
εδωσε σε ολους μια απαντηση με ενα

IL VANGELO SECONDO MATTEO

στην πρεμιερα ολο το Βατικανο ηταν εκει
το βλεπει και κοκαλωνει

μεσα απο ενα μαυροασπρο υποβλητικο πλανο
αυτος ο αθεος ιταλος ποιητης
δημιουργει την απολυτη λυτρωτικη θρησκευτικη ταινια
με την ποιο ανθρωπινη φιγουρα του Ιησου
πλημηρισμενη με μια μουσικη απο τα blues
του Μισσισιπη του Μπαχ και του Προκοφιεβ
και χρησιμοποιοντας ηθοποιους απλους ανθρωπους απο τα
τα φτωχα χωρια της νοτιου Ιταλιας οπου εκανε τα γυρισματα
το κειμενο ακριβως οπως ειναι γραμμενο στο ευαγγελιο
με καμμια δικια του λεξη συγκλονιζει

βαθμολογια 10/10

Y.Γ Ο Πιερ Παολο Παζολινι δολοφονηθηκε
απο την Ιταλικη Μαφια ,και οχι οπως
μας αφησαν να νομιζουμε

GOSPEL%20ACCORDING%20TO%20BEL.JPG
0260016_large.jpg

Last edited:
Απάντηση: O IΗΣΟΥΣ στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Ο Παζολίνι εκανε τήν Μεγαλύτερη Ταινία γιά τον Χριστό.
Η Φυσιογνωμία τού Ιησού(πού δέν ήταν επιτέλους ξανθός γαλανομάτης)οι Μαθητές του, το γκρίζο απογυμνωμένο ´Ηπειρώτικο-Μανιάτικο´ τοπίο ,οι Σιωπές ,η Μουσική και το Κείμενο προσφέρουν μιά Ταινία πού μόνον οι ´καταραμένοι´μπορούν να δημιουργήσουν...
Ο Πιέρ Πάολο ήταν πολύ πιό κοντά στούς ´Ψαράδες´και στούς Παρίες αυτού τού Κόσμου απο πολλούς άλλους..
Και γι´αυτό δημιούργησε ένα Αριστούργημα πού αγγίζει τόν αδικημένο και ταπεινό Ανθρωπο μακριά απο μιά Πίστη ιδεολογικοποιημένη.
Νάσαι καλά Στέλιο γιά την Αναφορά.

Re: O IΗΣΟΥΣ στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

ντροπη ..δεν την ηξερα....

Απάντηση: Re: O IΗΣΟΥΣ στον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

ντροπη ..δεν την ηξερα....

Α,να χαθείς..KUROφιλε !:slapface::flipout:

Να την δείς μέρες που έρχονται.
Προλαβαίνεις να επανορθώσεις ..:grandpa:

Stelios μπράβο για το θρεντ σου,πραγματικά.!
Οταν δεν θέλεις να μας "ανακατεύεις" ,βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό..:grinning-smiley-043

Χμμ...

Πρέπει να τη δω.

Ελπίζω να είμαι πολύ "πουριτανός" ή "παλαιομοδίτης".

αριστουργημα.εκει που οι αλλοι εκαναν βιογραφιες ο παζολινι εκανε φιλοσοφια.
τη μονη που μπορω να δεχτω σαν ταινια ειναι του γκιμπσον(χωρις βεβαια να τις συγκρινω) ισως γιατι ειναι (στα δικα μου ματια παντα) απολυτα προσωπικη και εκφραζει καθαρα και μονο την πιστη του.το αν αρεσε η οχι ειναι αλλο θεμα.
αλλα ο,αιρετικος για την εκκλησια,παζολινι ειναι ο μονος που εβαλε τη φιλοσοφια του ιησου πανω απ'ολα και την εδωσε στον κοσμο σαν μασημενη τροφη.και αυτο θελει πολυ μεγαλα και μαλιαρα αρχ..α!

αποσπασμα απο ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡ ΠΑΟΛΟ
της Οριανα Φαλατσι μετα την δολοφονια του

Λένε πως όταν ήθελες γινόσουν εύθυμος, φωνακλάς, σαματατζής, και πως γι’ αυτό σ’ άρεσε να συναναστρέφεσαι με νέους, να παίζεις μαζί τους μπάλα, για παράδειγμα, στις φτωχογειτονιές της Ρώμης. Τη μελαγχολία την κουβαλούσες επάνω σου λες κι ήταν άρωμα κι η τραγωδία ήταν η μόνη ανθρώπινη κατάσταση που πραγματικά κατανοούσες. Αν κάποιος δεν ήταν δυστυχής, δεν σε ενδιέφερε. Θυμάμαι μια μέρα, με πόση στοργή έσκυψες πλάι μου, μου έπιασες το χέρι απ’ τον σφυγμό και μουρμούρισες, "Αλλά και συ από απελπισία, δεν πας πίσω!". Ίσως γι’ αυτό το θέλησε η μοίρα να ξαναβρεθούμε μετά από χρόνια. Ήταν στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Είχες έρθει για διακοπές με την Μαρία Κάλλας. Οι εφημερίδες έγραφαν πως ήσασταν εραστές. Ήσασταν; Ξέρω πως δύο φορές στη ζωή δοκίμασες ν’ αγαπήσεις μια γυναίκα και δεν τα κατάφερες. Αλλά νομίζω πως δεν ήταν η Μαρία μια από τις δύο. Ήσασταν πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες, άλλη η αισθητική του ενός, άλλη του άλλου. Κι όμως δείχνατε τόσο ενωμένοι. Κάτι σας έδενε. Μια συνέργεια. Μια μυστήρια συνενοχή. Υποψιάζομαι πως εσύ την έβλεπες σαν αδελφή σου κι έκανες ό,τι μπορούσες για να ξεχάσει τον Ωνάση. Δεν τη βαριόσουνα ποτέ. Τη βοηθούσες ακόμη και να βάλει ή να βγάλει τα ρούχα της. Στην παραλία την περιποιόσουν αλείφοντας την πλάτη της με λάδι. Στα εστιατόρια δεχόσουν ήρεμος και με συγκατάβαση όλα της τα καπρίτσια, σαν υπομονετικός νοσηλευτής δημόσιου νοσοκομείου. Ναι, είχες μέσα σου τον ηρωισμό του ιεραπόστολου που βοηθάει λεπρούς, την καλοσύνη του άγιου που υπομένει με χαρά το μαρτύριο.
Ένα απόγευμα στην Κοπακαμπάνα (ο ουρανός ήταν χρυσοκόκκινος κι η Μαρία είχε αποκοιμηθεί στην άμμο), άρχισα να σου μιλώ για το πως βασάνιζαν οι βραζιλιάνοι τους πολιτικούς κρατουμένους. Σου περιέγραφα τα ηλεκτροσόκ, μ’ άκουγες απρόθυμα, σχεδόν ενοχλημένος που οι περιγραφές μου χαλούσανε τη μαγεία του ηλιοβασιλέματος. Κι όταν το κατάλαβες πως η αδιαφορία σου με πλήγωνε, άλλαξες κουβέντα. Σου επιτέθηκα λέγοντάς σου πως έτσι κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, πως δεν είσαι άνθρωπος εσύ και πως είναι ψεύτικες οι τόσες διαμαρτυρίες κι οι αγώνες σου, πως δεν είσαι άλλο από έναν νάρκισσο που μάχεται δήθεν για την αδικία μόνο και μόνο προς όφελος της ματαιοδοξίας του. Τότε, άρχισες να μιλάς για τον Χριστό. Κανένας κληρικός δεν μου έχει μιλήσει ποτέ με τέτοιο πάθος για τον Χριστό, όπως εσύ τότε [...]".

.

Μία ταινία με «Τα Πάθη του Χριστού» ήταν για μας αναπόσπαστο μέρος των ιεροτελεστιών της μεγάλης εβδομάδος. Μας πήγαινε πάντα η μητέρα μου και πολλές φορές βλέπαμε και δύο διαφορετικές εκδόσεις. Τη μία γιατί ήταν έγχρωμη και την άλλη γιατί ήταν μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Εκείνη τη εποχή έκανε θραύση η ταινία «Η Βασίλισσα των Βασιλισσών» όπου επικεντρωνόταν στην ζωή της Παναγίας. Ακολουθώντας μάλιστα την λατινική άποψη, τέλειωνε με την ανάληψή της στους ουρανούς. Βέβαια αυτό είναι αντίθετο με το ορθόδοξο δόγμα που δέχεται ανάληψη μόνο για τον Ιησού και τον προφήτη Ηλία.
Την ταινία την ξαναείδα και μεγαλύτερος, σαν μαθητής της 6ης δημοτικού σε συνοικιακό σινεμά. Την στιγμή της ανάστασης... έγινε το σώσε από τα βαρελότα που σκάσανε εντός της αιθούσης!
Επρόκειτο για μεγαλύτερους που είχαν πάει εξοπλισμένοι για χαβαλέ.

Αυτή η ταινία αλλά και ο τελευταίος πειρασμός είναι οι μόνες που προσσεγίζουν βαθύτατα το θέμα της πίστης.

Η ταινία θα προβληθεί την Μ. Τετάρτη στις 22:00 από το κανάλι της Βουλής!

..να 'πιάναμε' και το κανάλι της Βουλής καλά θα ήταν (Άνω Γλυφάδα)...θα πάω στο Video Club να ψάξω για την ταινία.

Θυμάμαι πόσο καιρό έψαχνα να βρω αυτή την ταινία του Παζολίνι και την πέτυχα τυχαία σε συνοικιακό videoclub. Πραγματικά η απόλυτη θρησκευτική ταινία (μαζί με το Life of Bryan αλλά για τελείως άλλους λόγους).